צעד אחד קדימה ושניים אחורה? דוגמאות מעולם הIT

lavifighter

New member
צעד אחד קדימה ושניים אחורה? דוגמאות מעולם הIT

מכירים את זה שמוצר חדש, על פניו נשמע מעולה אבל בתכלס אחרי שקצת עובדים איתו מוצאים שבחלק מהדברים הלכנו אחורה יותר מאשר התקדמנו, ולמעשה עולות מחשבות שהמוצר הקודם היה עדיף?
מעניין אותי אילו דוגמאות יש לכם, אצלי יש כמה:
1. ווינדוס 8-נאמר מספיק! גם וויסטה.
2. netapp cluster mode-משתפר עם הזמן אבל עדיין לא כל הפיצ'רים מ7-mode קיימים בו, עדיין התאימות למוצרי צד שלישי לא מושלמת והכי גרוע הוא יותר מסובך ופחות "פשוט" לניהול. גם הוויתור על השיתוף $etc שעל פניו הוא שיפור אבטחתי, מאוד מקשה לפעמים.
3. vmware web client-אני מאוד אהבתי את הclient הישן שהוא לדעתי הGUI הכי טוב שראיתי. חבל שזנחו אותו, אני עוד לא ממש רגיל לweb. מה גם שרק בגרסה הממש חדשה 6.2(נראה לי) סוף סוף הוסיפו אפשרות לנהל ככה esxi בודד.
4. שרתי IBM/לנובו: מה הקטע של הflex system? בתכלס כמעט בכל פרמטר למעט אולי קירור/חום, הbladecenter הישן פשוט טוב יותר! יותר density, יותר i/o modules, יותר זול אני חושב.
5. esxi לעומת esx-יש שיגידו שהמעבר למערכת הפעלה שאינה לינוקס סטנדרטי מבטלת את האפשרות להשתמש בסקריפטים וכלים לינוקסים במקרים מסוימים.

יש לכם עוד מקרים כאלה?
 

SysAdmin1

New member
תשובות לשאלות הנוקבות...

אנסה להתמקד בדברים שכדאי לעשות בהם סדר בבלגן שנוצר.
בקשר ל ESXI , ב VMware עוד לא קיימת גירסה 6.2 , אבל גרסה העדכנית שלהם, היא ESXi 6.0 Update 2 מהחודש הקודם. ובגירסה הזו, בידיוק כמו בגירסאות הקודמות ניתן לנהל את המערכת ( גם אם נדרש לנהל שרת בודד ) גם דרך ממשק של vSphere client , שגם הוא קיבל שדרוג משמעותי לאחרונה. כמובן שבעדכון האחרון של ESXI התווסף ממשק WEB מובנה ונוח, שנכתב ב HTML5 , אבל זה לא במקום, אלה בנוסף לכלים הקיימים של ניהול, כמו כלים שנותנים לנהל את השרת ואת המכונות הוירטואליות ישירות מציוד המובייל של מנהל המערכת וכוללים את כל הכלי הדיאגנוסטיקה הנדרשים.

בקשר לזה שבשרת ESXI לא ניתן להתערב במערכת בכלים וברמה של מערכת LINUX גנרי, אז זה לא חיסרון, אלה יתרון מובהק. זה נותן שכבה נוספת של אבטחה ומאפשר ממשק תיקני, כזה שמגביר את רמת ה foolproofness של כל המערכת, בידיוק כמו שב IOS של CISCO למשתמש קיימת רק גישה ל interpreter ולא לליבת המערכת, דבר שמונע אסונות רבים.

בקשר ל Windows , אז הסיפור הוא עוד יותר פשוט. מ Windows 2000 וצפונה, כל גרסה חדשה, כולל את ויסטה ו 8 במיוחד כללה שיפורים רבים והיתה מוצלחת ביותר. פשוט שרוב השיפורים וחידושים התמקדו במה שקשור לניהול המערכת, לכלי ניטור, ניהול ודיאגנוסטיקה בנוסף לתמיכה בתקנים חדשים, דברים שלא נראים ולא מובנים למשתמש הפשוט, אבל מהותיים למי שמתייחס לעמדת מחשב שמריצה את Windows , בתור יחידה מובנית ואינטגרלית של מערכת מיחשוב כוללת, שצריכה להישתלב בה.
וזה בידיוק הסיבה שאותו משתמש הפשוט או ילד help desk שגילה שגנבו לו את כפתור התחל הלך לאיבוד והתחיל לקטר שה Windows החדש הוא לא כמו פעם ולא טוב, אבל מי קובע את המדיניות והאסטרטגיה הארגונית זה מישהו אחר, שתפקידו מוגדר כמנמ''ר, שרואה את התמונה הכוללת ומבין את היתרונות של מערכות ההפעלה החדשות ושילוב שלהן במערכת הארגונית הכלליות, את השיפורים באבטחת מידע, רכיבי אוטומצייה נוספים ואת השימוש בכלים החדשים. ובגלל זה, גם אותו המשתמש הפשוט וגם הילד help desk נדרשו בלי בכי ובלי נהי, אם הם רוצים להמשיך לעבוד בארגון להתחיל ללמוד להסתדר עם השינויים החדשים הנדרשים, גם אם זה כולל את ההפעלה של Windows ללא הכפתור התחל וצורות אייקונים שונות.

על הנקודות של שיפורי אבטחה וביטול השיתופים הסטנדרטיים במערכות אחסון, אני אפילו לא אגיד כלום, כי זה גם כך מובן, טריוויאלי והייה נדרש כבר מזמן.





 

lavifighter

New member
לא מסכים לגבי השיתוף בנטאפ, ותיקון טעות

כמי שעוסק בנטאפ כמעט 4 שנים, אני חושב שהשיתוף הזה היה מאוד נוח.
אם מאבטחים אותו כמו שצריך, זה מאוד נוח להעלות דרכו קבצים כמו התקנות וגרסאות או להוריד דרכו לוגים ודברים כאלה.
בcluster mode זה מאוד לא נוח לעדכן גרסאות ודברים כאלה והצפייה והוצאה של לוגים הרבה פחות נוחה.
לגבי הvsphere client, אי אפשר ליצור דרכו VMים עם hardware version מתקדם, מה שאומר שאי אפשר להתקין ווינדוס 10 או R2 2012 ישירות דרך הקליינט, אלא חובה את הweb.
&nbsp
לגבי שאר הדברים: בלינוקס והVMWARE לא טענתי שזה חיסרון, אלא שיש שטוענים שזה חיסרון. אני אישית חושב שהesxi הוא שיפור גדול לעומת הesx כמו שאמרת.
&nbsp
 

SysAdmin1

New member
המציאות , היא בידיוק הפוכה...

בנושא של ESXI , לא רק שניתן להגדיר את המאפיינים המתקדמים של המכונות הוירטואליות מהממשק הוובי בגירסה החדשה של ESXI, אלה שגם את כל אותן ההגדרות המתקדמות ניתן לבצע כמובן גם דרך vSphere client , שלא רק שלא ויתרו עליו, אלה שבנוסף לזה הוא גם קיבל שדרוג משמעותי, בדמות של תכונות מתקדמות חדשות ופרופילי חומרה שלא היו קיימים לפני זה. לא רק שקיימת אפשרות ליצור דרכו גירסאות חומרה חדשות, עד 11 , שזה לפי כל הדעות הגירסה המתקדמת ביותר, אלה גם התווספה התמיכה במערכות הפעלה חדשות, כמו שרת Windows 2016 למשל ועוד דברים שלא היו קיימים לפני זה.
כדאי מאוד לנסות ולקרוא קצת את המפרטים ואת ההוראות הפעלה של התוכנות לצורך הבנה של האפשרויות הגלומות בהן.
ודרך הגב הניהול של שרתי ESXI , הוא בדרך כלל דרך מערכת מרכזית, שאליה עשרות של שרתי ESXI , כך קיים בכל ה DataCenters וחוות שרתים בארגונים שאני מתכנן שם את המבנה של מערכות מידע. וניהול של שרת בודד, הוא בדרך כלל יהיה רק בסביבה שמשמשת לבדיקות בלבד ולא בסביבה מבצעית.
צירפתי מספר צילומי מסך הרלוונטיים.
בקשר ל NetApp 7-Mode , אז בכלל כל הנושא של אבטחת מידע הבסיסית בהקשר של השיתופים, הוא עד כדי כך ברור, שאפילו חבל להכביר במילים.







 
למעלה