צפון חדש? התוכנית שתשקיע מיליארדים בגליל

nitro11

New member
צפון חדש? התוכנית שתשקיע מיליארדים בגליל

[URL]http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/740/717.html[/URL]
כמה ציטוטים מהכתבה.
"היום בעוד שישה חודשים אני כבר מקווה שנהיה אחרי החלטת ממשלה לתכנית הצפון שתחייב את כל משרדי הממשלה שנדע את גודל התקציב המדויק״.
עוד חצי שנה אני לא בטוח שתהיה ממשלה, אבל נראה.

"על הקמת המטרופולין החדש הרחיב שר השיכון יואב גלנט שציין כי מדובר בעיר חדשה בגליל, אשר תתבסס על כמה ישובים קיימים והרחבתם. לדבריו, הקמת העיר תסייע לצמצום הפערים בין הישובים ותכלול את כלל השירותים כגון חינוך, בית חולים, תעסוקה ותחבורה, לרבות רכבת. המרכז המטרופוליני יישא על גבו את האזור כולו."
לא מובן לי מה זה עיר חדשה שמתבססת על הרחבת יישובים קיימים,
אשמח אם מישהו יסביר לי.

"בעיריית חיפה, אגב, התרעמו על התכנית, וטענו כי היא סותרת החלטת ממשלה אחרת על הכרה בחיפה כעיר המטרופולין של הצפון. כמו-כן החלטת הממשלה להקים אוניברסיטה נוספת בגליל ועומדת בניגוד לעמדת המל"ג וראשי האוניברסיטאות."
זאת לא פעם ראשונה שעיריית חיפה מנסה למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.
נראה שמבחינת עיריית חיפה הדרך להיות העיר המרכזית בצפון היא
למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.

"נתניהו הוסיף כי הוא פועל להוסיף או להרחיב את שדה התעופה במחניים יחד עם שר התיירות יריב לוין. "הטלתי עליו תוכנית לבדוק את העניין הזה ואני מעוניין שתיירים רבים יוכלו להגיע ישירות לאתרי הצליינות בכנרת ובגליל המזרחי."
רוב אתרי הצליינות נמצאים בנצרת והיא קרובה יותר לרמת דוד (אני חושב).
אבל נשמע מעניין.

אבישי ק

New member
בקיצור כלום ושום דבר

יכול היות שיהיה תקציב בעוד חצי שנה שיתמוסס תוך חצי שנה כמו התקציבים הקודמים
עוד לא הספיקו לשקם את מטרופולין חיפה מדברים על הקמת מטרופולין נוסף? מאיזה כסף? איפה אנשים יעבדו? זה יבוא על חשבון ב"ש וחיפה?

בעיריית חיפה מתרעמים ובצדק, עשור וחצי לא פיתחו תשתיות באזור חיפה. עכשיו סוף כל סוף התחילו אז במקום להמשיך הם לוקחים את התקציב למטרופולין שלא קיים עדיין ומי יודע אם הוא בכלל יוכל לקיים את עצמו.
לפי מה שלמדתי לכל מטרופולין או עיר צריך עוגן תעסוקתי כמו ירושלים - הממשלה, ת"א - נמל תעופה, שגרירויות ומשרדי ממשלה, חיפה - נמל, תעשיות פטרוכימיות, ב"ש - מחצבים בנגב, שירותים לישובים בסביבה.

הרחבת שדה התעופה במחניים זה כניעה למונופול נתב"ג שפוחד לאבד את הריכוזיות שלו. זה יהיה שדה שידאגו שלא יאיים בשום צורה כי הרכבת רחוקה ממנו וכי הוא יהיה שדה מאד מאד קטן.

bralor4247

New member
לא יאומן שזה רצה להיות רמטכ"ל

מי צריך עוד ערים בישראל, רק זה חסר לנו, עוד בטון על שמורות טבע.
מישהו חשב על שיפוץ ושדרוג הקיים?
הערים בישראל מכוערות, לא יעילות לא נעימות בגלל טעויות הסטוריות, בא גלאנט ואומר בואו נוסיף מהגרוע עוד, פשוט זה לא מספיק גרוע.
1. לבטל בבקשה רשויות מיותרות, לקרוא לכל גוש דן תל אביב.
2. לקרוא לכל הקריות, נשר והסביבה, חיפה
3. לבעוט את כל בעלי המשרות בעיריות המיותרות
4. לשדרג את המטרופולינים עי" ציפוף והגבהת הבנייה, סלילת מטרו, הקמת אזורי תעשיה מטרופולינים, לא לגעת יותר בשום אופן בשטח פתוח או חקלאי, הפקענו מספיק. להפסיק עם התירוץ, הערבים ישטלתו את השטחים הפתוחים, להקים יערות ופארקים על מנת שזה לא יקרה.

shershku

New member
מה אתה אומר על הוריאציה החדשה

של תוכנית עשרת היישובים הותיקה?
הבדואים נלחמו בתוכנית הזו, ועכשיו הרשויות היהודיות בנגב.

אולי יהיה נכון לאחד רשויות, עם תכנון כ"א נכון וחכם לישויות המנהלית החדשות.

אבישי ק

New member
בנגב, למרות הפגיעה בטבע אני בעד

בין אם נרצה או לא יופיעו צורות התיישבות באזורים פחות מיושבים
לפחות שיהיה בצורה מבוקרת ולא סתם התישבויות ללא תכנון
אני מבין את הרצון הלאומי אבל גם מבחינה הגיונית צריך להוסיף שם ישובים

bralor4247

New member
לא צריך להוסיף חצי ישוב

אפשר להפריח את דימונה, ירוחם, ערד, שדה בוקר, מצפה רמון:
1. התושבים יקבלו חיזוק לישוב שלהם
2. אוכלוסיה חדשה תגיע לנגב
3. הישובים יהיו יותר יפים
4. שטחים פתוחים ישארו פתוחים
5. חיסכון בתשתיות מיותרות
6. win win לכולם - חוץ מלפוליטאים שרלטנים שמחשיבים את עצמם חשובים יותר מהבוחרים שלהם.

shershku

New member
התפתחות היישובים הקיימים עוד לא מוצה

עד סופו כדי להקים יישובים יהודים חדשים.
הצד הנסתר של התוכנית היא העברת הבדואים אל היישובים הערבים/מעורבים הקיימים, במקום להביא פתרון כוללני.
יש מקום לחזק את היישובים החוקיים הקיימים ולתת מענה נאות לבדואים.
יש מספיק ערים ויישובים כפריים/קהילתיים שאפשר לפתח למען הנגב והמדינה כולה. אם ימוצה היכולת של היישובים הקיימים יש לבחון הקמה של חדשים.

Yarenn

New member
"כדי להקים יישובים יהודים חדשים"

כמו להקים יישובים ארים חדשים.

שיקראו לילד בשמו

"הקמת 5 היישובים הכרחית לחיזוק האחיזה בשטחים מעוטי אוכלוסייה בעלי חשיבות לאומית בנגב". במטרה למנוע ה"שתלטות" בדואית.
בשביל ההסדר עם הבדואים אין כל צורך בהקמתם של ישובים יהודים - אולי קיים צורך בהקמתם של ישובים בדואים ואולי גם זה לא.
הישובים היהודיים בנגב זועקים לחיזוק ולא לתוספת מתחרים.
כמוהו גם פתרון להיתיישבות הבדואית המצריך פשוט להתייחס לבדואים כפי שמתייחסים ליהודים. כולל פיתוח הישובים הקיימים, שיקול בדבר הצורך בהקמתם של חדשים ואפילו הכרה בהתיישבותם של בודדים.

Yarenn

New member
ואם יישובים אז ישראלים. לא של גזעים.

Yarenn

New member
אין דבר כזה. כל אחד יכול לעבור לאיזו עיר שהוא רוצה.

כך שלא ברור מה ההיגיון להקים עיר ל"אוכלוסיה" מסוימת. הרי עברי "יהודי" יכול ללכת לגור בעיר ערבית חדשה שמקימים, וערבי בלתי־יהודי יכול ללכת לגור בעיר עברית "יהודית" ורוסי כנל.

שמעת על "פרשת עפולה"

כל אחד יכול לגור היכן שיבחר . אני מקווה שבית המשפט יכריע בצורה חיובית.
שמעת על "קליטת" אוכלוסיה ערבית בעיר צפת ?
שמעת על ועדות קבלה, שרבו לערבי אך ורק בגין היותו ערבי ?
אפילו באופן פרטני קשה מאד לערבי אפילו לשכור דירה בישוב יהודי.
כדאי שתתעורר ותפנים באיזו מדינה אנחנו חיים.

Yarenn

New member
אתה מתפרץ לדלת פתוחה

אני מתכוון שכל אחד אמור להיות יכול לגור איפה שהוא רוצה, ורשמית ומעשית בערים גם באמת אפשר. ביישובים קהילתיים עם ועדות קבלה גזעניות אי אפשר, וגם שם בית המשפט הכריע כבר כמה פעמים שכן אפשר. הגיע הזמן שנתעורר ולא ניתן לגיטימציה להתנהגות הזאת. בדיוק בגלל זה צריך לא להקים ערים לגזעים.

shershku

New member
אתה אמור לדעת טוב ממני

שמרבית החיכוכים בין אוכלוסיות נובעות מנימבי (Not in my back yard).
צריך להיזהר בכל הנוגע לנושא הזה.
מה שכן בטוח גזעני, ואתה אף הכללת את התוכנית של גלנט - למרות שאני נזהר מלקשור אותו לגזענות בשלב זה, זאת תוכנית עשרת היישובים.

shershku

New member
התוכנית הזו

היא תוכנית להקים יישובים כפריים יהודים על לכאורה אדמות פרטיות בדואיות. כתבתי לכאורה משום שמדינת ישראל לא השלימה את ההכרה בשטחים הפרטיים של הבדואים - דבר שהן העות'מנים (1890) והן הבריטים (שנות העשרים של המאה הקודמת) הכירו בשטחים מסויימים כשייכים לבדואים.
זו בבירור תוכנית גזענית. התוכנית של גלנט להקים חמישה יישובים חדשים בנגב מבוססת על אותה תוכנית גזענית.

למעלה