צפון קוריאה

ניצניזם

New member
צפון קוריאה

יש זוועה בעולם שאין אנו מודעים אליה כלל - בצפון קוריאה ישנם 17 מחנות מעצר בתת תנאים שיאם במחנה מעצר "יודוק" שם ממתים אסירים פוליטים עם בני צמשפחותם בתאי גאזים!!!!! אנו כבני העם היהודי ששיה מליון מבני עמנו נרצחו, ונשרפו לפני ששים שנה והעולם ראה ועמד מנגד, על כך שהעולם ידע ושתק. לעם היהודי, יותר מאשר לשאר אומות העולם, אסור לעמוד כיום מנגד. למדינת ישראל אסור לשתוק !!! על למדינת ישראל להקים קול זעקה, להפעיל את המערכת הדיפלומטית שלה, ולצרף למאבק גם את התפוצה היהודית. אנחנו קוראים למדינת ישראל לגייס את הקהילה הבינ"ל במטרה לכפות על צפון קוריאה פתיחת מחנות המאסר לפיקוח בין-לאומי. לכולנו ולמדינה יש הרבה סיבות לא לעסוק בכך. כך חשבו בעולם לפני ששים שנה, . אבל יש שש מיליון סיבות כן לעסוק בכך. אסור לעבור בשתיקה על תאי גזים. אסור לנו לתת להיסטוריה לחזור!!! אסור חנו לעצום עיניים לנוכח רצח....אנו זועקים לאור המשטר הדיקטטורי שהיה בעירק...אבל סדאם חוסיין ימ"ש לא רצח את נתינו....המשטר הצפון קוראיני רוצח את המתנגדים לו ומאיים בנשק לא קובנציונלי אם יתערבו לו בעניניו....מדוע אנו עומדים כאן מנגד? אחרי שקראת את זה יש לך שתי אפשריות או להמשיך הלאה בשגרת חייך בכך את/ה מוצא/ת את עצמך שותף ,פסיבי אומנם אך שותף לשתיקת העולם שמנגד....מעניין מה הדור של סבא שלך היה אומר על זה? מה הדור שנשרף ואפרו מפוזר היום ברחבי אירופה וצפון אפריקה מה הוא אומר על כך??? הוא היה מסכים שנשתוק? או להפיץ דבר ראשון את המידע הזה לכל הרשימת תפוצה שלך....וגם להיכנס לאתר המצורף לחתום על העצומה להתעדכן בנושא ולבוא להפגנות.... אפרופו הפגנה- הועד הישראלי למען אסירי המחנות בצפון קוריאה מזמין אתכם: הזמנה לעצרת מחאה כנגד מחנות הריכוז וההמתה בגזים בצפון קוריאה הידעת? בימים אלו ממש, שישים שנה אחרי אסון עמנו באירופה, נרצחים ומעונים אלפי בני-אדם במחנות ריכוז ובתאי גזים בצפון קוריאה. בין הנרצחים והמעונים, משפחות שלמות כולל הזקנים והטף, בהם מבוצעים ניסויים בנשק כימי ושאר מעשי זוועה. מעשי צפון קוריאה נתונים לגינויים רשמיים מצידם של מדינות רבות וכן ארגונים מכובדים כיד-ושם ומכון ויזנטל, ואילו אחת נותרה אדישה ושתיקתה רועמת ? מדינת ישראל. משיקוליו הבלתי מוסברים מסרב משרד החוץ לגנות באופן רשמי את הנעשה. הפגנה ? לא נשתוק! זוהי חובתנו המוסרית שלא להניח לנושא. כישראלים, שמדינתם נוסדה על אודיה העשנים של השואה, כיהודים, כבני אדם בעלי מצפון, לא נוכל להחריש ולשתוק. עלינו לשבור את שתיקתה המבישה של מדינתנו ולקרוא קריאה גדולה, ולו למען מצפוננו, כדי שנוכל להישיר מבט לראי ולילד שלנו שישאל בעתיד מה עשינו אנו. עצרת מחאה ביום שלישי ה-1.2.05, נערוך עצרת מחאה ונדליק העצרת תתקיים בירושלים מול משרד החוץ החל משעה 16:00. בעצרת נקרא למשרד החוץ לשבור את שתיקתו המבישה לנוכח העדויות על השמדה בצפון קוריאה. יוקרנו על גבי מסך, בין השאר, קטעים מתוך כתבת ה- BBC אשר חשפה לראשונה את העדויות אודות ההשמדה בגז. עם רדת החשיכה נדליק אלפי נרות לזכר אלפי הנרצחים, גברים ונשים, זקנים וטף, בתאי הגזים ושאר מיתות משונות במחנות הריכוז הצפון קוריאנים. עשו מעשה מוסרי ? הצטרפו אלינו אנו קוראים לכם: תלמידים, חיילים, סטודנטים, בני תנועות הנוער, תלמידי הישיבות והמכינות הקדם צבאיות, וכל מי שנפשו נחמצת למשמע זוג המילים "תאי גזים" ? בואו, והביאו את חבריכם, והאנשים במסגרת בה אתם נמצאים. יחד נבקיע את חומות השתיקה. יהיה קריר ורצוי לבוא לבושים היטב. לשאלות ניתן לפנות אלינו בדוא"ל: [email protected] ניתן גם לפנות בטלפון: 8311697 052 (דרור) האירוע מתואם ומאושר ע"י המשטרה וכוחות הביטחון. כל מי שרוצה לסייע לנו בהפקת העצרת מוזמן ליצור עמנו קשר. דרושים לנו אנשים שרוצים לנגן באירוע, אנשים שרוצים לשאת דברים, פעילים , אנשים עם כושר טכני,וכן, אנו פתוחים להצעות נוספות

אלמרה

New member
נו באמת, את כל בעיות המדינה שלנו...

כבר פתרנו? להרחיק לכת עד צפון קוריאה (הצד הקומוניסטי של הקוריאות) ממש לא בא לי... ומי אמר שהסיפורים הללו נכונים? על סמך מה את אומרת מה שאומרת? מי ספר את כל 17 מחנות המעצר? מי בדק שאכן ממיתים שם בני אדם ועוד בגז? ברור שאסור לנו לשתוק אילו אכן מתרחשות זוועות כאלה בעולם אבל... מה קורה בשאר העולם? מישהו בכלל מהקהיליה הבינלאומית כבר עושה דבר מה? עוד לא היתה הפגנה שגרמה לי להתקבץ ולבוא ולהפגין - זו בטח לא תהייה הראשונה.

Gilliana

New member
אני איתך, אלמרה

וכבר נאמר במקורות "עניי עירך קודמים".

אלמרה

New member
WOW, האמת מתגובתך חששתי...

אני גם לא ממש מקבל אוטומטית את הנתונים המובאים פה בעיניים עצומות. ועם כל הכבוד לגולשת הצעירה שהביאה כאן בהתלהבות רבה את הקריאה להפגין, אני תוהה מה יעזרו בכלל אפילו 100 אלף איש אם יפגינו? מישהו מקרית הממשלה יצא בדחיפות לצפון קוריאה וימסור שם אולטימאטום? את החיוניות של הנוער המחפש הפגנות ודרכים להוציא אנרגיה אני מעדיף לראות בחופי הים, במגרשי הספורט ובאוניברסיטאות. ןוהכל ענין של סדרי עדיפות - כן עניי עירי קודמים.

Gilliana

New member
דווקא ממני? ../images/Emo22.gif

טוב, אם כך אני שמחה שהצלחתי להפתיע אותך לטובה... (אני מקווה). ובאשר לאנרגיה של בני הנוער - אני בהחלט יכולה לחשוב על מקומות רבים וטובים מאלה. למשל - הפגנה נגד האבטלה התמשכת, המיסים הכבדים שאנו משלמים ועוד עניינים רבים אחרים.

הבחור אולי מואר - אבל אסור לזלזל

תקחו את הסיטואציה הזו - גלגלו אותה 60 שנה לאחור.. "מי אמר שזה נכון?" "לך תוכיח?" "מה ? אין לנו צרות אחרות ? מכעיס אותי ששחטו ברואנדה 2 מליון איש במצ'אטות (חרבות ג'ונגל) והעולם שתק ! כי אלה היו שחורים. ביגוסלביה בפופיק של אירופה ! לקח להם איזו שלוש שנים עד שהם היתערבו.. והיו שם מחנות וצרות לא עלינו.. אסור להיות אדישים. לא אומר להפציץ את צפון קוריאה. או לשורף את השגרירות (שאין להם) אבל חברה' האדישות לא מכובדת לנו. ולנו במיוחד.

בדיוק כך

גם בשואה גלגלו כולם עיניים לשמיים ואמרו: זה לא העסק שלנו, אין הוכחות, זו סתם השמצה וכן הלאה.

עם כל ההערכה לכל תגובה כאן,

קיוויתי למצוא תגובה כשלך. כשששה מליון מעמנו נטבחו אי שם, עמי העולם שאלו "הכצעקתה?". חלקם אפילו ידעו שכצעקתה ולא עשו דבר (דוגמת ארה"ב ידידת נפשנו ובת בריתנו, שאות קלון מקועקעת על מצחה משנודע הדבר). אני טוענת שאין עשן בלי אש, וגם אם יש ספק קל שבספקות - הרי שעל הקהילה הבינלאומית לעשות למען הסר אותו ספק. כבר אמרו לפניי - אסור לתת להיסטוריה לחזור על עצמה. עם זאת איני יכולה להמנע מלתהות כאמור, מה תועיל הפגנה שכזו, והאם יש צעד פרקטי יותר בו ניתן לנקוט.

גם הפגנה מצומצמת בסוף זוכה ל..

גם הפגנה מצומצמת בסוף זוכה לחשיפה. בעולם של ימינו מידע וחשיפה זה כוח - יותר מטנקים ורובים. אז לא שבזכות ההפגנה משהוא יקרה שם, אבל יתכן ומשהו יקרה פה. אפילו שהדבר יהיה על סדר היום ! גם ארבע אמהות הצליחו להשפיע על יציאת צה"ל מלבנון, רק מלטפטף למודעות הציבורית את העניין !

אלמרה

New member
לא ארבע אימהות ולא חמש זונות השפיעו

על יציאת צהל מלבנון, הקרדיט הוא למי שהיה ראש הממשלה אז, שהוטלה עליו המשימה על ידי הבית הלבן וברק ביצע. אפרופו טיפטוף למודעות: הפרסומת הלא סמויה שבחתימתך, לא ערבה כל כך בעיני הנהלת תפוז, מחר תתברר הכשרות שלה ולדעתי הם יורו למחוק. אז דקל יקר, ברוך בואך לפורום והשתתפותך בו מבורכת.

ספין תקשורתי מתחיל במודעות.

לא ארבע אמהות ולא שלושת האבות.. אבל מה לעשות שקמה תנועה שמייצרת אפקט תקשורתי, בחברה הנשענת על תקשורת המונים - זה משפיע. הדרג המדיני אומנם מוביל לפעמים. אבל הוא בהחלט גם מובל על ידי "רצון העם" (המרכאות בכוונה כיוון שלא תמיד מה שהתקשורת מקדמת זה בהכרח רצון העם..) הערה קטנה בעיתון, הופכת לסיקור בעמוד מרכזי, לראיון בתוכנית בוקר, לנושא לדיון ברדיו, לכתבת שער בסופ"ש, לפריים טיים בטלביזיה, פתאום איזה אביב גפן חורט את זה על דיגלו, וההמונים מאד מתענינים, הממשלה עונה לשאילתא, והופ ! ספין תקשורתי. יש איזו אמרה שמייחסת למשק כנפי הפרפר - בצד אחד של הגלובוס,שיוצר סופת הוריקאן בצידו השני.. (תאוריית הכאוס) לגבי החתימה, אם עורכי דין חותמים מספר טלפון של המשרד שלהם, בעלי שרותי דפוס חותמים - מחירים לפליירים, יועצים שונים - רושמים את האתר שלהם, צעירים רושמים - שמות של חברות מסחריות, אין פסול בקידום - התארגנות צרכנית ! (שלא עולה כסף לצרכן) עדיף שארשום בחתימה משפטים עמומים על אמיתות החיים ? "הבנק אויב העם" "פראיירים לא מתים" אבל כדי לא להכעיס, לקחתי לתשומת לב, ומתנתי את "הפרסום" הוא כולל רק מידע "נקי".

אלמרה

New member
אנא הבן - לי אין ענין ולא חוסר ענין

הנהלת התפוז היא שקבעה כללים ברורים וחסכתי לעצמי ולך את משלוח ההודעה הלאקונית הרשמית בדבר איסור פרסומת כאן. היות ו"תפוז" מתפרנסים מפרסומות בתשלום, תוכל להבין שהם מעודדים דוקא פרסומת רק מהלעשות, מבקשים על כך תמורה כספית. ולעניין ספינים תקשורתיים, נו באמת!! אביב גפן הבלתי מוגדר והלא מוכשר הוא הנושא דגל שלך? זה שעשה מליונים בזכות התרפסותו המגעילה לאחר הרצח של רבין - רק שכחתם לו את מה שאמר על ראש הממשלה יצחק רבין בעודו בחיים? את תיאוריית הכאוס אני מבין ומוכן לקבל - אבל לא לצביעות ולא להתרפסות ואם יותר לי דעה אישית (ובטח מותר לי אני גם גולש פה אחרי הכל עם כמעט מלוא הזכויות) שום ספין תקשורתי עוד לא עשה כלום לא בכלכלה ולא בבטחון- הכל רק רייטינג רגעי ורעש וצילצולים... הכלבים נובחים והשיירה עוברת...

תודה על הנימה האישית, אלמרה

אביב גפן הוא בהחלט לא "my cup of tea" אבל לקחתי אותו כדוגמא, שלפעמים איזה אמן מתלבש עם נושא.. והנושא הזה מתחיל להיות "חם". צודק בדבריך - שבמדינה שלנו הכל זמני. אפילו אסונות הטבע הגדולים מתבטלים מול שגרת היום יום. והחדשות הכי חמות מתקררות למחרת. יחד עם זאת - תנועות מחאה שצמחו הצליחו להזיז דברים. אני לא רואה תנועת מחאה שתגרום לשינויים בצפון קוריאה, (שאין לנו יחסים כלכליים ודיפלומטיים איתה) ולכן מבחינה בינלאומית היא "בלתי לחיצה.. ובלתי סחיטה.." המחאה עצמה בעיניי היא ראויה. כמו נגד ניסויים בעלי חיים, נגד עינויי אווזיים לכבד שמנוני, וכו. נ.ב חזרתי עכשיו מפורום עסקים מהבית, ויוזמה עסקית החתימות שם של חברה' - הם לוח מודעות !! טכנאי מזגנים, יעוץ לעסקים, גרפיקה, והכל עם כתובות וטלפונים, מתנתי את החתימה שלי - לכדי אמירה חברתית דקה.

Gilliana

New member
אשריך אלמרה!

לקיחת משכנתא בימינו משולה להתאבדות. שומר נפשו ירחק!

למעלה