צעצועים התפתחותיים תוצרת בית

צעצועים התפתחותיים תוצרת בית

האם יש לכם רעיונות להכנת צעצועים התפתחותיים תוצרת בית? האם הכנתם לתינוקות ולפעוטות שלכם צעצועים כאלו? בואו נעשיר זה את זה בתקווה שיהיו לנו כאן הרבה רעיונות ונוכל ליצור מהשרשור הזה מאמר .

cv

New member
כמו למשל בקבוק מים (שנשתו זה מכבר)

ממולא בגרגירי אורז שיוצרים רעשן שקוף?

d i n o l e

New member
קופסאות שבמכסה שלהם יש חורים

ולהשחיל פנימה פקקים או כדורי צמר קטנים (חברה השתמשה בקופסאות של סימילאק ודומיהם , אני מניקה אז אין לנו כאלה בבית
)

אני אתחיל עם בובה רכה

עשויה מגרביים וסמרטוטים. את הרעיון לקחתי מהבלוג של עינבלית שלקחה אותו מאתר מחו"ל. במילוי בפנים הוא של סמרטוטים ובגדים ישנים שלא היו במצב של העברה לאחרים. ילדים קטנים יכולים לעזור בדחיפת המילוי לבובה . בובה כזו שובה מיד את לב הילדים. היא יכולה להיות חבר לשעת השינה . היא רכה ונעימה ומתאימה בדיוק לאחיזה לגודל כף יד של ילד קטן.

d i n o l e

New member
בקבוקים קטנים, אלה של תמציות הוניל

וכו שמתשמים בהם לעודות. למלא במסטיקים או סוכריות צבעוניות. אחלה רעשן לתינוק קטנטן שרק מתחיל לאחוז בחפצים.

ספר שחור לבן

לוקחים קרטון וגוזרים ממנו רצועה שמקפלים לאקורדיאון. מדביקים רקע מניר לבן ועליו מדביקים תמונות שחור לבן או צורות שגוזרים מבריסטול שחור. אפשר להוסיף גם אדום. מעל הכל מדביקים טפט שקוף או עושים למינציה ויש ספר שחור לבן לעגלה

הגיטרה של עומר

משהו לילדים הגדולים יותר : זו הגיטרה שהבן שלי אוהב להכין ולנגן בה. קופסה של קורנפלקס או משהו בגודל דומה שעליו הוא מותח גומיות גדולות . כמה פשוט ככה נותן לילד כייף וסיפוק .

a t g n

New member
קיבלתי מתנה מחברה

קוביות גדולות אך קלות מאוד במשקלן, חלקן מרשרשות, בכל מני גדלים, צורות, עטופות בסול רך ונעים בכל מני צבעים וחשבתי לעצמי, כמה פשוט להכין כאלה לבד מקופסאות פלסטיק או קרטון עבה, שלא נמעך, להכניס פנימה משהו שירשרש, להדביק סביב סול עם דבק חם ויש קוביות מקסימות, וכשהמגדל מתפרק הן לא מכאיבות. (יצא חרוז
) אוף חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית, הייתי מצלמת לכן להמחשה.

a t g n

New member
אגב, אפשר לשדרג

ולעטוף לא רק עם סול, אלא חלק עם בד פרוותי, חלק עם בד זמש ועוד ועוד...

יש כ"כ הרבה...

בקבוקי מינרליים קטנים - לצבוע ולהשחיל בפנים קשיות צבעוניות אותם בקבוקים - מיים ונצנצים ולהדביק את המכסה כך שלא יפתח אותם בקבוקים צבועים או לא עם חומוס / חיטה / שעועית קטנה כרעשנים פיסת בד שיוצרים ממנה כמו כרית קטנה ואותה ממלאים בכל מיני - בדים רכים, ניירות מרשרשים, גרגרי חומוס או שעועית גדולים וכל דבר לגרות את חוש המגע ואז תופרים וסוגרים את הכרית

תראו איזה רעיונות מקסימים

אהבתי מאד את הכדורים הרכים מסלול הזחילה בתי הארגזים משחק הזיכרון ועוד רעיונות נהדרים של מיכל

מדרגות רכות לגיל זחילה

רעיון של ענבל שמיר: אוספים 3 ארגזי קלקלר בגדלים שונים ומחברים בינהם במסקינג טייפ ליצירת מדרגות. מומלץ לצפות אותם בבד כדי למנוע נגיסות של הקלקר. ארגזי קלקר ניתן לקבל חינם בכל חנות של דגי נוי או לקחת אריזות של מכשירי חשמל.

דינדיןן

New member
שטיח טלאים

המורכב מבדים שונים ומגוונים- כותנה,תחרה.פרווה,צמר(סרוג),משי, סאטן- וכל מה שעולה על הדעת.. אפשר פשוט לפרק בגדים שלא לובשים או לבקש מחנויות בדים. לחתוך ריבועים ולחברם עם מכונת תפירה! גם יפה וגם מעסיק תינוקות שממששים כל דבר...

galigal33

New member
רעיון שקיבלתי בפורום הורות טבעית

לקחת שתי כפיות מדידה של מטרנה לחבר אותן ולשים בינהן קטניות או חרוזים. לסגור היטב בניר דבק שקוף. והרי לכם רעשן.

galigal33

New member
הייתי רוצה להוסיף

שאלה. בזמן האחרון שמתי לב שלבני יש נטייה להכנס להלם בקניון (מוצף גירויים) חשבתי שגם הצעצועים ההתפתחותיים של חברות שונות צבועות בצבעים מאוד חזקים ולעיתים מלווה אליהם מוסיקה רעשנית שלא לאמר זייפנית. ואני שואלת את עצמי אם צעצועים מסוג זה לא יכולים להזיק . מעולם לא ראיתי צבעים ואורות כה עזים בטבע וקצת מפחיד אותי שנתתי לבן שלי לצרוך אותם בכמויות בתחילת דרכו. מה דעתכם? מלבד זאת אני שולחת חיבוק חם ,תודה וברכת הצלחה לענת המקסימה שעזרה לי בדרכה הנעימה , האמפטית והחיובית עם השכיבה של אילון על הבטן . אילון עדיין לא זוחל אבל כבר בכלל לא מקטר על הבטן ואני נותנת לו את הזמן שלו.

אוי , איזה כייף לראות אותך כאן

שולחת לך מסר. את צודקת . יותר מידי גירויים לא טובים לתינוק. לא כל צעצוע מסחרי שנקרא התפתחותי הוא טוב. צעצועים עם אורות מהבהבים מאד לא מומלצים לתינוקות.גם מספר רב מידי של צעצועים בבת אחת לא מומלץ. עדיף להתמקד כל פעם בצעצוע אחד או שניים ולא להעמיס עודף גירויים. ככל שתינוק גדל הוא יכול להתמודד עם מספר גירוים רב יותר.

ממה מיה

New member
לנו יש צעצועים דינמיים ../images/Emo3.gif

קודם כל מאחר והם תאומים יש להם זה את זה - אחד מושך לשני בשיער והצעקות גורמות לו עונג... אח"כ יש את הכלב, שלמעשה הוא היה הגורם העיקרי לתחילת הזחילה. הם ניסו לתפוס לו את הזנב ויש את האחר הבכור שמהווה תחליף למובייל, לא צריך לסובב כל פעם את הכפתור המניע, הוא נע בלי סוף ומסב את תשומת ליבם.

למעלה