צפו והתדיינו בפורום

צפו והתדיינו בפורום

היום בערוץ ההיסטוריה סרטים על המלחמה עם יפן,על מבצע ברברוסה סרטים על השואה.לחלק מסרטים דפי צפיה לאחרים לא.האם הסרטים לא מעוררים בכם שאלות ? בואו נפתח דיון על לנושאים ממוקדים ומוסכמים.כולנו ביחד יכולים להעשיר זה את זה ואת שאר המשתתפים. כך עשינו במספר נושאים ולי עם כל ניסיוני היה מרתק.

bogun

New member
לי יש "שאלה"

האם היה צריך היטלר ללכת על מבצע "ציטדל",והאם היה שווה לקחת את הסיכון או שאותם הכוחות יכלו להיות מנוצלים למטרות יותר "ממשיות"?

קוכולין

New member
מצטער על הבורות אבל

תזכיר לי בבקשה באיזה מבצע מדובר? לפעמים אני שוכח את השמות של כל המבצעים.

bogun

New member
גם לי קורה

מבצע "ציטדל" זהו מבצע של קרב קורסק.

קוכולין

New member
מידיעותי המעטות אני יכול לומר

שקורסק היה הנסיון האחרון של הגרמנים להחזיר לידם את היוזמה. לדעתי, הוא היה נסיון הכרחי, אך לא היו לו סיכויים רבים להצלחה. האלטרנטיבה למבצע היתה פשוט לסגת או לפתוח במשא ומתן (דבר שלא ייתכן לפי תפיסתו של היטלר). אבל אני אומר את זה יותר מהשערות, כי אני לא יודע יותר מדי על המבצע הזה. ההתמחות שלי, כאמור, היא בהתנגדות למשטר הנאצי בגרמניה, ופחות בפרטי כל מבצע במלחמת העולם השנייה.

bogun

New member
הבנתי אותך

היה זה באמת מבצע הכרחי אבל הוא (למרות ההכנות המרובות) בוצע בצורה די רשלנית.אני חושב שבאמת היה מקום לדחות אותו או להשתמש בכוחות המשתתפים במבצע להקמת קו הגנה חזק,אבל לדעתי הם בוזבזו בגלל פזיזות של היטלר. אני לא יכתוב יותר מדי כי הייתי רוצה לשמועה עוד תגובות ולפתח את הנושא בהמשך.

bogun

New member
מקפיץ

מה אף אחד לא רוצה להגיב?

למעלה