צעירים בישראל, האם אתם חוששים לעתיד?

צעירים בישראל, האם אתם חוששים לעתיד?

אני בת 27...ולא מבינה למה להישאר בישראל במצב הקיים. אין לצעירים כמעט אופציות...מתסכל. האם מדאיג אתכם לחשוב על הקמת משפחה? על מציאת קריירה...על פרנסה?

spaysi8

New member
כן, אבל..

משאר הבחינות ישראל היא המדינה העדיפה בשבילי, לכן השיקולים הולכים לטובת ישראל אפילו שבאמת קשה פה מבחינה כלכלית וקרייריסטית..

In Another Time

New member
היחס בין הסכומים של ההכנסות וההוצאות פה ובחול

מבחינת עבודה בתנאים דומים ומצרכים דומים.
מן הסתם תלוי איזה חו"ל.

h a j b i

New member
זה לא ממש עונה למה ששאלתי

ישראל מדינה יקרה יחסית, אין ספק. רק שזה לרוב מצביע על רמת חיים גבוהה ולא להפך. לדעתי, טיעוני יוקר המחיה יצאו קצת מפרופורציה. מחירי הדיור גבוהים באופן לא פרופורציונלי (וגם, אנחנו לא המדינה היחידה עם הבעיה הזו) אבל מצד שני, בעלות על דירה בגיל צעיר הלא מעט מדינות זה לא מובן מאליו כמו שהיה פה עשרות שנים.

oromer

New member
מנהל
בעיה מורכבת

זה שמחירי הדירות גבוהים מאוד- בזה אין ספק. הפתרון די פשוט. הוא צריך להיות בצד ההיצע ולא בצד הביקוש. מנהל מקרקעי ישראל צריך לשחרר קרקעות לבנייה.
כאשר המחירים גבוהים וצריך שליש מערך הדירה- הון עצמי, אז יש בעיה...צריך להשיג המון כסף מראש...

עשו לא מזמן תוכנית טלוויזיה, הישראלים יחסית מאוד מאושרים.. למרות המצב כאן...

אבל כן אני מאוד מוטרדת... בתור בוגרת תואר ראשון אני מחפשת המון זמן עבודה...לא פשוט לחיות כאן

Any991

New member
אני

לא בטוח שבמקומות אחרים יותר טוב. גם להסתדר בחו"ל עם מנטליות אחרת זה מאוד קשה. אז בטח גם כשצריך להתמודד עם מחייה וכל המשתמע ממנה.
יש מקומות שבאמת יותר פשוט לחיות מהם מהבחינה הכלכלית, אבל גם זה, בנוסף לגורמים אחרים - נראה לי שהופכים את חול למקום שגם בו קשה לחיות ואז ישראל נראית מקום דווקא די טוב. אני אומר את זה מידיעה על בני משפחה שמנסים בקרוב את מזלם בחול ופתאום זה נראה מפחיד יותר.

Purple Mushroom

New member
לא חושש. כנראה מתכוונת למצב הכלכלי

אני באוכלוסיה אחרת. נפרדת. כן מדאיג אותי פרנסה (על קריירה בכלל לא חושב כבר, כבר לא רלוונטי עבורי.
נשאר בישראל באמת כי אין לי ברירה, וגם אוהב את המדינה (למרות הכל), שואף לזוגיות, כשתגיע בת זוג רצינית ונורמלית, אז נחשוב על הקמת משפחה בהקשר למצב הכלכלי.
תלוי באמא שלי כלכלית בעקיפין, ומצליח לחסוך כסף כבר יותר מ6 שנים, כשהמטרה הגדולה היא עוד כ3 או 4 שנים.

אפרופו דפי, מחר ב21:00 דפני ליף תגיע לקמפוס הליבה, לשיחה על אהבה מחאה, ועוד.
אני תלמיד בקמפוס הליבה (מהפכה של אהבה) השנה, וזה סימן שאני אדם אופטימי, אוהב, וחולם, על עתיד טוב יותר, ולא רק מהבחינה הכלכלית, גם כאן בישראל. (אני גר בתל אביב), וגם בכל העולם.

למעלה