צעיר בן 24 נהרג הלילה

• פותח הנושא בר
  • פורסם בתאריך

בר

New member
צעיר בן 24 נהרג הלילה

מדוע ??? כי הוא התכופף להדליק סיגריה ברכב. שניה אחת של איבוד ריכוז ושיקול דעת והוא נשלח לעבר התעלה הקרובה ונהרג. בגלל סיגריה ! לא הסרטן הרג אותו בסיגריה אלא הצורך להדליק אותה בתוך הרכב מבלי להיות מרוכז...כמובן שהוא בטח נהג מהר מאוד בנוסף... סתם פשוט סתם מוות מיותר !!!

דו"ח על שימוש בסלולארי ../images/Emo73.gif

כידוע נהג המשתמש בנייד כאשר הוא מחזיק אותו צמוד לאוזנו,ולא השתמש בדיבורית,עלול לקבל על כך דו"ח ... האם אתם חושבים שיש לחוקק חוק דומה לגבי שימוש בסיגריה ? אולי לאסור את העישון בעת הנהיגה ? זה נשמע סביר והגיוני או שזה מוגזם וחדירה מוגזמת לחחי הפרט ? אשמח לתגובות והתייחסות

eitan-as

New member
יש כבר חוק דומה

מה עם החוק האומר שחובה להחזיק את ההגה בשתי ידיים? במידה והנהג מעשן, הרי שהוא לא מחזיק את ההגה בשתי הידיים ובכך עובר עבירה. לצערי אני לא מוצא כרגע את הסעיף ואת סכום הקנס/נקודות, אבל למיטב זכרוני זה 100 ש"ח, ללא נקודות. איתן.א.

בר

New member
יש חוק עקיף לגבי העניין

אתה מחוייב לנהוג כאשר שתי ידיך על ההגה ורק בזמן העברת ההילוכים מותר להשתמש ביד ימין לפעולה זו. אם אתה מעשן ושם יד על החלון,עברת על החוק.

Sea Urchin

New member
נזכרתי בתשדיר בגלגל"צ

המפרט את הפעולות שצריך לבצע בשביל לעקוף רכב אחר, השורה התחתונה "כל כך הרבה פעולות רק בשביל לעקוף?". אולי כדאי להוסיף תשדיר "כל כך הרבה פעולות רק בשביל להדליק פ**ינג סיגריה?"?

wil

New member
איך הגעת למסקנה שהוא נהג מהר../images/Emo35.gif

ולגבי הסיגריה - בעייתי, אני לא חושב שאיסור עישון בנהיגה היא תקנה שהציבור יוכל לעמוד בה. בדיוק כמו איסור מוחלט לדבר בסלולרי בנהיגה, אפילו בדיבורית. כמובן שאם ניתן היה לעמוד באיסורים הנ"ל, היה עדיף אם היו חוקים כאלו, אבל זה לא ממש ריאלי. (הערה: אני ממש לא אוהב עישון, לא מעשן, שונא את הריח, אבל עדיין חושב שצרי להיות מותר לאדם לעשן בנהיגה.)

אהובה.א

New member
איסור עישון בזמן נהיגה

לדעתי , רצוי שיהיה חוק כזה. ואגב , כמו שציינו כאן ישנו חוק של אחזקת שתי ידיים על ההגה. בזמן עישון לא ניתן להחזיק את ההגה בשתי ידיים. נקודה. ואם זה יכול לגרום לתאונה - מן הראוי שהנהג תהיה לו החוכמה לא לעשות זאת. נכון שחוקים נועדו בכדי לשמור עליהם כמו להמרותם. אולם כל נהג עם הגיון בראש - דבר שלא תמיד קיים - צריך להבין בעצמו שדרך הפעולה שלו עלולה לגרום לתאונה ולהימנע ממנה. כמו שנהיגה עם סלולרי באוזן - גם מוזיקה רועשת מידי , סיגריה ביד או שימוש ברדיו בעת נהיגה עלולים לפגום בעירנות הנהג.

בר

New member
תכיר את הכביש ותבין בעצמך

זה כביש שלרוב נהגים "מרביצים" בו גז. במיוחד באיזור בית קמה,שם יש ישורות ארוכות. חוץ מצומת בית קמה שקצת נמצאת בדיוק באמצע סיבוב שבין כל הישורות. אני לא יודע כמה אתה מכיר את הכבישים וכמה ניסיון יש לך על הכבישים. אבל זה כמעט ודאי שהוא גם נהג מהר ובדיוק בשנייה שהוא ניסה להדליק סיגרייה,הוא נכנס לסיבוב העובר בין הישורות ומאבד שליטה,עקב כך נזרק מצד לצד ובסוף מוצא דרכו בתעלה ונהרג. תסריט ידוע למי שמכיר את דרכי ההתנהגות של רכב בזמן איבוד שליטה.

wil

New member
לא ציינת באיזה כביש מדובר קודם

לכן לא יכולתי לנחש מה קורה שם בד"כ. לא מסתובב הרבה באיזור שציינת, וכמובן המבצ שציינת יכול בהחלט לקרות, הוא מצא את עצמו מחוץ לסיבוב כי לא שם לב, תיקן באגרסיביות, התיקון היה מוגזם, הגיע תיקון לתיקון - וכמו שציינת זה נגמר רע. יש משהו אחד שאני לא מבין לגבי סיגריה, אולי המעשנים פה יכולים להסביר: למה צריך להתכופף כדי להדליק סיגריה? לא יותר קל לשים את הסיגריה בפה ולהדליק את הקצה שלה עם מצית? ואת זה ניתן לעשות בלי להוריד את העיניים מהכביש לרגע.

בר

New member
למה להתכופף ???

כי הרוח בחלון מפריעה להדליק סיגריה...

למעלה