צפור קטנה לחשה לי

צפור קטנה לחשה לי

שירון ובתו סתיו יהיו בניו יורק , בהורה כיף. בשבוע הבא. כיף להם. מי יחליף את ירון בהנהלת הפורום ? כי - דאגה בלב איש ,ישיחנה מאחל להם נסיעה טובה . ולך ירון - זכור מה שכתבת על ריקודים שנוצרים בחו"ל. כבר שינית דעתך פעם אחת . את הנעשה אין להשיב. אמנם נאמר - היהפוך כ וש י עורו ? אבל עקרונות שלנו - הלבנים - נמסים בחום .(אנחנו לא כושים) יואב וירון שינו דעתם. כל אחד בכיוון נגדי. יואב כבר מלמד ריקודי חו"ל, ומתפשר. ואילו ירון - חושב עכשו אחרת. כך נכתב בפורום.

מאיפה באות אליך הציפורים?

סתיו, לצערי לא נוסעת בגל תחית הלימודים בתלמה ילין. אני, למעשה, נוסע להדריך בעיר שקראת "טמפה" במדינת פלורידה והחלטתי להאריך את שהייתי בארה"ב כדי לבלות יומיים אצל ידידי משה אסקיו (פעם אחת הייתי שם בשנת 1980) וכדי לבקר בחוג של דני עוזיאל ב"Y". באותה הזדמנות הוזמנתי לבקר גם אצל חיים קאופמן במחנה "שורשים" ואשמח לבלות גם שם. אין בין כל אלה לבין דעתי על ריקודים הנוצרים בחו"ל ולא כלום. דעתי נשארה כשהייתה לגבי כל צורת חיבור הריקודים, המניעים לחיבורם ודרכי הפצתם. גם בעבר לא הייתי "בעד" חיבור ריקודים בחו"ל, אלא הייתי בעד שנקרב אותם אלינו (את היורדים) ושנאמץ לליבנו (ולרגלינו) את ריקודיהם, אך לא הייתי בעד שהם ילמדו אותנו מה זה "ריקודי עם ישראלי" ובטח ובטח לא אמרתי שכל רוקד בחו"ל מוזמן לחבר לנו עוד ריקודי עם. בזדמנות זאת אשמח לספר שכבר אז, בהורה כיף, היו לי חילקי דעות ודיונים בנושא זה עם ממן, מושיקו (שחי אז בניו יורק), אסקיו ועוזיאל. בעניין הריקודים יש לי תמימות דעים עם דני עוזיאל. יחד עם זאת, אינני יכול ואינני רוצה להפסיק לרקוד ולכן, כשאני הולך לבלות אני רוקד את מה שאני יודע. אשר לפורום: למוד נסיון עגום מהפעם הקודמת שהייתי בצפון, סידרתי לי במחשב המוסיקה גם את הכניסה לאתר וגם את הניהול. אני מקווה שאצליח לנהל משם ואם לא - סתיו תעשה זאת בהצלחה ואתם, אנא מכם, שימרו על מה שסוכם. ועוד משהו: בסדנה אליה אני נוסע יהיו שיעור לריקודי משפחה, שיעור למתחילים, וכל שאר השיעורים - ריקודים שאני אוהב ועדיין נרקדים בארץ, אך לא מהשנים האחרונות. הכל בתאום עם המארגנים וכתנאי להסכמתי לבוא. בעוד חודשיים אני עושה את אותו הדבר גם ביפן ובשני המקומות אני גם אסביר את דעתי בכל הנושא ואני חושב שיהיה לי קל יותר לשכנעם מאשר את משתתפי הפורום.

לו הציפרים..........

מהיכן הציפורים ? שואל ירון. והתשובה : לו הציפרים היו דוברות כבני אדם.......... כנראה הציפרים הם ממשה אסקיו שאצלו ירון יוצא לבלות. (למי שלא הבין : הריקוד לו הציפורים ריקוד זוגות של היוצר משה אסקיו) ירון ! סע לשלום ותחזור בשלום אנו כאן "ביחד" נשגיח על הפורום. מירי.

לירון ידידי.

צהריים טובים לך. מאחל לך נסיעה טובה, מהנה, מועילה, ומלאת תוכן. סע בשלום, ושוב בשלום. אנחנו כאן, נצפה לך ובגעגועים. אל תשכח, שבהיותך בארץ ניכר, אתה שגרירנו לכל דבר, ובעיקר, בתחום הרקודי עם. בטוחני שתעשה מלאכתך נאמנה, כפי שאתה עושה זאת בפורום. הרקודי עם בשבילך, זה כמו ההמוגלובין לדם. תחשוב קצת גם עלינו. שיהיה לך אחלה. בידידות, יום טוב.

ריקודים למשפחה =

ריקודים לילדים עם ההורים, כשבדרך כלל ההורים נהנים לפחות כמו הילדים, אם לא יותר מהם.

לירון החביב ../images/Emo160.gif

סע לשלום, תהנה מכל דקה תרקוד ותעשה חיים אנחנו כאן נשמור על הגחלת נפרגן לסתיו ונחכה לך בסבלנות לשמוע רשמים מענינים

לידיעת הפורום -"אילו ציפורים"

אפרופו ציפורים. הריקוד הראשון שנוצר לשיר "אילו ציפורים" הוא ריקוד מעגל של אמנון שאולי, הריקוד חובר בשנת 1982, שאולי אף הקליט את השיר בעיבוד מוזיקלי חדש ויפה. הריקוד נרקד בתקופה ההיא ו"ירד" לאחר זמן מה. בשנת 1985 לקח משה סקיו את העיבוד החדש של שאולי וחיבר ריקוד זוגות, (יפה כשלעצמו) ששני בני הזוג עם הפנים לבמה. לאחר מכן חזרו להשמיע את השיר המקורי. הלחן צרפתי (זאק ברוסל) והנוסח העברי של נעמי שמר. סתם לידיעה.

למעלה