צפיה ב
מעודדת אלצהיימר

צפיה ב../images/Emo44.gifמעודדת אלצהיימר

בן זוגי היה בא מהעבודה מדליק את הטלויזיה ושוכב במיטה, לא היה רוצה לקום היה מבקש אוכל ואוכל על המיטה מול הטלויזיה בחדר השינה, כך עד שעה מאוחרת אח"כ מחליף את בגדיו וישן עד הבוקר , כל זאת עוד לא גיליתי שהוא מתחיל את המחלה, היה דיכאוני , בגלל הבוס שלו שמחריך אותו לעבוד ימי שישי. וכך נמשך כשנתיים עד שגיליתי את המחלה רק שדיבר לא לעניין. בפעם הקודמת לא נפתח האתר כעת אני מקווה שיפתח

ענתי44

New member
אמא שלי כמעט לא צפתה בטלוויזיה

ובכל זאת חלתה. היא פתרה תשבצים ועסקה בפעילות גופנית ושמרה על עצמה.... נכון, טלוויזיה זה דבר , רדוד ומנוון וצריך לצרוך אותה בזהירות. אבל, זה לא אומר שאם אישך היה במקום לראות טלוויזיה משחק שחמט הוא לא היה באותו מצב. וגם אם כן, הרי זה לא שידעתם ובכל זאת הסתכנתם. את הנעשה אין להשיב, והאמת, היום אמא צופה הרבה בטלוויזיה. כי מה היא כבר יכולה לעשות.

ענתי -לצפות בטלויזיה הרבה לא

אני אמרתי אלא מי שחקר ובדק, זה כנראה אחד הסיפתומים למחלה. וזה מה שבן זוגי עשה כשהיה מכונס בתוך עצמו ולא סיפר מה מציק לו. ואז התחיל לרדת במשקל וכו'.

ענתי44

New member
לפי מה שאת מספרת יקירה

בעלך כבר היה חולה אלצהיימר, וההתמקדות בטלוויזיה הקלה עליו את המשבר של לדעת שמשהו קורה לך ואתה לא מסוגל להתמודד איתו . הוא היה מכונס בעצמו, התכחש למחלה אבל הרגיע עצמו באמצעות הטלוויזיה. מה שבמחקרים השונים טוענים שדברים כמו צפייה בטלוויזיה הרבה שעות, תזונה מסויימת, חוסר התעמלות למוח ( למשל לימודים שחמט או תשבצים) חוסר פעילות גופנים, עלולים לגרום לאלצהיימר. ולכן, אין טעם להרגיש כאילו זו אשמתנו. ושלא עשינו את הנדרש. אצל אמא שלי קרה משהו משונה, תמיד העדיפה לעשות דברים אחרים ולא אהבה לצפות טלוויזיה, וכשחלתה היא אוהבת לראות טלוויזיה.

למעלה