צעירי רעננה בורחים...

צעירי רעננה בורחים...

האם משהו מהעירייה יכול בבקשה להסביר לי למה צעירים שגדלו והתחנכו ברעננה צריכים לברוח ממנה על מנת שיוכלו לחיות קצת בכבוד? בתור אחת שנולדה ברעננה ומשפחתה מתגוררת שם כבר מעל 30 שנה , צריכה לברוח לערים אחרות על מנת שתוכל לרכוש דירה, להקים משפחה בכבוד ולא בעוני. רעננה נהפכת לעיר "זקנה" רק מבוגרי רעננה שבעבר קנו דירה נשארים והמון עולים חדשים עם המון כסף רק יכולים להרשות לעצמם לקנות דירה. ועוד שרוצים כבר להקים פרוייקט לזוגות צעירים גם זה כבר בספק כי זה לא יכניס הרבה כסף לעיר. פשוט בושה שצעירים שלא נולדו למשפחה עשירה לא יכולים להמשיך לגדל את הצאצאים שלהם בעיר בה ההורים נולדו..... אני מקווה שאולי משהו בעירייה יתעורר שם וינסה קצת לחשוב על הצעירים שנולדו בעיר. סך הכול העיר הולכת קדימה בהייטק ופיתוח רק חבל שבאוכלוסיה העיר הולכת אחורה - למבוגרים ועשירים בלבד...

חושבים, חושבים

1. יש ברעננה לא מעט דירות יד שניה, חלקן קומה שניה או שלישית בלי מעלית אמנם, אבל שמחירן נמוך אף ממחירי משומשות בערים אחרות. רק מה - צעירי רעננה לא רוצים להתחיל מדירה כזו, הם רוצים רק חדשה גדולה עם מעלית ושתי חניות בטאבו (לפחות...). ואכן לרעננה אין להציע, במחירי חיסול, דירות מהסוג שההורים של אותם צעירים רכשו רק אחרי שכבר היו פחות צעירים והתבססו כראוי. 2. פרוייקט משפחות צעירות יצא לדרך ב- 2008. עד כה, הנתון הזה לא השתנה כך שאני לא יודעת על מה את מבססת את הערכתך ש"זה בספק". 3. צעירי רעננה "ברחו מרעננה כי לא יכלו להרשות לעצמם" גם לפני 30 שנה. העידו על כך תושבים ותיקים שנכחו בישיבת חזון ואסטרטגיה לפני מס' חודשים, ושדבריהם הובאו כאן. המגמה היא אינהרנטית לעיר כמו רעננה. 4. העיר לא מזדקנת. להיפך. יש אמנם שינויים דמוגרפיים בין השכונות השונות, אולם הם לא מבטאים "הזדקנות" יותר או פחות מהממוצע הארצי, הנסמך על הארכת תוחלת החיים הכללית של האוכלוסייה. אם ממש חשוב לך לגור ברעננה, אני ממליצה לך בחום לחפש דירה ב- 200-250 אלף דולר בבניינים ישנים יותר ולצמוח, כמו (מן הסתם) הוריך לפניך, לתנאי מגורים טובים יותר עם השנים.

250-200 אלף????

מחיר כזה הוא אסתרונומי לזוג צעיר שרק התחתן.... פעם עוד היה ניתן לרכוש בויצמן או בקרית שרת דירה בפחות מ200 אלף דולר היום כבר לא ניתן. והספק שיש לי לגבי הפרוייקט של זוגות הצעירים- ממידע שקיבלתי ממישהו שהיה נוכח לא מזמן בישיבה בעירייה הבנתי שהעירייה לא כל כך ממהרת להוציא את הפרוייקט בגלל שהוא לא יביא הרבה כסף העיר.... מאחר שימכרו הרבה דירות בזול לצעירים. וגם זה יהיה בשיטת מכרז - וכמובן כמו בפרוייקט הראשון שהיה בפארק בטוח שחצי מהם יהיו עם קומבינות..... מי שקרוב לצלחת אוכל יותר. מאוד חשוב לי לגדל את ילדי בעתיד ברעננה,אבל למי שיכול לעמוד במחיר של עד 170 אלף דולר לדירה לא יכול אפילו במחיר כזה למצוא דירה ישנה קומה 3 ללא מעלית - וזה לאחר הרבה חיפושים...

רוב הדירות בקומה שלישית+ עולות פחות מ-200

מאחר וקניתי דירה כזו וסביבי קנו רק לאחרונה עוד כמה א/נשים דירות כאלו, אני יכולה לומר בשקט שיש. אפילו בבנייני רכבת, לשם התחלה. וודאי תסכימי איתי שזוג צעיר יכול להתמודד עם עלייה במדרגות, מה גם שבהמשך יכנס תמ"ע 38 ויותקנו מעליות בהרבה בתים (תלוי ביוזמת הדיירים). אני לא מקבלת את המשפט "בטוח שחצי מהם יהיו עם קומבינות..... מי שקרוב לצלחת אוכל יותר". זה ממש השמצה, ועוד על ביצה שלא נולדה. מניסיון חיים לא קצר, ככל שתגלי יותר רצון פעיל, פרו-אקטיבי, כך יגדלו סיכוייך להתקרב ל"צלחת" - כלומר להצליח בדברים שאת רוצה להשיג ולהגיע אליהם. ה"קירבה לצלחת" היא לרוב פרי של עבודה קשה והשקעה רבה, כשמדובר במשפחות צעירות אני לא מניחה שהקירבה לצלחת היא תוצר של משהו שדברייך מרמזים עליו. בכל מקרה, את יכולה גם יכולה לגדל את ילדיך ברעננה, יש כל מיני קומבינציות שיאפשרו לך את זה - אם את פותחת את גבולות הדמיון ומאפשרת סיעור מוחות יצירתי שיזמן לחייך את הרעיון הנכון לך. אשמח ונישמח כאן בפורום לחשוב יחד, אם תרצי. קצת שקט כאן באוגוסט, אבל אני מניחה שמהר מאוד יחזרו כל הגולשים מחופשותיהם/ן ויוכל להתקיים כאן שיח מפרה בנושא. בכל מקרה - הישארי איתנו ברעננה
(ובפורום, כמובן).

חנה- לעלות 3 קומות בהריון עם ילד קטן או שניים

זה ממש לא פשוט..... אני גם בדעה שאפשר להסתדר איכשהו אבל זה ממש לא הגיוני לזוג צעיר נגיד ללא עזרה לקנות דירה בקומה שלישית רביעית בבניין מעפן בלי מעלית.

עומר247

New member
נכון ולא נכון

נכון שהמחירים בעיר במגמת עליה כבר כמה שנים ברציפות אך תופעה זו אופיינית לעוד ערים בארץ כמו ירושלים ות"א מהסיבה שיש המון עולים חדשים מבוססים וגם סתם יהודים שרוצים "דירה שניה" בארץ וגם בגלל איכות החיים הגבוהה בעיר ומיעוט בנייה חדשה. אין ספק שצריך לבנות דירות מוזלות מסובסדות שמיועדות לזוגות צעירים תושבי העיר. מצד שני כל הנתונים מראים שרעננה היא העיר הצעירה ביותר בשרון מלבד הוד השרון והיא העיר שגדלה הכי הרבה בשנה האחרונה (לפחות) והעיר אותה עזבו הכי פחות תושבים בשנה האחרונה (לפחות). כמו כן, תוחלת החיים הכי גבוהה בארץ היא גם ברעננה, מה שגם גורם ל"הזדקנות האוכלוסיה" אך זה לא באמת נכון. יש פה המון זוגות צעירים, ותיקים בעיר לצד חדשים.

ימאנזה

New member
מה לגבי שכירות?

חשבתם על זה? אנשים רבים שחשוב להם לגור ברעננה ולא יכולים או לא רוצים לקנות,שוכרים דירה. בחשבון אמיתי, זה גם לא תמיד יותר יקר מאשר לקחת משכנתא או הלוואה.נכון שיש חסרונות למגורים כאלה - לפעמים צריך לעבור לדירה אחרת, לא תמיד אפשר לעשות בה את ההתאמות הספציפיות למשפחה, כלומר - יש ויתור על נוחיות אבל נשארים ברעננה. באופן כללי התפיסה של קנית דירה היא מאד ישראלית . בדינמיקה של היום המציאות, הצרכים האישיים והמשפחתיים משתנים מהר וגם דרישות החיים וממילא יש צורך להיות יותר ניידים.

משיייי

New member
גם השכירות מאוד יקרה ברעננה

וכלן גם אני בצור צעירה שמחפשת דירה להשכרה לצערי בורחת מהעיר שאני הכי אוהבת באיזור

ימאנזה

New member
השכירות בתל אביב יקרה יותר

אני חושבת שאם עושים "סויץ'" - מתחילים לבחון את עניין השכירות, ומתחילים לבדוק בכיוון זה, מוצאים שזה כבר יותר ראלי . ואז השאלה היא למה משווים. רווח מול הפסד. מי שאוהב את אווירת רעננה, בעיקר התשובות המהירות והענייניות מצד גורמי העירייה - הבטחון, הנקיון,ההתייחסות,יהיה מוכן לשלם גם את המחיר. גם את המחירים שדורשים אפשר להוריד. בעיקר אם בעל הבית פוגש את השוכר ומרגיש שלא יהיו איתו בעיות.

צעירי רעננה בורחים

שלום לך אני לא בטוח שאת מדייקת בנתונים ולראייה אנו פותחים השנה עוד 3 גני ילדים. לגופו של עניין תוך 3 שנים תחל בניה של 4000-5000 יחידות דיור כולל בניה לזוגות צעירים מה שיוריד בוודאי את מחירי הדירות צריך להאזר בסבלנות ועד אז לשכור דירה או לרכוש דירת יד שניה. אמיר שוצמן

qrst1 האחת

New member
האם ילדי שלושת הגנים הם ילדי צעירי רעננה../images/Emo35.gif

מסופקני...
הכוונה היא לצעירים שגדלו בעיר רעננה - ולא צעירים המגיעים מחוץ לעיר...

lulyK

New member
כמה דורות אחורה צריך לבדוק?

אני חזרתי לרעננה אחרי 15 שנה בת"א, ושני ילדיי ילכו לגנים בעיר. נחשב? (את תל אביב עזבנו בגלל מחירי השכירות. ברעננה שכרנו דירת 5 חדרים במחיר בו היינו יכולים למצוא ברמת אביב דירת שיכון 3 חדרים, 60 מ"ר).

מה הקשר?

מבלי לפגוע באיש/ה, אני מקווה שאתם לא מתכוונים להביא הנה את הרוח הרעה של הורי זיו, שהשארנו מאחור בווינט. תודה.

ATAF151

New member
הורי זיו הינם הורים מצויינים

אפשר לחשוב מי הם הורי זיו "הרעים", מדובר בסך הכל בשכנים שגרים לידך. אז נכון שכאשר יש מאבק של מאות הורים, יהיו ביניהם גם אנשים פחות נחמדים או פחות מקצועיים בניהול מאבק והם יעשו גם טעויות, אבל בסך הכל מדובר בהורים מצויינים. האם חזינו בתופעות שקיימות במאבקים אחרים בארץ כגון איומים אישיים על חופרי או משפחתו או מישהו אחר? האם מישהו פגע ברכוש כלשהו של מישהו? אז נכון שנעשו איזה 3 הפגנות קטנות ומיותרות מול ביתו, ונכון שיש ויכוח האם ילדים צריכים להשתתף בהפגנות, אבל בשום בית ספר לא היו מתנהגים יותר טוב מהם.

ATAF151

New member
אכן צריך לשבח אותם

צריך להשוות את המאבק שלהם למאבקים אחרים בארץ. אף מאבק ממושך בארץ לא מכיל בתוכו רק דיברי נימוסין, ולצערי במקרים רבים מאבקים ממושכים נגררים ע"י כמה קיצוניים לכל מיני פגיעות ברכוש, כתובות נאצה ואיומים אישיים וכאן זה לא קרה. הדברים הקלים שכן היו לא בסדר, הם בהחלט סבירים ולא צריך בגללם לכנות את שכנייך, הורי זיו, כהורים רעים.

מי "צריך"?

זה מאבק מיותר, אלים, מכוער, עתיר השמצות, מונע בחלקו ע"י אינטרסנטים פוליטיים לא חיובים במיוחד, שכלל גם עבירות מפורשות על החוק (ההפגנות ליד בית ראש העיר, השימוש בילדים) ומסע השמצות אישי (לא ענייני ולא מקצועי) נגד ראש העיר. מבחינתי - המאבק שלהם הפסיק מזמן להיות לגיטימי. ובינינו, בנימה אישית - על איזה בי"ס הם נלחמים? הבדיקה המאוד יסודית שערכתי בזמנו על זיו גרמה לי לא לשלוח לשם את ילדי. ולא הייתי לבד. הצבעה כזו של הורים ברגליים היא כתם למערכת החינוך העירונית. אחרי שראיתי את הרוח הרעה של המאבק - שמחתי בדיעבד, כי גם בסביבת הורים כזו אינני רוצה להפקיד את ילדי.

נ 2234

New member
מעניין איך היית מגיבה אם היו סוגרים את בר-טוב

כמובן שלא תגלי אמפטיה להורים וילדים . מעניין מה היית עושה אם היו סוגרים את בי"ס ברטוב של ילדייך? ובלי השמצות על בי"ס זיו הרי את ניזונה משמועות זדוניות של אנשים רעים בעצם מי הרעים ומי הטובים את כבר החלטת!

ש ק 1

New member
צעירי אחוזה בורחים

שלי היקרה כמי שגדל בעיר ומכיר אותה מהימים שהיתה חול ועגלונים שלטו ברחובות אני יכול לספר לך כי רעננה הגיע להווה בגלל צעירים שברחו מערי הסביבה ת"א ר"ג גבעתים ועוד אותם צעירים אשר לא יכלו לקנות דירה ליד ההורים הגיעו לרעננה וקנו דירות מרווחות בזול בינהם היו גם ראש העיר הקודם וגם ראש העיר הנוכחי אותם צעירים הם שקידמו את רעננה אשר נחשבה באותם ימים למושבה נחשלת והביאוה עד הלום . אני סבור כי בכל דור יהיו צעירים אשר יאלצו לנדוד ולהתישב בפרפרים ויקימו שם ישובים לתפארת כגון תל-מונד קדימה אבן יהודה פרדסיה ועוד וכאשר יתבססו ואם מאוד מאוד ירצו יחזרו לעירנו הנפלאה . שנה טובה וחג שמח

למעלה