צעד קטן לאדם צעד גדול לאנושות

צעד קטן לאדם צעד גדול לאנושות

גולשים יקרים, מעניין אותי לדעת אם בעקבות היותכם צמחוניים /טבעוניים הצלחת להשפיע גם על אחרים בעיניין זה. האם זה היה באמצעות שכנוע? האם אחרים אימצו את דרך חייכם כי זה קסם להם? האם אנשים עושים לכם דווקא? אני יכולה להעיד כי סביבתי צורכת הרבה פחות בשר מבעבר, מה איתכם? ספרו ושתפו שירי

d a p h n a

New member
יש לי חברה אחת

שאמנם לא נעשתה צמחונית בגללי, אבל כן עזרתי לה בתהליך ההצטמחנות. מעבר לזה, אני לא חושבת שבמיוחד היתה לי השפעה, אבל בין השאר כי לא נורא חשוב לי שתהיה לי השפעה. הצמחונות שלי היא בחירה שלי לגבי עצמי. אני לא במיוחד מדברת עליה עם אנשים אחרים למעט כדי להגיד "אני צמחונית" כשמישהו מזמין אותי לארוחה.

motior

Member
לפני הרבה שנים

הצלחתי לצמחן חברה שלי בלי להתכוון ממש (מה שנקרא "דוגמא אישית") אני מניח שאשתי אוכלת פחות בשר (בבית) ממה שהייתה אוכלת אם אני הייתי אוכל בשר...

אחותי הייתה צמחונית במשך שנה

וזה קרה שנים אחדות אחרי שאני הפכתי לצמחונית. אבל אני לא יודעת אם דווקא אני הייתי זאת שהשפעתי עליה. כי היא התחילה להיות צמחונית כאשר היא הייתה בטיול בתאילנד, שם היא ראתה שחיטה של חזיר... ומאז היא לא הייתה מסוגלת לאכול בשר. כלומר הצמחונות באה לה באופן טבעי, אפילו לא מתוך החלטה "מעכשיו אני צמחונית". היא פשוט לא הייתה מסוגלת לאכול בשר. אבל כאמור זה החזיק מעמד אצלה רק שנה (כנראה אחר כך היא כבר התאוששה מהטראומה
) ולאט לאט חזרה בסוף לאכול בשר. חוץ מזה אין אף אחד שממש השפעתי עליו בעניין הזה.

p e b b l e

New member
בעלי צורך הרבה פחות בשר ומוצרים מן החי

מכיוון שאני הבשלנית מבין שנינו הוא גילה שהוא אוהב הרבה מאכלים צמחוניים ותחליפי בשר. במקום לצרוך לפחות פעם-פעמיים ביום בשר, הוא צורך ברוב המקרים לכל היותר פעם ביום וגם זה לא תמיד. השבוע למשל הכנתי ארוחה מקסיקנית טבעונית והוא ממש ממש אהב. חוץ מזה, לא נראה לי שאני משפיעה במיוחד.

זה בדיוק מה שקרה אצלנו

מכיוון שאני מבשלת יותר אז זה יותר אוכל צמחוני, למרות שהבת שלי מעדיפה את האוכל שבעלי ואמא שלו עושים (מעניין למה..). אפילו במשפחה מתחילים לשאול שאלות על בישול צמחוני ועל בשר, ובאמת שאין לי שום כוונה להשפיע בכפייה

בטח, אבל עשיתי משהו קצת לא פיירי...

שלחתי בפייסבוק וגם הראיתי להוריי סרטים מהיו-טיוב על תעשיית הבשר. זה גרם להם יותר להירתע מאשר לומר שזה "קסם" להם... אבל אוכל להעיד על עצמי ששקלתי זמן רב לעבור לתזונה צמחונית, ובעקבות הבן-זוג והחברה הכי טובה החלטתי לעשות זאת.
זה כמובן ללא כל קשר לסרטים מזוויעים, אלא יותר לרצון של הפיכת אורח החיים לבריא יותר.

1winnie

New member
לא ממש מחפשת להשפיע על אחרים

משאירה לכל אחד להחליט על אורך חייו. באופן אישי גם לא הפכתי לצמחונית בגלל שזה בריא יותר (למרות שאני בטוחה שזה יותר בריא), אלא מאהבת חיות. לא נתקלת ב"דווקא", מכבדים את אורך חיי ובחירתי באוכל, כמו שאני מכבדת את בחירתם של אחרים. אין לי בעיה לדון על הנושא אם הוא עולה בשיחה, אבל לא מנסה לשכנע אחרים שדרכם שגויה.

Shirley808

New member
אני הצמחונית היחידה בסביבה שלי

אני לא מנסה לשכנע אנשים אחרים לעבור לאורח חיים צמחוני, אני גם לא חושבת שזה משהו שאני יכולה לעשות. כשאני פוגשת מכרים חדשים, יש הרבה ש"מרימים גבה" ולא מבינים איך אני יכולה לא לאכול בשר ומנסים "לגרות" אותי, אבל זה ממש לא עושה לי את זה

למעלה