צעד 2 - הגענו לאמונה שכוח גדול...

OA ענת

New member
צעד 2 - הגענו לאמונה שכוח גדול...

הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יוכל להחזיר את שפיות דעתינו לאחר שהודינו שאנו חסרי אונים מול התמכרותינו, ואיננו יכולים לשלוט עוד, אנו צריכים למצוא כוח גדול מאיתנו כדי שנוכל להישען עליו. בצעד 2 כל מה שנדרש מאיתנו - נכונות להאמין. אלוהים מגיע אל אלה שבאמת ובתמים מחפשים אותו. ככל שנתקרב יותר אל אלוהים, הוא יגלה עצמו לפנינו. הצעד השני מעמיד אותנו מול שתי דילמות. הדילמה הראשונה - השפיות שלנו - האם באמת איבדנו אותה, שאנחנו זקוקים להשיב אותה אלינו? הדילמה השניה - נושא הכוח עליון - אלוהים. לפי ספר הצעדים של AA הצעדים אינם אלה הצעות בלבד, חשיבתם של הצעדים היא לפתיחות מחשבתית - אותה פתיחות יכולה להוביל אותנו בדרך אל האמונה, ומשם את החלמה. על הצעד השני לפי ספר הצעדים של AA. כפי שכתבתי קודם, הצעד השני הוא צעד של נכונות. נכונות להאמין, לפתוח את הדלת לקיומו של כוח עליון, לא בהכרח להאמין בו, אלא רק לרצות בכך. הנכונות לפעול לפי אמונה היא המפתח לצעד שני - זו התחלת הדרך להחלמה שתשחרר אותנו מכפייתיות ותביא יציבות לחיינו. כפי שהבנתם סיימנו את השאלות לצעד הראשון, החל ממחר נתחיל שאלות של צעד שני... מחשבות נוספות על צעד שני יתקבלו בברכה!!! ענת

OA ענת

New member
צעד שני - שאלה ראשונה

"הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר לנו את שפיות דעתינו" * האם אתה מרגיש שאכן הגעת לאמונה שיש כוח גדול ממך? *מה גרם לך להגיע לאמונה זו? *אם עדיין לא הגעת או שאתה מתלבט - מה מונע ממך להגיע לאמונה זו?

הכוח העליון שלי

בהתחלה זה היה אלוהים. מישהו חיצוני שאפשר לבקש ממנו עזרה. אחר כך זה נהיה הנשמה שלי שאמרה לי מה לעשות. ועכשיו זה כוח עמוק בתוכי שיודע מה נכון לי. זה אני היודעת בתוכי. אני כבר מעל חמש שנים בתכנית, מעניין השינויים האלה.

נבט9044

New member
הרגע בו גיליתי אותו

את אותו כח עליון פנימי או איך שלא תכנו אותו. הייתי חדשה בתוכנית, נצמדתי למאמנת באופן יומיומי. מאחר ולא היה לי כח עליון/פנימי לפנות אליו, החלטתי שהצעד מדבר על כח חזק ממני, הוקבוצה והמאמנת לעת עתה נותנים לי כח, והם יהיו לעזרתי. ואז חליתי בשפעת ואיבדתי את קולי. לא יכולתי ללכת לפגישות אבל אפילו לשוחח עם המאמנת נהייה בלתי אפשרי עבורי. וכך שבוע שלם כתבתי במחברת וגיליתי שיש בי ניצוץ פנימי שמחובר לאיזשהו כח מדהים שכשאני קשובה לו ומשוחחת איתו - מגיעות התשובות. חזרתי למאמנת ולפגישות אבל כבר לא הייתי לבד, היה לי אותו, וטוב שכך כי גם בתקופות בהן הפסקתי ללכת לפגישות מסיבות שונות, לבד כבר לא הייתי.

זה מעניין שמחלה מביאה משהו טוב

גם אני גיליתי את הכוח העליון בזמן מחלה שהרופאים לא הצליחו לרפא. התחלתי להקשיב ונרפאתי.... עוד הבנה שאיו טוב ורע.

OA ענת

New member
צעד שני - שאלה שניה

הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יוכל להחזיר את שפיות דעתינו בחר 5 מילים שמתארות את הכוח העליון/אלוהים כפי שאתה מבין אותו? תרגיל/לא אמיתי/לא קיים/לא יציב/דימיוני/בדיחה/מרוחק/אדיש/לא אכפתי/לא מקשיב/ נעדר/לא מעורב/ביקורתי/דורש משמעת קשוחה/שלילי/קשוח/קר/אכזר/שרירותי/ אמיתי/קיים/יציב/מציאותי/רציני/נגיש/איכפתי/קשוב/נמצא/מעורב/רחום/רגיש/חיובי/ * שים לב - האם יש תבנית קבועה לבחירתך?

OA ענת

New member
צעד שני - שאלה שלישית

"הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר לנו את שפיות דעתינו" מי או מה השפיע על הגישה שלך לכוח עליון/אלוהים לפני שהגעת לOA???

OA ענת

New member
הערה ותיקון לשאלה שלישית

מאחר והשאלות הן מתוך חוברת העזר של OA ומתוך סדנאות של OA, העתקתי את השאלה כלשונה... הנה תיקון: מי או מה השפיע על הגישה שלך לכוח עליון/אלוהים לפני שפגשת את תוכנית 12 הצעדים???

למעלה