צפון אפריקה והשואה.

The S moon

New member
צפון אפריקה והשואה.

משום מה כמעט תמיד לא מזכירים את יהדות צפון אפריקה בזמן מלחמת העולם השנייה. גם שם יש יהודים שנרצחו, בטוניסיה ובלוב, בטוניסיה כ- 5000 יהודים הועסקו בעבודות כפייה, מספר גדול ביחס למספר היהודים שהיו אז בטוניסיה, כמו כן גם בלוב היו מחנות ומשתי המדינות גם נשלחו יהודים להשמדה גם באירופה. אומנם מספר היהודים בכול צפון אפריקה היה מאוד מועט ביחס ליהודי אירופה, ורק בוורשה עצמה, היו יותר יהודים מבכול צפון אפריקה, אבל עדיין לא צריך לשכוח שגם הם סבלו. אח של סבי נרצח, לסבי יש עד היום סימנים בגוף מאותה התקופה, הם לא שונים

אתה מוזמן להעלות את סיפורו של סבך

חשוב לנו מאד להעלות ל"מאמרים" את הסיפור המלא, אפשר להוסיף גם תמונה. לאחרונה התקיים כנס גדול בנושא, ואף יצא ספר על הנושא. אתמול ראיתי דיון בטלווזיה על הנושא. אתה מוזמן להשאר איתנו ולתרום מידיעותך לפורום.

The S moon

New member
אני יודע ממש מעט מהסיפור

ולא רוצה סתם לגרוע פרטים ולעשות עוול. אני יודע את הסיפור דיי בכללי, וגם זה לא מסבי, אלה מהמשפחה שסיפרה. בגדול סבי ניצל אחיו לא זכה להנצל, אך סבי נשאר חבול ופצוע, עם סימנים שנשארו עד היום. לאחר המלחמה סבי רצה להעלות ארצה דרך צרפת עם נערים ועולים מצרפת, אך הוא היה קטן מדי, סבי לקח את תעודת הזהות של אחיו שנרצח שלפי תעודת הזהות היה מתאים, והצליח לשקר שזה הוא, הוא הצליח להגיע לצרפת ומשם להעלות לארץ, שמו המקורי של סבי כבר לא מתועד עוד במסמכים, כי מאז סבי כתוב על שמו וגילו של אחיו שנרצח, משום שזייף שזה הוא.

iwit

New member
היבט מרתק של השואה

שבאמת די הוזנח, אך לא בזדון, לדעתי. אני מציעה לך לאסוף כמה שיותר פרטים מהמשפחה, קודם כל בשביל עצמך, ואשמח אם תשתף אותנו. אותי זה די מעניין. ממה שאני שמתי לב, לא נכתבה הרבה ספרות על מדינות צפון אפריקה תחת הכיבוש הנאצי (וגם לא על מאורעות פרו-נאציים בכל ארצות האיסלם) לכן קשה להתוודע לסיפור. ואם למשפחה שלך חלק בהיסטוריה הזאת - אז לעבודה - מישהו צריך לחקור ולספר!

skito

New member
מ.החינוך מזכיר: גם למרוקאים הייתה שואה כתבה

משרד החינוך מזכיר: גם למרוקאים הייתה שואה כתבה בנושא

פרח82

New member
../images/Emo16.gif הסיפור של סבי ../images/Emo26.gif

הסיפור של סבי היה גם עצוב לא פחות-הוא ברח מהכפר שאליו היגיעו הנאצים-בדרך הוא הסתבך כנראה ביער ולא מצא דרך מוצא.. אחרי תלאות רבות הוא נמצא מת- כנראה מקור ורעב...יהי זכרו ברוך
להבדיל אלפי הבדלות הרעב שעליו מדברת היום חצי מהמדינה

shirale12

New member
יהודי מרוקו והשואה

גם אני לא יודעת הרבה על השואה בצפון אפריקה. אבי הוא פולני רוב בני משפחתו (משפחות סבי וסבתי) נרצחו בשואה. אמי היא מרוקאית. אני יודעת שהדוד של אמי (אחיה של סבתי) נאבק שנים רבות לפני מותו (ללא הצלחה) שיכירו בהורים של סבתי כקורבנות שואה. הם מתו במרוקו ממגפה, לאחר ששלטון וישי (ממשלת הבובות הצרפתית של הנאצים) מנע מן הקהילה היהודית קבלת תרופות. בנוסף, סבתא שלי ספרה שהפסיקה ללכת לביה"ס בגלל הגבלות של תורת הגזע שהונהגו על ידי השלטון הצרפתי. באמת משהו שחשוב לחקור ולדעת עליו יותר.

The S moon

New member
שלום. אומנם סבי שסיפרתי עליו הוא

מטוניסיה. אך שמעתי מיהודים יוצאי מרוקו,שהיה שם מקרים גם מצד ערבים וגם לא. כמו אלימות , הגבלות גזע, ואפליות קשות. כמו כן סיפרו לי מקרים שאנני זוכר את כולן, אך בין היתר סיפרו לי שהיו מקרים שסחבו יהודים משערות ראשם ברחוב ומקרים דומים לזה.

faridi

New member
לוב היתה תחת שלטון איטליה הפשיסטית

איטליה חברה לגרמניה. יהודים בעלי נתינות בריטית נשלחו לברגן בלזן. (בעקר יהודים מטריפולי) יהודי מזרח לוב (בנגאזי, מארג', דרנה, טוברוק) נשלחו למחנה עבודה בשם ג'אדו, בלוב. האיטלקים התקמצנו על הכדורים ולכן הניחו ליהודים למות ממחלות ורעב. מעל 500 יהודים נספו בג'אדו. תהיינה נשמותיהם צרורות בצרור החיים.

The S moon

New member
הידעת שיש יהודים מצפון אפריקה .....

שאף קיבלו עיטורי עוז ? אם אינני טועה מהצבא הבריטי. הם קיבלו עיטורי עוז, על פעולות על פועלם ועל מלחמתם במלחמת העולם השניה נגד הצבא הגמני. רוב אזרחי הארץ לא יודעים זאת כלל.

מאדמאן

New member
על השואה בהקשר ליהדות צפון אפריקה

תוכלו לקבל הרבה מאוד חומר באתר עמית - השבוע ביום השואה הועלו נתונים ועובדות חדשות. אתמול שידר הערוץ הראשון את הסרט "רעם ביום בהיר " שעסק בשואה אצל יהודי תוניסיה שהיו כפסע מהמשרפות שלא הושלמו בג'בל אל גו'לוד מדרום לטוניס הבירה - בשל שחרור תוניסיה על ידי כוחות בעלות הברית

מדריך1

New member
צפון אפריקה- אלג'יר-דברים שאולי לא ידעתם

ב-23 לאוקטובר 1942- הבריטים תוקפים את כוחות הציר באל עלמיין, הגרמנים מתחילים בנסיגה. באותו היום, מפקד המחתרת היהודית באלג'יר, יוסף אלבוקר, נפגש עם הגנרל קלרק האמריקאי, המצייד את המחתרת היהודית ב- 800 תתי מקלע סטן,800 רימונים,400 אקדחים,50 משירי רדיו. ב- 8 בנובמבר 1942 , מסבצע "לפיד", כוחות בריטים ואמריקאים נוחתים באלג'יר ומרוקו, שהיו תחת שלטון וישי. 117.000 יהודי מרוקו ואלג'יר נצלים , מגורל זהה של יהודי אירופה. המחתרת היהודית באלג'יר מונעת את תגובת שלטון וישי. ולמעשה משתלטים על בירת אלג'יר ומגישים אותה לאמריקאים.

למעלה