צעצוע לרכב

הצפונית

New member
צעצוע לרכב

היי לכולם, כתבתי לכם לפני כחודש וקיבלתי הצעות מעניינות.העלתי את הרעיונות בפני המרצה, חיברתי בין כמה מהם והגעתי למוצר שנראה כמו תולעת, הראש שלה מתלבש על המשענת ראש של הנהג וכל חוליה בגוף שלה מכילה צעצוע אחר. אני מבינה שהילד היושב מאחור חגור, ולכן מרחב התימרון שלו עם הצעצוע פחות גדול. החוליות שלא יהיו בתווך נגיעה של הילד יהיו עם מראה או חפץ שהוא לא ממש משחק ( פתוח להצעה ) ואילו החוליות שקרובות יותר לילד יהיו עם צעצועי סקוצ´, צעצועים לעיסים אולי או כל מה שיעלה בדמיונכם הפורה. תודה על שיתוף הפעולה, ענת.

jole

New member
תוספת קלה

הייתי מוסיפה רצועת סקוטש בתחתית התולעת בכדי שהצעצועים לא "יברחו" מהילד. את הרצועה ניתן יהיה לקבע לכסא הבטיחות או הבוסטר או אפילו לתפוס באחת מחגורות הביטחון. בהצלחה ונחכה לראות דוגמא של המוצר

הצפונית

New member
התאמה של צעצוע לגיל

הבנתי שתינוקות עד 9 חודשים בערך נוסעים במושב בטיחות לתינוק, ואח"כ עוברים למצב ישיבה במושב בטיחות שונה ואז לבוסטר. באיזה גיל ילד נחגר לחגורה הבטיחות? (לשם הדוגמא, גיל x) איזה צעצועים מתאימים לילד מגיל 9 חודשים בערך ועד גיל x ? מבחינת צורניות, הפעלת חושים, מרקמים וכו´ או שאין חוקים?

חגירת ילדים במושב בטיחות

עד גיל שנה או מעל 9 ק"ג, מה שבא קודם, יושבים בסל קל במושב הקדמי, הפוך לכיוון הנסיעה . לאחר מכן, עד גיל 4, יושבים בכסא בטיחות, בכיוון הנסיעה, בדר"כ במושב האחורי האמצעי. אם יושבים מקדימה, רצוי הפוך לכיוון הנסיעה. מעל גיל 4 אמורים לשבת בבוסטר, אבל אין לי מושג עד איזה גיל ואיפה למקם אותו. וזה מה שאמרו לי בטפ"ח, ותקנו אותי אם אני טועה. לכן הצעצוע שהצעת אינו מתאים מתחת לגיל שנה, עד גיל שנה מתאים צעצוע שמתלבש על הסלקל וקרוב לעיניים של התינוק. בהצלחה!

תרשי לי לתקן אותך...

לגבי כוון: עד גיל שנה + תשעה ק"ג (שני התנאים צריכים להתקיים - לא מה שבא קודם כמו שאמרת) צריך לשבת הפוך - עם הפנים נגד כוון הנסיעה. בין אם זה בסלקל או בכסא בטיחות - זה לא משנה. בדרך כלל תינוקות נוסעים בסלקל מטעמי נוחות כי אז אפשר להוציא אותם מהאוטו עם הכסא. מתי לעבור מסלקל לכסא תלוי בגודל הילד (בדרך כלל הסלקלים זה עד 9 ק"ג ועד שהראש מגיע 2 ס"מ מהקצה). איה עברה לדוגמא לכסא בגיל 8 חודשים בערך למרות שהיתה הרבה פחות מתשעה ק"ג בגלל הגובה. לגבי מיקום ברכב: תמיד יותר בטוח מאחור - גם לסלקל. אם שמת את הסלקל מקדימה זה היה לטובת הנוחות שלך ולא לטובת בטיחות הילד! ואגב אין מגבלה חוקית לשים כסא בטיחות מקדימה - זה פשוט פחות בטוח. ברכב עם כרית אויר זה אסור לפי הוראות היצרן. לגבי בוסטרים אין לי מושג, עוד לא הגענו לשלב הזה אז עוד לא עשיתי את המחקר

אסור להושיב את הילדים במושב הקדמי !

אני יודעת שאת הערסל שמתי גם אני במושב הקדמי הפוך לכיוון התנועה אבל הבנתי לפני חודש + שממש אסור להושיב ילדים במושב הקדמי וזה ממש לא בטיחותי.. כנ"ל לגבי הבוסטר שזה בעצם הגבהת הילד הוא חייב להיות רק במושב האחורי !!!

מותר על פי החוק!

לשון החוק אומרת שילד לא יסע במושב הקדמי אלא אם הוא יושב בהתקן ריסון מיוחד. דהיינו - ילד לא בכסא בטיחות אסור - עם כסא בטיחות מותר. זה אכן הרבה פחות בטיחותי ולכן לא מומלץ - אבל לפי החוק זה מותר. אם יש כריות אויר לנוסע במושב הקדמי אסור להתקין כסר בטיחות או סלקל - וזו הוראת יצרן הרכב, אבל אם אין כרית אויר - אין מניעה חוקית לשים כסא בטיחות מקדימה. עם או נגד כוון הנסיעה.

שירלי זה אסור !!!!

כלומר לפי החוק זה מותר אבל קרו יותר מידי מקרים שכנראה הוכיחו שלשון החוק מאד מטעה וזה ממש לא בטיחותי ובאלפי מדינות אחרות זה ממש אסור

שרה, שירלי לא טענה שזה בטוח.

אני עדה שגם כשהיא לבד באוטו, איה (המדהימה) שלה יושבת מאחורה. היא מסרה פה את לשון החוק, שבדקנו שתינו לפני כמה חודשים, ואכן מצאנו שזה חוקי. את השאלה האם זה בטוח או לא השאיר המחוקק לשיקול ההורים, וכל אחד הטוב בעיניו יעשה.

גם אני טענתי כמוכם בעבר שמותר

להושיב ילדים קדימה והתברר שזה ממש אסור... נכון שלפי לשון החוק זה מותר אבל לדעתי פה המחוקק טעה וחבל כי מדובר כאן על חיי אדם

ובוסטר שעליו נשאלה אחת השאלות ממש

אסור לשים במושב הקדמי (גם לפי לשון החוק..)

למעלה