צפו אחד הרגעים הגדולים של ה uk

mucxjo

New member
צפו אחד הרגעים הגדולים של ה uk

בטקס הסיום במהלך הנאום המסורתי של יו"ר הועדה המארגנת של הכנס הבא ( 101 בניטרה) , עולה פטר בלאץ ומפתיע את כולם ובמיוחד את.. [URL]https://youtu.be/WAqtaA_eAhk[/URL]

מיכי 10

Member
באמת מרגש! ומי הם בני הזוג?

פטר בלאץ ומי?
ומנין שניהם? תוכל לשתף אותנו עוד קצת?

וכתבת שהקונגרס הבא בניטרה. בדקתי באינטרנט. הכוונה לעיר Nitra במערב סלובקיה?
מעניין אותי איך קובעים איפה יהיה ה-UK בכל שנה. זה בטח לא כמו בחירת הארץ שתארח את האולימפיאדה, Ĉu ne? אז מה הקריטריונים?
שאלתי, כי אני מחכה שיהיה בשוויץ (או לפחות בגרמניה, אפילו).

kabeemulo

New member
פטר בלאש הוא האיש העיקרי שעומד מאחורי lernu.net.

אספרנטיסט סלובקי צעיר (יחסית), שהקים את E@I ומאד פעיל במספר גדול של פרויקטים לקידום אספרנטו (למשל כנסי ה־SES). נבחר (על־ידי La Ondo) ל"אספרנטיסט השנה" ב־2012. מעניין שהכיתוב מדבר הרבה עליו, אבל לא מזכיר את שמה של בת־זוגו, הלא היא האספרנטיסטית הפולניה דורוטה רוג'אנקו.

mucxjo

New member
ואני חשבתי שהיזם העיקרי היה השבדי

הוקן לונדברג , שביחד עם אישתו ( סוניה שגם אותה הכיר תוך כדי עבודה על האתר ) ניהלו את האתר עד לפני כשלוש שנים , כשהם "נעלמו" מרשימת הקרדיטים (בד"כ או פרישה "לעסקים פרטיים" או פוטש ) . האם המשרד הראשי של lernu הוא לא בברלין ( שם עוד זוג אספרנטי מנהל את נושא התכנות ) ?

בכל מקרה לגבי uk- לא ברור לי מה התקנות קובעות אבל לפני כחודשיים היה הרבה באז ברשת על תחרות אירוח ה uk של 2017 בין סיאול למונטראול וקצת לפני ה uk הנוכחי נבחרה סיאול לארח את ה uk ה 102 ( שזה כמעט שנתיים מראש , פרק זמן חשוב כדי לארגן אירוע כזה גדול) לצורך השוואה ל ijk שזה כנס הצעירים בוחרים מקום שנה וחצי מראש .

מיכי 10

Member
תודה, מוצ'יו. גם שנה וחצי זה לא מעט זמן.

וואו, כמה אני שמחה שלנו יש רק מועדון קטן על הראש, ולא קונגרס בינלאומי. הייתי משתגעת.
לעומת זה, עלינו לדאוג לא לכנס שנתי אחד ביובל. אלא למפגש בכל שבוע... זה לא פשוט בכלל, בעיקר כשבכל שבוע התוכן שונה!

kabeemulo

New member
האמת היא שאולי לא דייקתי.

הרבה אנשים מעורבים, אני לא יודע מי העיקרי – וזה מן סתם לא היה אותו בן אדם בתקופות שונות. בזמנו קיבלתי את הרושם שפטר בלאש היה העיקרי – לאו דוקא בהתחלה, אבל בתקופה שאני הייתי בעניינים. בכל אופן, הוא אחד האנשים שעומדים מאחורי E@I ו־lernu.net.

kabeemulo

New member
את עלולה לחכות הרבה זמן...

אבל אם את רוצה להיות אקטיבית בנדון, צרי קשר עם ארגוני האספרנטו הרלוונטיים (בשוויץ או/ו בגרמניה) ונסי לגרום להם להגיש מועמדות...

מיכי 10

Member
מילא גרמניה. אבל לשוויץ יש בכלל ארגון/י אספרנטו כיום?

והאמת, אני מה אכפת לי? מעדיפה לשבת בְּצל קורתי.

mucxjo

New member
כן , יש לשוייצרים אגודה

שיש לה גם אתר נחמד [URL]http://www.esperanto.ch/index.html[/URL] וגברת נמרצת אחת ששמה מיריאל גרוסיאן ( פרטים אצל ג'יאן פיירו) שחוץ מניהול אירגון המורים לאספרנטו הכללי , פעילה גם מקומית בשוייץ.

מיכי 10

Member
תודה, מוצ'יו.

זה הניסיון הראשון שלי לכתוב במערכת המחודשת של תפוז.
אעפ"י שקראתי במדריך למשתמש שלהם, אני נבוכה מאד מלהסתובב כאן בפורום עכשיו. ):

למעלה