צפיה מחדש: עונה 1 פרקים 9-10 ועונה 2 פרק 1

צפיה מחדש: עונה 1 פרקים 9-10 ועונה 2 פרק 1

מוזמנים לשתף התרשמויות.
לא כולנו עומדים בקצב, אבל היי, כולנו כבר ראינו את הסדרה, אז אולי עדיף לדלג מאשר להיגרר ולא לסיים לצפות עד אפריל.

Stark Bannermen

New member
אתמול צפיתי בפרק 8 בעונה הראשונה

שהם עוד עשו צדק עם העלילה הצפונית, זה רק מראה את גודל המחדל שם, ההתאספות בווינטרפל ואז שקייטלין מגיעה למחנה של רוב. הגרייטג'ון כזו דמות מוצלחת.
&nbsp
בכל אופן, הצחיק אותי קצת סוף השיחה בין רוב לקייטלין, עם ההערה שלהם על טיווין, על כך שהשנים לא הפכו אותו לנחמד יותר ועל מה שעלול לקרות להם..

AlonPe

New member
תגידו

ה-ים הדותראקי,
לפחות על פי המראה שלו בסדרה,
זה לא שיחי גראס?!

AlonPe

New member
I'm trying to keep up

אני עכשיו בפרק חמישי.
קודם כל, הטמטום של כמה מהדמויות ממש עולה לי על העצבים!
(למשל קאטלין עם החטיפה של טיריון, או וייסריז)

עכשיו צפיתי בקטע ש-אריה רודפת אחרי חתולים, ועדה לשיחה של ואריז עם....
רק עכשיו קלטתי שזה - אליריו!
לא זוכר מה היה בספר. עד כמה שזכור לי לא היה ברור מי בן שיחו.
הבנתי גם עוד מש'ו -
ג'ורה מורמונט בעצם מעולם לא בגד בדאינריז (אלא אם כן גם אותו "סובבו")
ואריז עקב אחר קורותיהם של וייסריז, דאנאינריז וחבורת הדותראקים,
לא למען המלך, אלא למען הממלכה, כמו שהוא תמיד אומר.
אז בעצם לא הוא זה שיישלח יותר מאוחר מתנקשים... או שכן?.....
פפפפ... איזה באלגן!.
ולמה לעזאזל הוא לא ניסה להפגיש קודם בין וויסריז ל-אאיגון?
.
.
.
.
.
.
ועוד שאלה - לא קשורה
ספוילר! ספוילר! ספוילר!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

מה לעזאזל קרה בסוף עם ג'ון?!
מרטין ה-בן.... אלף הזה, רצח את ג'ון?!

AlonPe

New member
ועוד משהו

הרומן בין רנלי לאביר הפרחים,
זו המצאה של הסידרה?
עד כמה שזכור לי, היו כמה רמיזות על הנטיות של רנלי בספר,
אבל בשום מקום לא דובר על זה במפורש, ובטח שלא על הרומן הזה שלהם.
גם הקטע הזה ש-לוראס הוא זה שהכניס לרנלי את הרעיון להיות מלך.

גם איליריו וואריז וגם לוראס ורנלי הן תיאוריות ידועות

שרווחו אצל המעריצים ואוששו ע"י הסדרה.
התיאוריה לגבי איליריו התבססה על הזקן המפוצל שלו ועל העובדה שהם דיברו על דאני, נושא שיכול לעניין רק את איליריו.
התיאוריה לגבי לוראס ורנלי התבססה על ציטטות של לוראס ש"עזר לרנלי להסיר את השריון בערב" ושהם "התפללו יחד", ועל ג'יימי אאל"ט שאומר ללוראס אחרי חזרתו למעלה מלך ש"הוא ייפגע בו במקומות שאפילו רנלי לא מצא". וכמובן העובדה שרנלי אהב להתלבש והקים במקום משמר לבן את משמר הקשת בענן (דומה לדגל הלהט"ב).

לגבי ג'ון - עד כה דמויות שנהרגו בפרק נקודת המבט שלהם עצמם לא מתו, או לא מתו סופית. אפשר למנות כאן את דאבוס, תיאון, קייטלין, וכמובן את טיריון, ש"מת" בספר הראשון, השני והחמישי. מרטין עצמו הכחיש את כלל האצבע הזה, אבל יש לא מעט תיאוריות שמסתובבות ומסבירות איך ג'ון חי או יהיה חי: למשל העובדה שהוא יכול להיכנס לעור של החיות שלו רגע לפני המוות, טריק שכמה זאבנים בספרים עשו כבר. הבעיה כמובן היא לצאת מגוף החיה לפני שמאבדים את התבונה והופכים סופית לחלק מהחיה, אבל מליסנדרה ראתה במדורה את ג'ון בתור אדם, זאב, ושוב אדם. תיאוריה חביבה שקראתי אומרת שמליסנדרה תקריב את שירין, הבת של סטאניס ונושאת דם מלכותי, כדי להחיות את ג'ון (ואגב כך סטאניס ייענש על חטא רצח השארים, חטא שמוזכר כמה פעמים בספרים שהוא חטא מתועב בעיני האלים לא פחות מהפרת זכויות האורחים). כמובן ששבועת משמר הלילה תקפה עד המוות, ומותו של ג'ון מאפשר עלילתית לג'ון לעשות כמה דברים ששבועת המשמר שלו לא אפשרה לו (למשל: להתחתן עם דאני ולהיות אחד מראשי הדרקון, תיאוריה שאני פחות מחבב).

מה שכן, לגבי מרטין הרוצח:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bf/f6/0a/bff60aa6cc4957596e69725653a077b4.jpg

AlonPe

New member
וקצת אקטואליה,

בלי להיכנס לפוליטיקה

נראה לי שגם בניימין נתניהו צופה איתנו בפרקי הסידרה!.
והוא לקח השראה מאדארד.
כאשר ג'יימי תוקף אותו, אחרי הביקור אצל הממזרה הטרייה של רוברט,
ומטיח בו את חטיפתו של טיריון בידיי קאטלין,
התגובה המיידית של אדארד היא שכל מה שקאטלין עשתה,
היא עשתה על דעתו!
:

AlonPe

New member
אפרופו אליריו

הוא אחת מהדמויות שהפער בין התיאור שלו בספר, למראה שלו בסידרה הוא עצום!.
לפי התיאור בספר הוא צריך להיות דומה יותר לואריז.
על פי התיאור של וב-"ריקוד..." בנסיעה עם טיריון, עלתה בעיניי בכלל דמותו של ג'אבה דה האט מ-מלחמת הכוכבים!

גם התיאור של ג'ורה מורמונט, שוב, בעיקר התיאור שלו ב-"ריקוד".
וגם דאריו נהאריס. בספר הוא הרבה יותר.... צבעוני!

באופן כללי הספרים יותר צבעוניים מהסדרה

אם בסדרה כל אחד היה לבוש בצבעי הבית שלו עם הסמל בצורה בולטת על הבגדים - כמו בספרים, זה היה מוסיף הרבה עניין. אבל הרוב בסדרה לבושים בבגדים די חדגוניים.
ואם בסדרה היו מקפידים לתאר אנשים כפי שהם מתארים בספרים - לדוגמא, קסארו של הספרים רזה, חיוור כחלב - כיאה לאיש קארת, מבוגר עד קשיש, עונד נזמים ועגילים, והומו - לעומת קסארו של הסדרה שהוא כושי צעיר ושמנמן ששוכב עם המשרתת של דאינריז. אותו דבר עם סאלאדור סאאן.
אמרו שיהיה משונה לראות את דאאריו עם זקן כחול - אבל זו הנקודה: הטירושים הם אנשים ססגוניים. לא מדובר פה על משרד רואי חשבון שכולם בו לובשים חליפות כהות ובקושי יש הבדל בגווני העניבות.

AlonPe

New member
יא אללה!

כמה מטומטמת קאטלין טאלי!.
היא בעצם פתחה את מלחמת חמשת המלכים!.
היא הרגה בעצם את בעלה!.

הסצינה של השיחה בין רוברט וסרסיי,
זו סצינה יפה.

Bs Bane

New member
אחרי שידול של אצבעון, הוא התחיל הכל.

בעצם, הוא זה שגרם לאדארד לרדת למעלה המלך מלכתחילה כשחושבים על זה.

לריקוד

לא ברור לי על מה, אבל הבוס החליט שצריך שיהיה כאן סימן, אז בנוגע לג'ון :

זו השאלה הגדולה ביותר שנשאלת, מצד אחד, התיאור הוא די משמעי, מצד שני, אין אף דמות POV ( שאינו בפרולוג או אפילוג) שמותה מתואר מנקודת מבטה.

itaipee

New member
באיזה יקום מורמונט לא בגד בדאני ?

הבגידה הייתה עצם זה שהוא העביר את הידיעות לואריז , ודרכו לרוברט. שדאניז התחתנה, שנכנסה להריון , וההחלטה של רוברט להרוג אותה הייתה לפי הידיעות הללו.
על פי כמעט כל חוק בעולם הזה ובעולם הדימיוני , או אפילו בכל עולם דמיוני , העברת מידע לאויב זה בגידה
אם אני לא טועה , כך היה גם בספר וגם בסידרה.

הוא מנע מדאני לשתות את היין המורעל

בסדרה הם הציגו את זה כרגע של חרטה - הוא קיבל חנינה מלכותית מהמלך רוברט, ואז במקום לעזוב ראה מרחוק את הסוחר מנסה לתת לדאני יין מורעל, ואז נזכר שיש לו רגשות כלפיה.

itaipee

New member
בכל מקרה הוא בגד , הרעל לא היה בכלל רלונטי בלעדי מורמונט

אני לא זוכר איך היה בסידרה, אבל בספרים הוא המשיך לדווח גם אחרי ההתנקשות , ניראה לי עד הדרקונים

למעלה