צעירים להנהגת פרוייקט עם גרמנים ופלסטינים
שלום. אני רוצה לספר לכם על פרוייקט שמתחילים ליזום צעירים בגרמניה ובישראל. הפרוייקט רק בחיתוליו ולכן יש לכם הרבה הזדמנות להשפיע עליו, וזה בעצם חלק ממה שעומד מאחוריו. הפרוייקט ממומן על ידי מיליונר גרמני ומשרד החינוך הגרמני. ברגע שירקום עור וגידים יש מספר גופים ישראלים ובינלאומים נוספים שמעוניינים לתרום כסף ומשאבים.
הפרוייקט מיועד לצעירים בגלאי 19-21 (אנחנו יודעים שרוב האנשים בגילאים האלו בצבא, אבל מאחר וממשלת גרמניה תומכת בפרוייקט קרוב לוודאי שגם ישראל תתמוך, וחבר'ה בצבא יקבלו אישור מיוחד להשתתף, זה כברקרה בעבר, אל דאגה) מגרמניה ישראל ופלסטין, שבמהלך ילדותם וצעירותם ניסו לפעול לקידום השלום, דרך תנועות נוער, ארגונים, משלחות ועוד, ובתור מבוגרים הם ממשיכים לפעול בנושא, ולהחזיק בדעות ואמונות שתומכות בפיתרון דחוף למזרח התיכון, וישראל בעיקר.
הפרוייקט עדיין בשלביו הראשונים אך בינתיים התכנית היא ביקור של שבוע בגרמניה ושל עשרה ימים בישראל. לפני הביקור כל קבוצה (יהודית-ישראלית, ערבית-ישראלית, וגרמנית) ישאלו שאלות שמעניין אותם לדעת על חייהם של צעירים במדינה האחרת. בקבוצות מעורבבות, דרך האינטרנט, יחשבו יבנו וירכיבו חברי המלשחת שאלת או נושא מחקר שאותו הם רוצים להבין שנוגע לכל הארצות המדוברות, ובאופן כללי לשלום.
במהלך הסמינר יתחלקו החברים למספר קבוצות - חוקרים, אנשי מדיה, ואנשי הפקה. ילמדו על הנושא שהם אחראים עליו,בעזרת הטובים בתחום, ובסופו של דבר יצרו ביחד סרט דקומנטרי בנוגע לכל אחד מחבריו המשלחת וחייהם השונים, ובעיקר על שאלת המחקר והתשובות שהתקבלו.
מי שיוזם את הפרוייקט הם סטודנטים לחינוך דמוקרטי מגרמניה. בינתיים פרט לי ולעוד כמה חבר'ה אין שותפים רשמיים ישראלים, אך ברגע שיהיה משהו יותר רשמי (מה שבדרך כלל קשה לגייס זה כסף, והפעם זה לא הבעיה) יהיה רכז בתשלום ובעל נסיון, שיהיה האחראי לפרוייקט. כנראה שאיזשהו ארגון בינלאומי לשלום יקח עליו את האחריות.
בינתיים אני צריכה להעביר רשימת שמות ראשונית מאוד של אנשים שמעוניים להשפיע על איך הפרוייקט יראה. הרעיון של הסטונדטים שברגע שיהיה כספים ויינתן אור ירוק מהמממנים והממשלות, הם ישארו מאחורי הקלעים ואנחנו ניקח אחריות על הכל! החל ממיונים במדינות שלנו ועד לאיפה ישנים ואיזה דברים כדאי לראות ולעשות בארץ, וגם לבדוק מי הטובים והחשובים בכל תחום ולפנות אליהם לעזרה (בתחום הזה הם יעזרו אם נתקל בקשיים)!!!! זאת נראה לי חוויה בלתי נשכחת ומדהימה באופייה! אבל היא דורשת חבר'ה רציניים עם המון אחריות אישית וחברתית! והיופי בו שאנחנו באמת יכולים להשפיע על רובו, לכן אם יש לכם רעיונות מקוריים, אתם נמשכים לתחום הזה, ויש לכם מה לתרום, אל תהססו לפנות אלי.
אני צריכה שיעבירו אלי כמה פרטים אישיים: (אני יודעת שזה טיפה מפחיד להעביר פרטים אישיים למישהו זר, אז אם יש משהו שלא נראה לכם, אל תענו. אני מבטיחה שלא יהיה שימוש בפרטים האלו לשימוש חיצוני) אני מקווה שזה לא נראה שאלון מפחיד, כי הוא לא אמור להיות כזה בשום צורה. ובינתיים הוא לא קובע כלום. אבל צריך לציין שמי שיבחר לעזור בפרוייקט בטוח יהיה חלק ממנו (אם הוא מעוניין)
שם פרטי ומשפחה (בעברית ובאנגלית): תאריך לידה: כתובת (מספיק עיר/ישוב): השכלה: (יסודית, תיכונית, אקדמאית) מה הרחבתי בבית הספר: תעסוקה: עשית ש"ש: מה עשית/אתה עושה בצבא: מה אתה עושה בימים אלו: תחומים בהם עסקתי לקידום השלום: ניסיון שיש לי בארגון /ניהול/לקיחת אחריות חברתית: האם אני יודע מה אני אעשה בעוד שנה מעכשיו? ובעוד שנתיים? (רק כדי לתכנן את מועד המשלחות) תחביבים: עוד משהו שחשוב שנדע בעייניך: האם יש מישהו שאני רוצה להמליץ עליו לפרוייקט (בן/בת זוג, חברים, קרובי משפחה וכו'...) איזשהי תובנה לגבי המצב החברתי-בטחוני-כלכלי בארץ ובמזרח התיכון, שמשקפת את דעותיך: מאיה גביזון [email protected] 052-6031116 - לשאלות, הבהרות, הצקות, ואיומים. (מעוד שבוע אני אהיה בגרמניה לשבוע וחצי, ואז לא אהיה זמינה. ושבוע אחרי זה אני מתגייסת.. ככה שאני בוקשי יהיה זמינה. אבל אפשר להשאיר מיילים והודעות סמסמס)