צעקה מחמישה כיוונים

• פותח הנושא Zadig
  • פורסם בתאריך

Zadig

Well-known member
אם לא אני הצועק אז צעקות הן רק צעקה אחת,
גם אם בו זמנית יש כמה צעקות מחמישה כיוונים שונים.
זה קומפרסור שעובד כאן מהבוקר.
זה נשמע כמו אצלי בתוך הדירה העייפה שלי.

כדי להכיר לכם כי נראה לי שכתבתי מופשט
יש זוג ב"שלום בית" ולהם ילדה שעלתה הרבה כסף
הם צועקים.
יש שבאב מחורבשים בניהם ומתלהבים או כועסים
הם צועקים.
יש נרקומן בייסורי גמילה או שהוא פגוע נפש
הוא צועק.
יש גרוש עם ילדים בדיון עם גרושתו או עם זיון הלילה
הוא צועק.
יש ילד שמארח את חברים שלו הם צעקניים מאוד בגיל הזה
הם צועקים.
ביום רגיל נוספים להם מכסחות דשא, מסורים חשמליים,
מפוחי עלים, הלמות פטישים, ומידי פעם
פרץ מוזיקת טראנס משכנים מזדיינים
אויי החל"תיסטים העשירים האלה.
לפעמים יש עוד כמה צועקים צריך להודות.

אבל
אני מחזיק
אם מישהו מתזמן את זה שעות כבר ימים רבים
שאלוהים יקח אותו

נערך לאחרונה ב:

GoldenEyes

Well-known member
גם אם בו זמנית יש כמה צעקות מחמש כיוונים שונים.

הם צועקים.
הם צועקים.
הוא צועק.
הוא צועק.
הם צועקים.
ביום רגיל נוספים להם מכסות דשא, מסורים חשמליים,

אבל
אני מחזיק
שאלוהים יקח אותו
כתיבה יפה זאדיג
אכן מזכיר לי את הקולות מסביב לביתי כשאני עובד מהבית

רק תיקון אחד , כיוון זה זכר , ולכן צ"ל חמישה כיוונים שונים.

Zadig

Well-known member
כתיבה יפה זאדיג
אכן מזכיר לי את הקולות מסביב לביתי כשאני עובד מהבית

רק תיקון אחד , כיוון זה זכר , ולכן צ"ל חמישה כיוונים שונים.
תודה. ותקנתי.
עם ביטול התו הירוק הזה אחזור לעבוד במשרד, אני מקוה...

GoldenEyes

Well-known member
תודה. ותקנתי.
עם ביטול התו הירוק הזה אחזור לעבוד במשרד, אני מקוה...
גם אני מאד מקווה לחזור למשרד.
פשוט ענף התיירות לא חזר לעצמו עדיין , והצוות שנשאר מכל המשרד הגדול הזה , עובד מהבית.
ותאמין לי שבשנה הזאת שמעתי צלילים וקולות שלא הייתי רגיל אליהם
גרירות פחי זבל בשש וחצי בבוקר
משאיות זבל
מכונות טיאוט
ולא חסר עוד :)

אבח"י

Well-known member
גם אני מאד מקווה לחזור למשרד.
פשוט ענף התיירות לא חזר לעצמו עדיין , והצוות שנשאר מכל המשרד הגדול הזה , עובד מהבית.
ותאמין לי שבשנה הזאת שמעתי צלילים וקולות שלא הייתי רגיל אליהם
גרירות פחי זבל בשש וחצי בבוקר
משאיות זבל
מכונות טיאוט
ולא חסר עוד :)
ברחוב כצנלסון סגרו את משרד הנסיעות הוותיק מאוד, שהיה בו. פתחו שם חנות, כבר לא זוכר ל-מה. השכנה, שאינני רואה אותה יותר, אולי עברה דירה, עד הפעם האחרונה עבדה מהבית. רק לחשוב שעד לני כ- 15 שנים, אולי קצת יותר, מגמת היוקרה בבית ספרנו היתה "תיירות" ובתוכה תת מגמה: סוכנות נסיעות. אגב, בלי להכעיס, בת זוגי השתלטה לבד על כל הענין והיום היא בונה נסיעות, לה ולי, לפעמים לחודש ולפעחמים לשלושה ימים.

GoldenEyes

Well-known member
ברחוב כצנלסון סגרו את משרד הנסיעות הוותיק מאוד, שהיה בו. פתחו שם חנות, כבר לא זוכר ל-מה. השכנה, שאינני רואה אותה יותר, אולי עברה דירה, עד הפעם האחרונה עבדה מהבית. רק לחשוב שעד לני כ- 15 שנים, אולי קצת יותר, מגמת היוקרה בבית ספרנו היתה "תיירות" ובתוכה תת מגמה: סוכנות נסיעות. אגב, בלי להכעיס, בת זוגי השתלטה לבד על כל הענין והיום היא בונה נסיעות, לה ולי, לפעמים לחודש ולפעחמים לשלושה ימים.
לצערי בשנה האחרונה נסגרו 60 סוכנויות נסיעות
עם כל הכבוד לאינטרנט ולאינסוף אפשרויות של בניה עצמית , אני לא משוחד , אין תחליף ליועץ תיירות.
מעבר לזה שכל הזמנה דרך יועץ תיירות (סוען נסיעות) יש לה "אבא ואמא" בארץ , וללקוח יש מול מי להתמודד
לא אחת קרו מקרים של לקוחות שהזמינו מלון בזיל הזול , הגיעו למלון ואין עם מי לדבר ונשארים "תקועים".
סתם דוגמא , תקופת הקורונה , אל על לא החזירה כספים ללקוחות שהטיסה שלהם בוטלה , כיום אל על מודה שעליה להחזיר עוד 80 מליון דולר ללקוחות כאלו.
לשמחתי , לא חיכינו בחברה לתזוזות של אל על ולהסבריה המתחמקים שאין לה כסף וכי היא מחכה לערבויות ולהלוואות ושרוב העובדים שלה בחל"ת ,
קיבלנו החלטה בחברה , מכל הכספים שהיו לכאורה מגיעים לאל על , קוזזו הכספים שהוחזרו ללקוחות . שלאל על יייקח את כל הזמן שבעולם לברר.
המשרד שאני עובד בו , עובד על קבוצות בעיקר , כ 90% מהיקף העבודה.

אבח"י

Well-known member
עם כל הכבוד לאינטרנט ולאינסוף אפשרויות של בניה עצמית , אני לא משוחד , אין תחליף ליועץ תיירות.
מעבר לזה שכל הזמנה דרך יועץ תיירות (סוען נסיעות) יש לה "אבא ואמא" בארץ , וללקוח יש מול מי להתמודד
לא אחת קרו מקרים של לקוחות שהזמינו מלון בזיל הזול , הגיעו למלון ואין עם מי לדבר ונשארים "תקועים".
סתם דוגמא , תקופת הקורונה , אל על לא החזירה כספים ללקוחות שהטיסה שלהם בוטלה , כיום אל על מודה שעליה להחזיר עוד 80 מליון דולר ללקוחות כאלו.
לשמחתי , לא חיכינו בחברה לתזוזות של אל על ולהסבריה המתחמקים שאין לה כסף וכי היא מחכה לערבויות ולהלוואות ושרוב העובדים שלה בחל"ת ,
קיבלנו החלטה בחברה , מכל הכספים שהיו לכאורה מגיעים לאל על , קוזזו הכספים שהוחזרו ללקוחות . שלאל על יייקח את כל הזמן שבעולם לברר.
לא צריך לשכנע אותי. עבורה ועבורי זה מספיק, ועד עתה הכל עובד כמו שצריך, בלי בעיות טפו-טפו.

סופהו 1

Well-known member
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
אל תזכיר לי טיולים וקורונה.
איך שהזמנתי את הטיול הגדול לסין (לא של אחרי צבא, אלא לקראת פרישה חלקית), שילמתי את הסכום הראשון וטראח, הכל התפרץ.
כשכולם הבינו שזהו, הסיכוי אבוד וההצעה של טיסה ליעד אחר ירדה מעל הפרק, הכסף הוחזר.

מה אומרים? כדאי כבר לתכנן על משהו בחודשים הקרובים?

סופהו 1

Well-known member
גם סוכנות הנסיעות דרכה נהגנו לרכוש כרטיסי טיסה, נסגרה.
סוכנת הנסיעות שמחה מאוד שהגענו אליה. טענה שאנחנו מאתגרים אותה כי יש לנו דרישות מיוחדות.
נהגנו להגיע עם מפה ומסלול והיא עסקה ברכישת כרטיסי טיסה, הזמנת מלונות, רכבים וכל התיאומים.
עם הזמן, הבנו שכמשפחה עם ילדים, יש משהו מיוחד בלהתארח באכסניות נוער בכל מיני חורים. (ולא, כבר אין צורך לשכור או להביא מצעים).
ישבתי שעות עם המפה, חוברת המידע, הפאקס (מי זוכר דבר כזה) והטלפון ולסוכנת נשארו רק הרכבים וטיסות.

ואז, החל עידן האינטרנט.
מצריך סבלנות ולפעמים מאתגר ומפתיע*, אבל הכל, או כמעט הכל, ניתן לבצע באופן עצמאי.
וכך, יחד עם עוד נוסעים עצמאיים, הבאנו לסגירת עוד סוכנות נסיעות.
:cautious:

(*תכנונים לחוד ומְצִיאוּת לחוד- את האירוע בסתיו בארה"ב, יחגגו בלעדי. מועדי פגישות בשגרירות רק באוגוסט 2012!!!:cry: )

נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
*תכנונים לחוד ומְצִיאוּת לחוד- את האירוע בסתיו בארה"ב, יחגגו בלעדי. מועדי פגישות בשגרירות רק באוגוסט 2012!!!

יש הסבר?

סופהו 1

Well-known member
*תכנונים לחוד ומְצִיאוּת לחוד- את האירוע בסתיו בארה"ב, יחגגו בלעדי. מועדי פגישות בשגרירות רק באוגוסט 2012!!!

יש הסבר?
בהחלט.
יש אירוע בארה"ב, כבר תכננתי איך ומה והסוף-
פג תוקפה של הויזה, אין קבלת קהל בשגרירות ולכן-
"חשבנו כמעט
עוד מעט
תופרים חליפה..
...אנחנו נשארים בארץ.."

אבח"י

Well-known member
בהחלט.
יש אירוע בארה"ב, כבר תכננתי איך ומה והסוף-
פג תוקפה של הויזה, אין קבלת קהל בשגרירות ולכן-
"חשבנו כמעט
עוד מעט
תופרים חליפה..
...אנחנו נשארים בארץ.."
אז הכוונה - 2022, נכון?! כי כתבת 2012 :cool:

צליליתה1

Well-known member
גם אם בו זמנית יש כמה צעקות מחמישה כיוונים שונים.

הם צועקים.
הם צועקים.
הוא צועק.
הוא צועק.
הם צועקים.
ביום רגיל נוספים להם מכסות דשא, מסורים חשמליים,

אבל
אני מחזיק
שאלוהים יקח אותו
לבנין המזדקן שלנו נכנסו כמה משפחות צעירות, והצעקות של הילדים הן עונג צרוף. לעומת השכן שכבר לא לגמרי כאן, ופתאום, מרביץ שעה שעתיים של צעקות, על אשתו, על הממשלה, על נשיא ארהב. אם אני במקרה עוברת, גם אני, כמו כל אחד אחר, אחטוף.

אבל הכי נורא, בבנין ליד, יש כנראה ילדה מתבגרת (ראיתי כמה קטנים, לא ממש ראיתי טיינאיג׳רית, אבל אני שומעת) וכשהיא ואמא שלה מתחילות אני רק רוצה להכנס מתחת למיטה או להתקשר לרווחה. פעם היתה כאן מישהי, אמא לילדים צעירים, בזמן אירוע, ושתינו קשקשנו את עצמינו לדעת בלהתקשר למשטרה לא להתקשר.לפעמים גם מתלבטת לגבי הזקן שצועק על אשתו אבל היא התחננה שלא נערב אף אחד, אז לא. ואם חלילה יקרה משהו תוכלו להגיד לי אמרנו לך, וזה יגיע לי.

Zadig

Well-known member
לבנין המזדקן שלנו נכנסו כמה משפחות צעירות, והצעקות של הילדים הן עונג צרוף. לעומת השכן שכבר לא לגמרי כאן, ופתאום, מרביץ שעה שעתיים של צעקות, על אשתו, על הממשלה, על נשיא ארהב. אם אני במקרה עוברת, גם אני, כמו כל אחד אחר, אחטוף.

אבל הכי נורא, בבנין ליד, יש כנראה ילדה מתבגרת (ראיתי כמה קטנים, לא ממש ראיתי טיינאיג׳רית, אבל אני שומעת) וכשהיא ואמא שלה מתחילות אני רק רוצה להכנס מתחת למיטה או להתקשר לרווחה. פעם היתה כאן מישהי, אמא לילדים צעירים, בזמן אירוע, ושתינו קשקשנו את עצמינו לדעת בלהתקשר למשטרה לא להתקשר.לפעמים גם מתלבטת לגבי הזקן שצועק על אשתו אבל היא התחננה שלא נערב אף אחד, אז לא. ואם חלילה יקרה משהו תוכלו להגיד לי אמרנו לך, וזה יגיע לי.
ה"טיפול" בזוגיות ע"י שני לא-מודעים זה הכי בלתי נסבל,
אני נדהם מהרצון שלהם לסבל מתמשך.
אולי זה לא באשמתם אלא באשמת היועצים מהרבנות ועד ההורים,
והם מאבדים את הכבוד העצמי שלהם בקרב מר שחוזר על עצמו,
טיפוח יצירתיות ההתעללויות זה בזה, לב אטום לסובב אותם.
לא מעיזים לראות את החיים שלהם אחרת, לצחוק ולעוף לכיוונים שונים.
אני שיפוטי ?

סופהו 1

Well-known member

כל אחד והבנין שלידו.
לעומת הבניין השקט (טפו,טפו,חמסה,חמסה) שבו אני גרה, בבניין ליד כל מיני תופעות, בין היתר אחד מתבגר וכמקובל אצל אלו, הם לא מדברים אלא צועקים.
כמי שקולו עדיין לא התחלף, אלו צווחות (התלהבות ממשחק מחשב או ויכוחים עם ההורים) ויללות (נו, די, תצא לי מהחדר, כשאחיו, זה שקולו כבר התעבה, פולש).
גם כשיגדל וקולו ישתנה הוא ימשיך לצעוק.
איך לא?
יש לו דוגמא מאבא שלו, זה שצועק על אישתו-יאללה, תשתקי בהמה! על ילדיו- תסתמו! ועל מי שמדבר איתו בטלפון- לך ת...

אבח"י

Well-known member
אין אין צעקות. יש נביחות של כלב שנשמע כמו גבר מסורס, יש יללות של ילד, בגלל שאמ'שלו צורחת על סבתא שלו, וכנראה הוא חוטף אותה בסוף, וזהו. עד לפני שנתיים היו אמא ובת. הבת מאומצת האמא סובלת מפחד לצאת מהבית ומשעלת איומה. וייי, כמה קללות, כמה דרמות א-לה ברגמן. בסוף היא מתה. הבת נשארה עוד חודש ונעלמה לה, ובא השקט.
בתחילת הרחוב ישנו תימני מבוגר שאין לי מושג מה קרה לו בחייו, אבל הוא לפעמים צועק מהבית לכל מי שעובר, ומברך אותו ברכות אמיתיות של שמחה, שבת קדושה, בריאות לנצח. לפעמים הוא יוצא מהבית, מדדה. לפעמים בלי חיתול ואז בורח לו :-( ולפעמים הוא יושב על ספסל הקהילה [ הספסל עליו מניחים חפצים, בגדים, ספרים כדי שאחרים יהנו מהם] ומחייך בשלווה לעולם.
חוץ מזה, דממה.
אם יש צעקות זו בת זוגי על הכלבה שמציקה לה
הנכדות שלי
הנכד שמצווח במלוא גרון

קלייטון.ש

Well-known member
אני אם אני קולט קולות מחוץ לבית אני מיד שם אוזניות, עם מוזיקה או עדיף עם רעש לבן, או אם אני במיטה אני שם ברמקולים סרטון של גשם וברקים.
אתם יכולים לצעוק וגם להרוג אחד את השני שם בחוץ, אותי זה לא מעניין.
זוכר פעם בצפון השכנים שאלו אותי מה דעתי על מה שקרה כמה ימים קודם ברחוב.
שאלתי מה קרה?
אומרים לי מה לא שמעת? בלגן שלם אצל השכנים בחצר ממול, באו אמבולנס ומשטרה.
לא שמעתי.
פעם אחרת דיברו על הדייר מלמעלה (בינתיים עזב) שרב עם שכן על חניה, וצעקות לשמיים.
לא שמעתי. איך לא שמעת? זה מול החלון שלך. אתה הכי קרוב.
והמוזיקה בקולי קולות שהשכן מאחורה משמיע, לא מפריע לך?
איזו מוזיקה, איזה שכן, לא מכיר. לא שמעתי.

למעלה