צעד ראשון - שאלה שלישית

OA ענת

New member
צעד ראשון - שאלה שלישית

"הודינו שאנחנו חסרי אונים מול התמכרותינו, שאבדה לנו השליטה על חיינו" * צעד 1 הוא צעד של ענווה - מהי ענווה בעיניך?

akravit

New member
ענווה...

להיות מודעת לחולשות ולמגבלות שלי, לקבל ולהכיר בחוסר-האונים שלי מול ההתמכרויות שלי ושל אנשים אחרים; להיות קשובה להדרכתו של אלוהים – זוהי משמעותה של ענווה בעיני.

zoro3

New member
מצטרף לעקרבית

כל מילה נוספת מיותרת תאור מדיוק של ענווה

תמי ב

New member
אני יודעת שהניסוח שלי

יישמע אולי מתחכם, אבל אני מתכוונת בשיא הרצינות למה שאני אומרת ואני חושבת שהניסוח פשוט מבטא הכי במדוייק את מה שאני חושבת: בשבילי ענווה זה משהו שעוד לא הצלחתי להשיג: האפשרות למסור את הדברים לכוח העליון בלי "להשגיח" עליו כל הזמן. כלומר, להצליח להרפות. להבין שאני לא הכי הכי בעולם ושדברים יכולים להתרחש גם בלי פיקוחי הצמוד או בלי פיקוחי בכלל. לכאורה אני מודאגת ונפחדת, ורוצה להשביע את רצון כולם, אבל למעשה אני מגלומנית שלא סומכת על אף אחד. ענווה פירושו לוותר על זה.

OA ענת

New member
לנשוך את הלשון...

בשבילי ענווה זה לנשוך את הלשון שבא לי לדבר ולומר אני יודעת יותר. ענווה זה לעמוד מול הבורות שלי, החסרונות שלי, השגיאות שלי, פגמי האופי שלי ולדעת שיש לי עוד דרך ארוכה... אז ענווה בשבילי היא קבלת האני העצמי הלא מושלם שלי, אבל ענווה זה גם קבלת האחר המושלם והלא מושלם - קבלה ללא תנאים ובעיקר קבלת הכוח העליון - לדעת שיש רק אחד שלו מלוא הכוח...

צעד 1 תשובה 3

"הודינו שאנחנו חסרי אונים מול התמכרותינו, שאבדה לנו השליטה על חיינו" * צעד 1 הוא צעד של ענווה - מהי ענווה בעיניך? התגובה שלך ענווה - לסגור את הפה ולא לקפוץ ולומר שאני יודעת. גם שהמעשים מביאים לתוצאות טובות - עשיתי זאת לא לבדי. להכיר במגבלות של עצמי ולדעת לבקש עזרה כאשר אין לי את התשובות או את היכולת לעשות. להשען על כוח עליון בכל צעד שאני עושה - ליצור אותו את הקשר ולנסות להבין את רצונו ממני. כוח עליון אינו רוצה שאני אהיה גאוותנית - הוא רוצה שאני אהיה צנועה וענווה.

נבט9044

New member
ענווה

* צעד 1 הוא צעד של ענווה - מהי ענווה בעיניך? - ההבנה שלא הכל סובב סביבי ולא כולם פועלים למעני/לרעתי, למעשה, רוב האנשים חיים את חייהם בלי קשר לחיי שלי. - הכרה בערך עצמי כפשוטו, לא יותר ממה שיש, אבל גם לא להמעיט במה שאני, ובעיקר לזכור, שכל מה שיש בי ניתן לי בחסד היקום [או המלאכים או הכח העליון כפי שאני מבינה אותו]. - לדעת להגיד תודה על מה שיש, ולקבל בכניעה את אשר עדיין חסר. - להסכים ללכת בדרכים שהוכיחו את עצמן אצל אחרים שבחרתי ללכת בעקבותיהם כי יש להם דברים שהייתי רוצה שיגיעו גם אלי.

../images/Emo24.gif ורד עונה בענווה

ענווה היא כוח, למה? כי אז ה"אגו" שלי מפנה דרך מהמלחמה ל"שקט" שאני זקוקה לו....הענווה מאפשרת לי לחיות בלי שליטה ואני הרי היתה לי יד בכל ויד כל בי....עכשיו, כבר אין לי צורך לנהל ולהתנהל על מה שאני מבינה שאינו בשליטתי, "הוא" מגיע תמיד בזמן, בלי לאחר, עם ענווה משלו...מי שצריך לסדר עבורי את הדברים, ואת מה שאני צריכה, אני עושה או לפחות משתדלת.... אני רק פותחת לו את הדלת.... ולומר לכם את האמת?? כשעבדתי את הצעד הראשון בפעם הראשונה, לא הבנתי אותו ובטח אז לא עבדתי את ענווה, זה לא היה חלק ממני אפילו לא כהוא זה, ים של "סלטות" עברתי עד שהגעתי לשקט שיש לי היום, רק להיום, ו...זה לא מובן מאליו, היה שווה!!!! עקרבית, תודה שהסבת את תשומת ליבי אתמול, אני כבר רואה שיש פה עוד אורחים, מי שיבוא יבוא, באתי, קראתי, ואהבתי....

קלינדי

New member
ענווה

פעם חשבתי שענווה זה לשים את עצמי במקום נמוך מאחרים חשבתי שזה להצטנע ולהוריד פרופיל, "לדעת את מקומי". היום אני מתחיל לדעת, ענווה זה לראות את עצמי כפי שאני ענווה זה לא לנסות להיות מישהו אחר ענווה למתקדמים זה להיות. כן כן, למתקדמים, זה לא צנוע כי אני בן אדם לא צנוע וזה חלק מהענווה שלי להגיד את זה. בוקר טוב.

akravit

New member
תגיד, קלינדי...

אנחנו לא מכירים מאיזשהו מקום? רגע, תן לי לחשוב... אוהבים אותך
איזה אחלה לפגוש אותך כאן.

למעלה