צפון-אפריקה במלחמה

PizzaPotter

New member
צפון-אפריקה במלחמה

שלום. אני בת-חן,ירושלמית בת 16. אני עושה עבודה מחקרית שצריכה לשלב 2 תחומים: שואה ו... אני מאוד מתעניינת בקהילות צפון אפריקה שהיו בשואה. אני גם מתעניינת במוּדעות על השואה. אמנם שואת יהודי אירופה והאזור הייתה הרבה יותר גדולה,ולה יש מודעות רבה אבל למלחמה שהתרחשה שם אין כל-כך מודעות... רציתי לדעת אם אתם יכולים להפנות אותי לחומר בנושא הזה(מודעות החברה הישראלית כיום לנושא השואה) במקומות אחרים חוץ מספריית יד-ושם והמרכזיה הפדגוגית שלהם. אני אשמח לדעת אם יש אנשים שחקרו את העניין הזה(גם בפרט על צפון אפריקה וגם בכלליות על השואה) תודה רבה!

בת חן ברוכה הבאה לפורום

ידוע לי שגם יהדות צפון אפריקה סבלה בשואה. יש בפורום אוסף קישורים שתוכלי למצוא. גם חברי הפורום יעזרו לך.

deebeebee

New member
בתפוז ישנם פורומים

של תרבות יהדות לוב ותרבות יהדות מרוקו. מלבד זאת קיימים אתרי אינטרנט WWW.HARISSA.COM של יהודי טוניסיה, WWW.HSJE.ORG של יהודי מצרים, ועוד. מקווה שזה יעזור לך כהתחלה.

friend9

New member
קהילת יהודי לוב

קהילת יהודי לוב סבלה ישירות מהנאצים, יותר משכנותיה. פרטים יש באתר הארגון העולמי של יהודים יוצאי לוב http://www.livluv.org.il/Index.asp?CategoryID=82 בפרק מוזיאון: תמונות על קרבנות הפרעות וקרבנות השואה, ובגדים מסומנים ליהודים. בפרק המכון ללימודים ולמחקר: ביבליוגרפיה מאוירת, כמה מאמרים מן הרשימה: * מאמר של אברמסקי מ"שרשים" 1991 * ספרים ומאמרים של יעקב חג'ג'-לילוף * מאמר של ר. סימון ב"פעמים" 28 * בספר של אריה ברנע "גורל אחד", פרק "לוב", על היהודים בלוב והתלאות, שעברו עליהם במהלך המלחמה: גירושים, הגליות, מחנות כפייה ומחנות ריכוז. בפרק השואה: השילומים מגרמניה. קצת פרטים על תשלום ליהודי לוב.

למעלה