צעקות

חולוד1

New member
צעקות

היי הבן שלי צועק הרבה , לפעמים עם סיבה ולפעמים בלי סיבה . ולפעמים הוא מבקש דבר מסוים עם צעקות וקול רם . ובמצב הזה אני מבקשת ממנו לדבר בקול נמוך ואז אני עונה. אני מתלבטת איך להתנהג לכן אני אשמח אם תתיחסי לנושא ותתני תגובה. תודה רבה

שאלות להבהרת התמונה...

שלום רב, בן כמה הבן? מה זאת אומרת צועק עם סיבה ומה זאת אומרת צועק בלי סיבה? ממתי התחילו הצעקות? איך שאר בני משפחתכם מדברים? משיגים את מבוקשם? האם ההורים צועקים לפעמים על הילדים או ביניכם? תני לי דוגמא לדרכים בהם הגבת עד כה? בברכה עינת

חולוד1

New member
תשובות לשאלות הבהרת התמונה

שלום רב, תשובות לשאלות ששאלת: הבן שלי בן שנתיים ושמונה חודשים . הכוונה שהוא צועק עם סיבה זאת אומרת שיש משהוא שהרגיז אותו , או שביקש משהו ולא נתתי לו מה שהוא רוצה. ובלי סיבה זאת אומרת שלפעמים הוא מבקש משהו בצעוק למשל הוא מבקש תפוח בצעוק . הבעייה התחילה לפני חודשיים בערך אבל היה צועק פחות. שני האחים שלו ( ילד בן 10 וילדה בת 7) הם לא צועקים ובד"כ ילדים טובים. אני ובעלי לא צועקים אחד על השני בכלל .אבל אני לפעמים צועקת כאשר אני מאבדת סבלנות או כאשר האח שלו מרביץ לו וגורם לו להתחיל לצעוק. הדרכים שלי בתגובה הן מגוונות למשל: אם הוא מבקש דבר בצעוק אני אומרת לו תדבר בקול נמוך אענה לך ואז הוא לפעמים עונה מיד לבקשתי ולפעמים לו. ופעם השארתי אותו צועק כשהיה לידי כשהייתי מבשלת וכל כמה דקות הייתי אומרת לו תרגע ואז אני מרימה אותך ומחבקת אותך , ואני זוכרת שלא הייתה סיבה כשהוא התחיל. אבל הוא המשיך רבע שעה והוסיף בכי גם כן ומרוב הצעקות רעדו לו השפתיים עד שהוא התעייף ושתק אז הרמתי אותו וחיבקתי אותו ואמרתי לו שזה לא בסדר שאתה צועק ואני אוהבת אותך אז הוא התחיל לבכות מחדש קצת . אני מרגישה שהמצב מדרדרוהוא התחיל להוסיף לכל זה גם מכות עבורי. ניסיתי גם לצעוק עליו אם הוא ממשיך : "מספיק תשתוק .." גם לא היה עוזר. רוצה להזכיר שאני עובדת כמורה והייתי משאירה אותו אצל אמא והיא בכלל לא סבלה את הקול שלי והייתה עונה לבקשתו והעיקר שהוא ישתוק . אבל אני עכשיו שבועיים בחופש וחשבתי שהמצב ישתפר אבל להיפך . כל טוב חולוד

ממליצה ראשית לקחת אותו לבדיקת שמיעה...

שלום רב, ממליצה ראשית לקחת אותו לבדיקת שמיעה. אחרי הבדיקה חזרי אלי... להשתמע, עינת

למעלה