צפון חדש? התוכנית שתשקיע מיליארדים בגליל
[URL]http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/740/717.html[/URL]
כמה ציטוטים מהכתבה.
"היום בעוד שישה חודשים אני כבר מקווה שנהיה אחרי החלטת ממשלה לתכנית הצפון שתחייב את כל משרדי הממשלה שנדע את גודל התקציב המדויק״.
עוד חצי שנה אני לא בטוח שתהיה ממשלה, אבל נראה.
"על הקמת המטרופולין החדש הרחיב שר השיכון יואב גלנט שציין כי מדובר בעיר חדשה בגליל, אשר תתבסס על כמה ישובים קיימים והרחבתם. לדבריו, הקמת העיר תסייע לצמצום הפערים בין הישובים ותכלול את כלל השירותים כגון חינוך, בית חולים, תעסוקה ותחבורה, לרבות רכבת. המרכז המטרופוליני יישא על גבו את האזור כולו."
לא מובן לי מה זה עיר חדשה שמתבססת על הרחבת יישובים קיימים,
אשמח אם מישהו יסביר לי.
"בעיריית חיפה, אגב, התרעמו על התכנית, וטענו כי היא סותרת החלטת ממשלה אחרת על הכרה בחיפה כעיר המטרופולין של הצפון. כמו-כן החלטת הממשלה להקים אוניברסיטה נוספת בגליל ועומדת בניגוד לעמדת המל"ג וראשי האוניברסיטאות."
זאת לא פעם ראשונה שעיריית חיפה מנסה למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.
נראה שמבחינת עיריית חיפה הדרך להיות העיר המרכזית בצפון היא
למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.
"נתניהו הוסיף כי הוא פועל להוסיף או להרחיב את שדה התעופה במחניים יחד עם שר התיירות יריב לוין. "הטלתי עליו תוכנית לבדוק את העניין הזה ואני מעוניין שתיירים רבים יוכלו להגיע ישירות לאתרי הצליינות בכנרת ובגליל המזרחי."
רוב אתרי הצליינות נמצאים בנצרת והיא קרובה יותר לרמת דוד (אני חושב).
אבל נשמע מעניין.
[URL]http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/740/717.html[/URL]
כמה ציטוטים מהכתבה.
"היום בעוד שישה חודשים אני כבר מקווה שנהיה אחרי החלטת ממשלה לתכנית הצפון שתחייב את כל משרדי הממשלה שנדע את גודל התקציב המדויק״.
עוד חצי שנה אני לא בטוח שתהיה ממשלה, אבל נראה.
"על הקמת המטרופולין החדש הרחיב שר השיכון יואב גלנט שציין כי מדובר בעיר חדשה בגליל, אשר תתבסס על כמה ישובים קיימים והרחבתם. לדבריו, הקמת העיר תסייע לצמצום הפערים בין הישובים ותכלול את כלל השירותים כגון חינוך, בית חולים, תעסוקה ותחבורה, לרבות רכבת. המרכז המטרופוליני יישא על גבו את האזור כולו."
לא מובן לי מה זה עיר חדשה שמתבססת על הרחבת יישובים קיימים,
אשמח אם מישהו יסביר לי.
"בעיריית חיפה, אגב, התרעמו על התכנית, וטענו כי היא סותרת החלטת ממשלה אחרת על הכרה בחיפה כעיר המטרופולין של הצפון. כמו-כן החלטת הממשלה להקים אוניברסיטה נוספת בגליל ועומדת בניגוד לעמדת המל"ג וראשי האוניברסיטאות."
זאת לא פעם ראשונה שעיריית חיפה מנסה למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.
נראה שמבחינת עיריית חיפה הדרך להיות העיר המרכזית בצפון היא
למנוע פיתוח בערים אחרות בצפון.
"נתניהו הוסיף כי הוא פועל להוסיף או להרחיב את שדה התעופה במחניים יחד עם שר התיירות יריב לוין. "הטלתי עליו תוכנית לבדוק את העניין הזה ואני מעוניין שתיירים רבים יוכלו להגיע ישירות לאתרי הצליינות בכנרת ובגליל המזרחי."
רוב אתרי הצליינות נמצאים בנצרת והיא קרובה יותר לרמת דוד (אני חושב).
אבל נשמע מעניין.