צעירה ומתוסכלת.

הדר1993

New member
צעירה ומתוסכלת.

היי. אני בת 24 ובן זוגי בן 31, אנחנו בזוגיות כבר 6 שנים. אני באה ממשפחה מרובת ילדים 13 נפשות ולכן תמיד הייתי אדון לעצמי. החבר שלי בן יחיד וקשור לסינר של אמא שלו. בתחילת הקשר היה מושלם. די נקשרתי למשפחה שלו. אמא שלו נראיתה לי אדם מדהים, תמיד מפנקת ותומכת. אבא שלו פחות הוא קשוח, עצבני ושותה הרבה. כשעובר עליו יום טוב הוא פתאום נחמד ומחוייך, אבל זה די נדיר. אחרי שנה של זוגיות, כשכבר הייתי מאוהבת עד מעל הראש, הכל השתנה.
דברים התחילו להציק לי:
1.הוא מסתובב ליד אמא שלו בתחתונים, וגם היא מסתובבת לידו בתחתונים וחזייה כשהציצי שלה בחוץ. נראה לי הזוי בתור מישהי שבאה מבית מסורתי.
2.אבא שלו צועק מקלל ודורש, ולא אכפת לו אם אנחנו עסוקים.והחבר שכ”כ מפחד מאבא נעמד דום לכל בקשה או התקף זעם שלו.
3.הם מתקשרים כל שעה עגולה, לא משנה איפה אנחנו, הוא מחוייב לענות.
הם גם נכנסים לחדר מבלי לדפוק, פעם תפסו אותנו עירומים ....
4.בכל מריבה בין ההורים שלו, האמא מערבת אותו ושניהם יורדים על האבא ומסתגרים בחדר לצפות בסרט.
אני מאמינה שילד לא אמור להתערב בזוגיות של ההורים שלו, אלא אם כן קורה דבר חריג שדורש התערבות. בכלל, אני חושבת שזו הסיבה בגללה הם גם מרשים לעצמם להתערב ביחסים שלנו.
5.הוא לא מנשק אותי ליד אמא שלו ושומר ממני דיסטנס. דבר מוזר ולא מובן. כששאלתי אותו למה הוא ענה שזה לא מתאים. אפילו התוכניות שלנו נקבעות לפי התוכניות של ההורים שלו.
יום אחד כבר לא יכולתי עם הלחץ וחוסר הפרטיות ודיברתי איתו. כמובן שהוא לא הבין ולא הסכים איתי ורבנו. אחר כך הוא ניסה לחבק ולנשק אותי. ניסיתי להתרחק ממנו והוא נשכב מעליי במיטה. וכשהזזתי את הראש הצידה ראיתי את הדלת פתוחה למחצה ואמא שלו הציצה עלינו. קפאתי, הייתי בשוק. היא כמובן נעלמה. החבר שאל אותי מה קרה וסיפרתי לו. הוא לא האמין לי. אבל הבטיח לדבר איתה. היא הכחישה וכעסה עליו, היא הייתה איתו ברוגז 3 יום. והוא התעצבן עליי ואמר שאני מנסה לסכסך ביניהם. כ”כ נפגעתי. תמיד הייתי נחמדה אליהם ועזרתי בכל מה שביקשו באהבה.
כעסתי נורא אבל השתדלתי להתנהג כרגיל. באחד הימים יצאנו למלון בתל אביב, ואמא שלו לא הפסיקה להתקשר ולהגיד שמשעמם לה בבית. ביקשתי ממנו לומר לה שהוא מנתק את הטלפון ויתקשר אליה ביום שאחרי. הוא התעצבן אבל עשה את זה.ביום שאחרי כשהתקשר לשאול לשלומה, היא הודיע לו שהם בדרך אלינו עם הדודה והסבתא שלו. רתחתי מכעס. והוא? הוא כעס עליי שאני מתעצבנת ואפילו לא ניסה להבין אותי.כשהם הגיעו כמו תמיד הההורים רבו ביניהם ברוסית. וכולם התערבו לטובת האמא וצעקו על האבא. ואני? חייכתי כהרגלי, ניסיתי לשדר רוגע למרות שבפנים בערתי. רציתי להיקבר. הם החליטו שהולכים כולם לים ונסחבתי עם החבר בפנים חמוצות. וכשהיינו לבד ניסיתי לדבר איתו על זה והוא דאג להאשים אותי שאני שוב מסכסכת כשבסך הכל ניסיתי להסביר לו שזה לא תקין שבחופשה שלנו ההורים שלו יפתיעו ככה. ברחתי משם והוא נשאר במקום, הסתובבתי בעיר זרה, ובכיתי את הנשמה. החופשה שלי פשוט נהרסה.
אחרי 3 שנים שהתנדנדתי בין הבית של ההורים שלי לשלו, הודעתי לו שאני רוצה שנשכיר דירה. הוא אמר שהוא צריך להתייעץ עם אמא, והיא בכתה שתישאר לבד והוא אמר לי שבינתיים לא. כאב לי עליה, אבל לא נוכל לחיות איתם לנצח. החלטתי להשכיר לבד, חסכתי כסף. וכשהבין שאני רצינית, הוא הודיע לי שנחפש ונעבור ביחד. הוא הלך לראות דירות עם ההורים שלו, כי אמא שלו החליטה. ולמרות שכעסתי לא התלוננתי. גם כשרציתי לקנות דברים לדירה מסתבר שאמא שלו קנתה לנו הכל ללא ידיעתי!. עד היום אומרת תודה אבל לא רוצה להרגיש חייבת. אחרי חצי שנה בדירה החבר התייעץ עם אמא על מעבר דירה בלי לעדכן אותי. היא שמחה לספר לי על זה ולשאול אם אני יודעת ואני צחקתי ואמרתי שכן למרות שלא היה לי מושג. כששאלתי אותו על זה הוא ניסה לשקר לי שדיבר איתי ושכחתי. ובסוף עוד התעצבן שאני נפגעת משטות כזו. מאז שהוא הציע לי אירוסין ללא ידיעתה של האמא, והיא כעסה עליו, הוא לא עושה צעד בלי המילה שלה. זה מכעיס אותי נורא אבל אני מרגישה שבגלל הנתינה שלהם, אין לי זכות לומר מילה. מרגישה כפוית טובה כשמתלוננת. וגם החבר לא מבין מה הבעיה שלי עם ההורים שלו, כי הם עוזרים לנו מאוד. היום לא אומרת מילה, כי הבנתי שזה רק הורס לי את מערכת היחסים איתו. מדברת ומתראה פחות עם ההורים שלו. הוא פוגש אותם כל שבוע לבד. מתרצת שיש לי לחץ בעבודה ותוכניות אחרות. והאמת יש לי שקט. כמובן שזה לא יכול להימשך ככה, כי אני בעד לזכות במשפחה חדשה. אבל לא דימיינתי כזו משפחה. מפחדת להביא ילדים. ושהמצב יהיה גרוע יותר. מפחדת שהם יתערבו וגרוע מזה יחליטו בנושא כמו חינוך הילדים וניהול הבית שלנו. מה לעשות?!

Cade Foster

New member
בכל פעם שאני חושב שנשברו שיאי הסמרטוטיות

אני נוכח לגלות שאין להם גבול.
&nbsp
אני כמובן לא מדבר עליך, אלא על בן הזוג שלך. מילא הקטע עם ההורים. מהורים דומיננטים קצת קשה להשתחרר. אבל מחשבון פשוט עולה שהוא היה בן 25 ואת בת 18 כשהתחלתם לצאת.
&nbsp
צר לי לאכזב אותך אבל בחור בגילו שמתעסק עם ילדונת שבקושי התגייסה (שירות לאומי?) היה מוכן להיות בערך עם כל אחת שתעשה לו טובה... יש לו בעיות פסיכולוגיות קשות (ואין ספק שזה קשור להורים) ואם את לא מעוניינת בדיל הזה של אמא שלו בתוך התחת שלכם לשארית ימייך אז כדאי שתשלחי אותו קודם כל לטפל בעצמו.
&nbsp
סך הכל נראה שהבנת בזמן שאין שום חוק שמחייב אתכם לגור ביחד ויהי מה, השלב הבא זה להתחיל לתפוס פיקוד על החיים שלך ולנהל אותם בעצמך ומבלי לקבץ נדבות מההורים של החבר. בהצלחה.

הדר1993

New member
אתה צודק אבל...

נכון שהייתי קטנטונת אבל האמת היא שאני אשמה. עבדנו יחד והתאהבתי בו מהרגע שהכרתי אותו. עם הזמן הבנתי שאני רוצה אותו ודאגתי לרמוז לו. אז זה די אשמתי.
הוא בחור מוצלח, אחראי, רציני, מסור ומסודר. והבעיה היחידה היא ההורים שלו. הוא תמיד מסביר לי שהיחס שלו אל ההורים שלו נובע מכבוד והוקרת תודה לאימו על שנים של דאגה. ואני מצליחה להבין אותו, עד ששוב קורה איתם משהו. אני מבינה מהתגובה שלך שאין שום פתרון חוץ מפרידה. אלא אם כן הוא יחליט על טיפול, דבר שלדעתי אין שום סיכוי שיקרה.
אני טועה?!
הוא הראשון שלי ורוצה להאמין שגם האחרון.

Cade Foster

New member
לא לא, את לא אשמה בכלום

כשאני הייתי בן 3 והתחלתי ללכת לגן באתי לאמא שלי (שדיברה איתי גרמנית עד אז) ודרשתי ממנה שתדבר מעכשיו רק עברית. מסיבות שידועות רק לה היא נכנעה לדרישות של ילד בן 3 והיום אני כועס עליה כי אני לומד בגרמניה והעניין עם השפה זה חתיכת מכשול. זה לא שונה במקרה שלכם. זה שאת רצית אותו זה לא משנה כלום. הוא פשוט כל כך חסר עמוד שדרה שבחורות בגילו גדולות עליו והוא לא יכל להגיד לא אפילו לילדה כי זה הסיכוי היחיד שלו.
&nbsp
ההורים זו לא הבעיה, ההורים זה סמפטום. הורים לא יחיו לנצח. הבעיה היא שהוא ילד כאפות (אני לא רומז שבהכרח כיפכפו אותו, אבל זה האופי) וזה, במוקדם או במאוחר, יתחיל להציק לך.
&nbsp
"ראשון ואחרון" זו פנטזיה נשית שב99% מהמקרים לא מתגשמת (וכשהיא כן, בדרך כלל מדובר באישה דתיה/חרדית שדינה לסבול כל חייה כי יתייחסו אליה כסוג ב' אם היא תתגרש). את לא מקודשת לאף אחד וכמה שתביני את זה יותר מהר כך ייטב.

חמודה, תברחי!!!!!!!! מהר מהר תעברי הלאה לפני שתהיי

מאוהבת בו ויעבור לך בראש להישאר איתו. את נכנסת פה למקום כל כך כל כך רע (לך).
גברים כאלה תמיד ישארו נאמנים לאמא!
קחי מזוודה ותתחילי לארוז כי יהיה לך כל כך רע שם בעיקר כשיהיו לכם ילדים. היא תתערב לך בהכל והוא יהיה לטובתה. מה את צריכה חיים כאלה איתו???

שילה1

New member
זה איום ונורא.אני מקווה שאת כבר

לא שם.ותתנתקי מכל מה שסובב אותו ומהר.
עוד תפגשי מי שראוי לאהבתך,ינהג בך בכבוד ולא ישמע לכל גחמה של אימו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
את טועה לחלוטין

זה האיש וזו המשפחה שלו.

אפשר לטעון כמה שרוצים שלא צריך להיות ככה וצריך אחרת . אבל ככה זה. נקודה. שום דבר שם לא הולך להשתנות.

אני אפילו לא הולך להגיד שמה שקורה שם זה טוב או רע. יש משפחות שונות בעולם, ויש תרבויות שונות, ובכללי, מה שאת מתארת מתאים להרבה משפחות של יוצאי ברה"מ לשעבר. זו תרבות שכזו, וזה מה שזה, וחבל על הזמן להתווכח עם זה. (ואני יודע שלא בכל המשפחות משם ככה - אבל יש הרבה מאוד כאלה, כך שזה בכלל לא חריג)

אני עצמי לא הייתי יכול לחיות במשפחה כזאת. לא נשמע לי כיף ולא נשמע לי מגניב בכלל. אבל מה זה משנה מה אני חושב על זה? אם היה לי חבר או אח או גיס במשפחה כזאת - הייתי מבין שאני צריך לכבד את המשפחה וערכיה, גם אם לא מוצא חן בעיניי.
---
נקודת המפתח בסיפור היא שהבחור מאמין שככה טוב. לכן זה לא הולך להשתנות. תפנימי את זה.
---
הטעות שלך היא שנכנסת למסעדה רוסית ואת מתפוצצת שמגישים בורשט ולא חומוס. והמוזיקה היא קלינקה מיה ולא אייל גולן וגם לא שירי ארץ ישראל. ככה זה במסעדות רוסיות. נקודה. מי שרוצה חומוס ושירי ארץ ישראל שילך לחומוסיה. גם אם את מאוהבת עמוקות בטבח, את לא תשני את התפריט במסעדה הזאת, במיוחד שהטבח הזה אוהב בורשט.

מסקנה: או שתלמדי לאהוב בורשט,ותלכי גם את בתחתונים ליד אמא שלו (אין בזה שום רע), או שאם זה לא מתאים לך (וגם זה בסדר) - צאי משם.

את נלחמת מלחמה אבודה מראש וחסרת כל תכלית. אני מבין שאת בדילמה גדולה - הבחור נהדר ואת אוהבת אותו. אבל מה שאת צריכה להבין זה שויכוחים וניסיונות להוכיח שהם לא בסדר אינם אלא ניסיון נוירוטי שלך לפתור דילמה שהיא בלתי פתירה. להתלונן ולהתווכח זה כמו לכסוס ציפורניים: זה מרגיע לרגע, אבל לא ממש פותר כלום.

בקיצור: תחליטי. או לקבל את המצב ולהשתלב - או לוותר על האהבה הזאת. אין אופציה שלישית.

sharpantie

New member
מסעדה רוסית וחומוס, פשוט גדול!!!

פשוט אי אפשר לתאר את זה יותר טוב.
ממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

הדר1993

New member
!!

אתה צודק בעניין. זו תרבות שונה ועולם אחר משלי, מה שיוצר ביננו את הפער ומקשה עלינו להגיע להסכמה שתהיה נוחה לשנינו.
אבל אני יודעת שזה ניתן לגישור. יש לי חברות שנשואות לרוסי ןלהן הייתה אותה בעיה, ועם הזמן הגבר למד לצאת מהקן של ההורים, לא הייתה לו ברירה. אז הבעיה היא יותר אצלי. וזה משהו שלא ניתן לפתור בגלל שתי סיבות: 1.אני לא מספיק חזקה להתמודד עם המצב בצורה הגיונית.
2.אני לא רוצה להשתמש באותן ”תחבולות” בהן החברות שלי השתמשו. המצפון יציק לי.
וכן אתה צודק, במקרה שלי המלחמה אבודה מראש, ועם כל הקושי שבדבר הפרידה היא בלתי נמנעת...

נוסעת27

New member
לא לא לאאא

תגידי מה נסגר איתך? מה זאת ההאשמה העצמית הזו? את צריכה להיות גאה שאת לא ברדזילה משוגעת שמפעילה עליו מניפולציות ומנהלת אותו. לא להלקות את עצמך שאת לא מספיק מניפולטיבית ומרשעת כדי להרחיק אותו מהמשפחה שלו.
&nbsp
תשמעי, היה לי סיפור מה-זה דומה. היה לי בן זוג רוסי שהיחסים שלו עם המשפחה שלו היו מטרידים ברמות. הם היו תלויים בו בכל דבר, למרות שהם היו בוגרים, דוברי עברית ובעבודה מסודרת. ולמרות שהיו ביקורתיים כלפיו ברמה הרסנית הוא נותר עבד נאמן וגם אצלנו כל התוכניות שלנו סבבו סביבם. גם אני הייתי נורא מאוהבת. וגם אני סבלתי רצח מההתרחשות. הקשר הזוגי תמיד היה במקום השני, וכך גם יהיה הקשר שלך. את תמיד, תמיד תמיד תיהי מקום שני. ושלא תחשבי לרגע שהמצב ישתנה כשתביאי ילדים. כי הוא תמיד יהיה ילד של אימא ואימא תמיד זו שתנהל את העניינים.
&nbsp
אני מבינה שהוא מקסים ונהדר. בטוח ג'נטלמן ומתייחס אלייך ממש יפה (תכונה נהדרת של רבים מיוצאי רוסיה) אבל זה לא שווה את זה אחותי, זה פשוט לא. הם תמיד יהיו מקום ראשון, לפחות ב 30 שנים הקרובות.
&nbsp
את לא יכולה לשנות את המצב, ואת לא אשמה במצב, ושום מינפולציה לא תעזור ואל תתבאסי שאת לא כלבה מניפוליטיבית. נשמע שהתנהלת ממש בסדר, השתדלת להיות מנומסת איפה שלא חייבים, וגם ניסית לעמוד על שלך, פשוט הפערים בתפיסה שונים מדיי. וזה שאצל חברות אחרות היה וכך וכך לא מעיד שום דבר על מה שיהיה אצלך.
&nbsp
פשוט תעזבי. תמצאי גבר אחר. את עוד צעירה והעולם הזוגי מלא בהפתעות נעימות. אולי הגבר הבא לא יהיה ג'נטלמן כמו הנוכחי, או אולי יהיו לו כל מני פאקים אחרים, אבל הזוגיות תהיה בחשיבות עליונה, ודעתך והצרכים שלך יהיו רלוונטיים. ולא מגיע לך פחות מזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל

מסכימה עם כולם. תברחי!

רוצה להתייחס לקטע התרבותי. נכון שבהרבה משפחות יוצאות רוסיה, יש כבוד ותחושת מחויבות ואחריות כלפי ההורים. יחד עם זאת לא בכל המשפחות הרוסיות ההורים כל כך מעורבים ושולטים בחיי הילדים!
האימא של חבר שלך לא מבינה את התפקיד והמהלך הטבעי של החיים, שהילד הופך לגבר ונפרד מהאימא. ההיפרדות הזו מאוד חשובה למציאה ולקיום של זוגיות תקינה ובריאה. בן זוגך לא אמור לשעשע ולבדר את אימא שלו,ולדאוג שיהיה לה מעניין בחיים-הוא לא חבר שלה!
ומה שאת מתארת מאוד לא בריא בעיניי...

אני מכבדת את חוסר השיפוטיות של מריוס מעלי, ומחזקת את המסר העיקרי שלו
ושל כולם זה לא ישתנה! זה יהיה ככה עד סוף ימיכם!
כשתביאי ילדים (בתרבות הרוסית יש מקום של כבוד לסבתא ולמילה שלה בגידול הילדים). היא תחליט לך ותתערב לך כל הזמן! היא תשגע אותך ,ותגרום למתיחות רבה בינך לבין בעלך! הבאת ילד לעולם -תקופה כל כך קשה, ובנוסף תקבלי ביקורת מחמותך כל הזמן, ותריבי עם בעלך כל הזמן. הוא תמיד יתמוך בה ולא יבין אותך.
אחרי זה תרצי לחזור לעבודה, או להפסיק לעבוד, או לשנות עבודה, גם בזה היא תתערב...
או שתרצו לעבור לדירה אחרת, גם בזה תתערב...
בהכל היא תתערב ותחליט ובן זוגך יתמוך בה!

את צעירה, תמצאי זוגיות אחרת....

אם תמשיכי ככה אז את לא הולכת ללדת את הילדים שלך

אלא את הנכדים שלה... והכל בגיבוי מלא של בעלך... סליחה - הבן שלה...

zukik

New member
איך אומרת ורדה רזיאל "תזרקי אותו"

מהר מהר לפני שיהיה מאוחר ותצטערי ... אפילו אם היית 6 שנים ועכשיו את מפחדת ש "עד שאני אמצא מישהוא חדש" ....
קצר פשוט ולעניין

גארוטה

New member
אם את לא רוצה

למצוא את עצמך אוטוטו בפורום 'חמותי ואני' ואחכ בפורום 'גרושים גרושות'
כדאי שתברחי ומהר

אייבורי

New member
תשמעי

&nbsp
חלק מהסיבות שאת אוהבת את הבחור
שהוא סמרטוט
ועושה מה שאת אומרת לו
וגם מה שאמא שלו אומרת לו
&nbsp
לדעתי, תארגני את אמא שלו ותצעקו עליו ביחד והוא יכנס עם אבא שלו לחדר
&nbsp

הדר1993

New member
דיברתי עם אמא שלו

זה היה בארוחה משפחתית שלו. הגענו וכולם היו מבסוטים מאיתנו, דאגו להחמיא לי לשוחח איתי ולהצחיק אותי. אמא שלו שפחות הייתה מרוצה מתשומת הלב שמופנית אליי. דפקה לי מבטים ונעלמה בחדר. נכנסתי אחריה ושאלתי אם הכל בסדר. היא התלוננה שאנחנו לא באים מספיק ושאלה מה יהיה כשיהיו ילדים. אני הסברתי שכמו כל זוג צעיר אנחנו רוצים לחוות חוויות יחד וברגע ששלב בילדים יגיע המצב ישתנה כי בכך זאת נצטרך אותה. התחנפתי ואמרתי שתהיה סבתא מדהימה. ביקשתי שלא תטריד את החבר בנושא הזה כי יש לו מספיק על הראש. היא יצאה מאושרת לסלון ובארוחה הגישה לי הכל והתחנפה אליי. אפילו נתנה לי מתנה שקנתה לעצמה. בקיצור עבר טוב. אני יצאתי מהשיחה מחוזקת. החבר שמע על השיחה ביום שאחרי ורץ אליי מחוייך. כמובן שדאגתי להבהיר לו שזו הפעם האחרונה שהוא מערב אותי בתסביך של ההורים שלו, ושזה מתפקידו לדבר עם אימא שלו ולהתמודד עם בעיות. בכל אופן נראה לי שהמצב ישתנה, ואם לא אני כבר יקח את הרגליים שלי ויברח.

למעלה