צעיף לבן צעיף אדום?

צעיף לבן צעיף אדום?

האם ידוע למישהו על הפרדה שהיתה באושביץ בין יהודים שכונו "הצעיף לבן" ועבדו בבזינקה לבין יהודים שכונו "הצעיף האדום" ועבדו באושביץ? האם מדובר באמת בצעיפים שלבשו? אולי צווארונים? אולי היה זה רק שם?

deebeebee

New member
הצעיף האדום

היה סימן זהות לאלה שעבדו ב'קומנדו קנדה'- קבוצת עבודה שתפקידה היה למיין בגדים וחפצים של הבאות לאושוויץ. גם היו להן מדים שונים מהאחרות (לא מדי הפסים). עבודה ב'קומנדו קנדה' נחשבה עבודה נחשקת באושוויץ, כל זאת על-פי אחת העדויות שתרגמתי (אני מתרגמת עדויות של ניצולי שואה).

אגב

אגב, לפי החומר שאני קוראת 'הצעיף הלבן' עסקו באותה עבודה - מיון בגדים וחבילות מוחרמים - בבזזינקה, כפר פולני סמוך לאושוויץ.

האם תוכלי למצוא תמונה רלוונטית

מתוך העדויות של "יד ושם" המצ"ב? התמונות הם בשחור-לבן.

deebeebee

New member
לי לא ידוע על הצעיף הלבן

את המידע שאבתי מאחת העדויות שתרגמתי. הניצולה שעל עדותה אני מדברת מספרת שהיא עבדה בקומנדו קנדה ושהיא וחברותיה לעבודה קיבלו מדים אחרים וצעיף אדום.

../images/Emo51.gif לך, אם יש תמונה כזו

למישהו/מישהי, אודה אם תעלו אותה לפורום.

lutz2

New member
דבבבבבבבבה שלום וערב טוב,

אם את מתרגמת עדויות מניצולי שואה או מאמרים אחרים יש לי חומר רב במשקל אולי 4 ק"ג בניירות (דפים מצולמים) שקיבלתי ממרצה באוניברסיטת ורשה בשם אנדראס קוסרט מפוליון, הוא גם חוקר את איזור מזוריה בםולין, אם את עוברת או גרה באזור הרצליה אני מוכן להראות לך ובמידה ויהיה לך עניין תוכלי אף לקחת את זה הביתה,אני קיבלתי את החומר ממנו מאחר ואני עושה מחקר אודות משפחתי שעדיין לא נימצא זכר ממנה, ערב טוב יהודה נ,ב, החומר כתוב בשפה הגרמנית,את יכולה להיתקשר איתי,במשך היום 050-5447207 ואחרי השעה 5 - 11 בלילה 09-9554123,

למעלה