צעקות...

kerench

New member
צעקות...

היי
לא שמשהו השתנה הילד גדל והוא בן 5 והצעקות מתחילות להיות יותר ויותר גבוהות וחזקות ואת האמת? זה כבר משגעעעעע אותי
אז כדי לדעת איך להימנע/להוריד/להעלים אותם אשמח אם מניסיונכם תוכלו לומר לי מה עושים
כבר שלחתי הודעות לכל הצוות המטפל הפרטי והגן על כך שחייבים לעשות משהו עם זה
ועל מה מדובר?
המתוקי אובחן PDD NOS והתחיל לדבר מילים פה ושם..יותר מובן.. אפילו שתי מילים יחד מחבר. דווקא לאחרונה חל שיפור בתקשורת ובשפה אבל למשל כשנכנסים למעלית/חנות/הולכים ברחוב/פארק ובכל מקום בעצם באים הקטעים של משחק עם עצמו או סתם "מדבר"לאויר וצועק מה זה צועק ..מתוך איך לקרוא לזה...משחק, כמו קטע של עצבים כזה... לא יודעת איך להסביר כאילו שר אופרה... לאחרונה התחלתי לפנות אליו ולהגיד לו שאפשר להגיד את הדברים גם בשקט אבל אני מוצאת את עצמי אומרת זאת שוב ושוב ושוב ולא עוזר...
לא שאני שמה אבל בכל זאת כולם מסביב מסתכלים על המוזרות הזו או אומרים למה הוא צועק? או מתרחקים או שמים ידיים על האוזניים...
נו אל תשפטו אותי אבל וואלה זה כואב לי ואני פשוט לא רוצה את זה בשבילו!!!
יש רעיון?

SMADAR55

New member
כשהבן שלי היה קטן (שנתיים , שלוש) היה מאוד קשה לקחת אותו

למקומות הומי קהל. הוא היה מוצף מהרעש ומהצפיפות של האנשים. במספר מקרים (בקניון הומה אדם ובחדר אוכל בבית מלון) הוא נשכב על הריצפה , בכה/ צעק, בהה בצורה מוזרה בתיקרה. בכל פעם שהגעתי איתו למקום הומה קהל מאוד נלחצתי מאוד ורק רציתי לברוח משם. ראיתי שזה לא טוב עבורו ולא עבורי (הוא PDD ו- ADHD)
הלכתי איתו לקניון רק בשעות שתיארתי שלא יהיה עומס (ובעיקרון רק כזה היה הכרחי) , נמנעתי מללכת לעדלאידע, תהלוכות למינהם, בימות בידור ביום העצמאות. כשנסענו לבית מלון הקפדתי ללכת לחדר האוכל כשרק פותחים אותו ופחות עמוס. חיפשתי את הדרכים להקל עליו ועלי, שלשנינו יהיה יותר נעים . כיום כשהוא כבר יותר גדול הוא מסוגל להתמודד יותר וכן מסוגל להגיע למקומו הומי קהל.
האם את יודעת למפות בדיוק מתי הוא צועק? האם בכל סיטואציה שאתם בחוץ ליד אנשים הוא צועק באותו האופן? האם נראה לך שזה קורה כשהסיטואציה שבה הוא נמצא אינה נעימה לו (כמחאה) או כדרך לתקשר עם הסובבים אותו?
כדאי מאוד להתייעת עם הפסיכולוגית וצוות הגן שמכירים אותו.

kerench

New member
אני חושבת על תגובה...עכשיו נדמה לי כאילו והוא צועק כל הזמן..

אז אחשוב קצת ואענה...
תודה בכל אופן על תגובתך הערת לי כמה וכמה כיוונים ושאלות...

TikvaBonneh

New member
גם אני נמנעתי ממקומות הומים כשהוא היה קטן

גם בגלל ההתנהגות שלו וגם בגלל שאני התביישתי בהתנהגות שלו. וגם בגלל שהוא היה בורח ואיבדתי אותו פעם בים ופעם בהפנניג יום העצמאות.

SMADAR55

New member
אני איבדתי את שלי בנתב"ג ופעם אחרת בחוף הים באילת

גלמיש1

New member
כמו הבן של סמדר - גם הבת שלי פחדה נורא ממקומות הומים

אז פשוט התרחקנו מכאלה. בהתחלה ניסינו לשכנע ולהראות לה שלא נורא - אבל כשסוף סוף נפל לנו האסימון שהילדה ממש נלחצת - הפסקנו לנסות. זה קרה ברגע שהיא ידעה להסביר לנו שהיא מפחדת.
והאמת, שממילא גם אני שונאת מקומות עמוסי אדם ועוד יותר שונאת רעש , אז הבנתי אותה לגמרי.
ובדיעבד ברור לי שלא הפסדנו כלום מזה שלא הלכנו להסתובב בקניון ישראלי רועש, או בפסטיבלים המוניים, או במופעים צעקניים...
&nbsp
והנה הקיץ טיילנו בניו יורק, שיא הרעש והבלגאן - והילדה (טוב, אוטוטו בת 18) נהנתה בטירוף.
דוקא אני סבלתי מהעומס והרעש

TikvaBonneh

New member
זה נראה לי כמו גרייה קולית

מה אני אגיד לך? זה אחד הסימפטומים בDSM, ולא בטוח שיש מה לעשות...
מה אמרו לך בגן? זה קורה גם שם? כי אם זה לא קורה בגן וקורה רק כשהוא איתך, אז זה כנראה תלוי במה שאת עושה איתו. אם זה קורה באותה מידה בכל מקום, אז זה כנראה מתוכו.
האם זה קורה גם כשהוא לבד בחדר? האם זה קורה כשהוא עסוק במשחק שהוא אוהב? האם זה קורה תוך כדי משחק הדדי?
האם הוא יודע גם להשמיע קולות שקטים? האם הוא שולט על עוצמת קולו? שאלת את קלינאית התקשורת? ניסית לפנות אליו ולהגיד לו "חזור אחרי בשקט" "חזור אחרי חזק..."

kerench

New member
בטח שיש מה לעשות!!!

כמו שזה בא כך זה יילך צריך פשוט ללמד
אצלי אין דבר כזה שאין מה לעשות\
היו לי שיחות גם עם הקלינאית אמרה לי באמת לשחק משחקים של לצעוק ואז קול בינוני ואז קול חלש
כמובן להמשיך להגיד כאן לא צועקים אפשר לומר בשקט יותר ולדבר איתו בשקט
הוא מוציא גם מילים בשקט לרוב הוא ילד עדין שמדבר רגוע
גם לי זה נראה כמו גרייה קולית כי השפה הולכת ומתפתחת לאט לאט
הבן שלי בעיקר עושה את זה תוך כדי משחק והוא תמיד מחזיק ביד דינוזאורים או מכוניות

המון תודה על תגובתך
שיהיה לכולם חג שמייחחח ו...שקט חחח

TikvaBonneh

New member
גם אצלי הוא מחזיק בידיים צעצועים

ואחיו שבספקטרום שכבר יודע לדבר הסביר לי שיש כאן תסריט, והוא מדבב את הדמויות. באמת אחרי שהתחיל לדבר, ראיתי שזה נכון.
האמת שכתבתי לזה תכנית טיפול, אם את רוצה לראות אני אצרף אותה.

TikvaBonneh

New member
בבקשה, הנה התכנית שהכנתי

לא יישמתי אותה, אבל את מוזמנת לנסות.

Eden Shalev S

New member
hi..

גם לי יש ילדה בת 4+ שצורחת ממש חזק..צעקות מאוד חזקות.. אצלי היא לא מדברת בכלל רק ממלמלת אז יכול להיות מתסכול שהיא לא יכולה לבטא את עצמה. לצאת למסעדות אני בכלל לא יוצאת כי היא אימפרקטיבית מאוד..וצועקת.גם למקומות הומי אדם לא.

kerench

New member
היי

למה את לא לוקחת אותה למקומות הומי אדם?
אני לא נמנעת מללכת למקומות הומי אדם בגלל שאולי הוא יצעק... אני בעד התמודדות גם אם קשהאם פעם הוא לא נכנס לקניון לא היה מוכן היום הוא רץ לקניון וכן גם לפעמים צועק אבללא מתוך חרדה או סבל...
הבן שלי בן 5 חגג לפני חודש , בשנה האחרונה החל לדבר מילים ולארונה אפילו 2 יחד
ממליצה על תוכנת touchchat היא עזרה לו ועוזרת לו לדבר ולהבין...

למעלה