צפויים לעבור למיאמי בעוד כחצי שנה

mayapas

New member
צפויים לעבור למיאמי בעוד כחצי שנה

שלום לכולם, אני, בעלי וביתי בת השנתיים וחצי צפויים לעבור למיאמי בעוד כחצי שנה. אני זקוקה לכל אינפורמציה אפשרית לגבי גני ילדים באיזורים עם ריכוז סביר של ישראלים, האם קיימים גנים שמדברים גם את השפה העיברית? כמה זמן פחות או יותר ייקח לילדה בת 3 להשתלב בגן ולפתח את השפה? איך אני מכינה את עצמי לכך? האם כדאי להתחיל לדבר איתה אנגלית כבר עכשיו? (יש לה סבתא אמריקאית), האם קיימים חוגים ללימודי עיברית באיזור? הייתי שמחה מאוד אם מישהי תוכל לשתף אותי בסיפורה האישי עם הילד. בקיצור...יש לי כל-כך הרבה תהיות בנושא, אשמח לכל מידע אפשרי. המון תודה ויום מקסים

smaak

New member
פורום עוברים לארצות הברית

תוכלי לקבל הרבה תשובות, עד שמישהו כאן יוכל לענות לך..

אני לא יודעת אם יש פה אנשי מאמי,

אבל את יכולה להכנס ל"כלים ומידע" ותחת שאלות נפוצות יש המון שאלות שיוכלו לענות לך קצת - מצ"ב לינק.

לגבי כמה זמן עד שהילדה תדבר אנגלית, זה תלוי בילד, אבל זה לוקחת להם כמה חודשים. הכי חשוב שבבית תמשיכו לדבר עברית. את האנגלית היא תקבל בחוץ, אל תדאגי.

הכנה עצמית - כמו שאת עושה עכשיו, להתחיל ללמוד את הנושא ולהיות מוכנים.

שווה להתחיל עם האנגלית כבר עכשיו ע"י סרטי DVD, שירים ביוטיוב וכד', שתכיר את השפה, את הצליל.

סיפורים אישיים יש בבלוג בחתימה של מנהלת הפורום - שווה לבדוק שם, ואני מקוה שבנות הפורום שעברו את זה לאחרונה ישתפו.

ברוכה הבאה לפורום

noaronen1

New member
ברוכה הבאה לפורום

אני חושבת שיש נציגה אחת ממיאמי...
בכל אופן לגבי קליטת שפה, יקח לילדה כחצי שנה בערך להתחיל לבנות משפטים, השפה שלה לא תהיה עשירה כמו של ילדים אחרים עד אזור גיל 5-6, כי בבית היא תמשיך לדבר לרוב עברית. וכששני ההורים מדברים עברית עושר השפה נרכש בעיקר כשהילדים מתחילים לקרוא באנגלית. אבל היא תוכל לדבר עם חברות, מורה, לבנות משפטים.
לגבי מי מדבר אנגלית איתה - אם אתם רוצים לשמר את השפה העברית תמשיכו לדבר איתה עברית. אם הסבתא יכולה לדבר איתה אך ורק אנגלית ולהיות עקבית בנושא, זה יכול להיות רעיון לא רע, השאלה אם הילדה לא תראה את זה בצורה מוזרה. אפשר גם פשוט להראות לה סרטים, apps באנגלית וגם לבקש מהסבתא שתקרא לה באנגלית. ספרים, סרטי וידאו הם דרך נהדרת לחזק את האנגלית.

תכנסי לאתר הצופים israeliscouts.org יש שבט באזור ואני בטוחה שראש השבט שהוא הורה מתנדב יוכל לספק לך תשובות בשיחת טלפון.

כמו כן, playdates - מפגשים עם ילדים נותנים המון ביטחון בפיתוח השפה. בבית כשיש אוירה יותר אינטימית ילד יכול להרגיש בנוח לבנות מערכות יחסים ולתת לדיבור להשתחרר.

מרינהג

New member
תודה,

גם אני תוהה בעניין זמן שלוקח לילד לקלוט את השפה. אנחנו 5 חודשים בארה״ב מתוך זה חודש וחצי בני בן 4.6 בגן ל4 שעות לשם קליטת שפה. גם לי נראה יותר סביר חצי שנה ואוצר קטן של מילים בשפה אקטיבית. בנתיים הוא מבין מה שמדברים בגן ושר שירים על אלף בית...

למעלה