צפיה מחדש: עונה 2 פרקים 2-4

קצת קשה אז נשברים?

הכי פשוט לדלג, אם ראית את כל הפרקים.
הבעיה היא שאם לא נשמור על הקצב, לא נספיק לסיים את הצפיה החוזרת עד לתחילת עונה 5.
וגם מעניין איפה חצות? היא הייתה בעניין בזמנו. אולי אפשר לוותר על סנכרון עם עונה 5 לטובת קצב סביר יותר. אשמח לשמוע מחשבות שלכם בעניין.

AlonPe

New member
לדלג?

ולוותר על הסצינה של סיריו פורל נילחם בזהובי הגלימה עם חרב עץ?
לוותר על הקטע (שממש ברגע זה מתנגן לי ברקע)
Who do you truely surve?
The realm my lord...."

בקיצור, אני אתקדם לי בקצב שלי,
נראה לאן נגיע

AnyNickname

New member
אני בכלל מתחיל מההתחלה...

אחרי שראיתי את הסרטון הזה שסידר לי כמה דברים בראש, החלטתי לקרוא את הספרים שוב.
ובמקביל, אני עוקב אחרי הספרים יחד עם הסדרה... נראה לאן אגיע לקראת העונה החמישית.

Stark Bannermen

New member
אני חושב

שהסצנה של טיריון, פייסל, ואריז ואצבעון נכנסת לטופ עשר הסצנות הטובות ביותר בשבילי, אולי אפילו גבוה יותר. ביצוע נהדר.
&nbsp
אה, עלילת הברזל שיעממה אותי יותר מהפעם הקודמת, וטאליסה הזכירה לי כמה הסדרה יכולה להחריב קווי עלילה.

AlonPe

New member
אך, אך, אך

כל פעם זה כואב מחדש.

אילו אדארד היה מגיע לחומה....

אם יש דמות אחת שממש ראויה לנסיבות מותה,
זה ג'ופרי.
(סיימתי פרק 9. סורי, לא יכול לדלג)

AnyNickname

New member
משלים פערים...

התחלתי וסיימתי לראות (שוב) את העונה הראשונה וממש נהניתי!
כשהתחלתי לראות את הסדרה, לפני כמה שנים, לא כלכך הבנתי את האינטרקציות בין המשפחות, את ההיסטוריה של ווסטרוז וכו'... אבל כשסופסוף השלמתי פערים, צפיתי שוב בדמויות, בשינויים שהם עברו ובעלילה שהתפתחה.
  • ממש אהבתי שבתחילת העונה, דאינריז הייתה מאד "שפחה" וכנועה לרצונות של ויסריז, (בשונה לחלוטין מאיך שהכרתי והתרגלתי אליה בעונה 4), אבל בנקודה מאד מסוימת שאלו אותה "האם את שפחה, חאליסי?" - ושם היא השתנתה.
  • כמו כן, בתחילת העונה רואים שקטלין סולדת ממש מג'ון סנואו. אם R+L=J נכון, למה נד מעולם לא סיפר לה את האמת? נשמע לי אבסורד להסתיר את זה ממנה.
  • בפרק 6, שמתי לב שטיריון נאסר בקן הנשרים ומבקש מליידי ארין להתוודות על חטאיו... וגם שם הוא מתוודה על חטאים סתמיים שלא קשורים לסיבת המשפט, אבל בסופו של דבר הוא מעוניין במשפט בקרב. מצלצל מוכר?
  • סצנות הפרידה בין דמויות היו ממש חזקות בעיניי, הפרידה של נד וקטלין במעלה המלך או הפרידה בין בראן ורוב בווינטרפל... הם פשוט לא ידעו שזאת הפעם האחרונה שהם יתראו...
  • ואיך אפשר שלא להתייחס לפרק 9... ראיתי בעבר את העריפה של נד, אבל היא לא הייתה משמעותית מדיי בשבילי. הפעם כשצפיתי הפעם בסדרה שוב, התחברתי ממש לדמות של נד ולמרות שהוא החליט לשקר בעניין מלכותו של ג'ופרי כדי להציל את בנותיו, פתאום. בום.
    עצוב.
יאללה, עונה 2 :)

שאלה כללית: למה אילריו כ"כ מתערב בענייני ווסטרוז?
הוא עוזר להציל את דאני ואחיה, מארח אותם זמן רב, משיא אותה לחאל דרוגו, מביא לה ביצי דרקונים, מוודא עם ואריז מתי הדות'ראקי יפלשו לווסטרוז... למה? מה יוצא לו מזה?

לגבי R+L=J,

אחת ההוכחות לתיאוריה היא מחשבה שחולפת במוחו של נד: הוא חשב על ההבטחה האחרונה שלו לליאנה, ועל המחיר שהוא נאלץ לשלם בעקבותיה. אם ההבטחה הייתה לקבור אותה בווינטרפל כמו שמנסים להסיח את דעתנו, איזה מחיר הוא שילם?

אבל אם ההבטחה הייתה לגדל את ג'ון, הוא שילם מחיר עצום: על כל חיי הנישואין שלו היה את הצל שג'ון הטיל. למה הוא לא סיפר לקייטלין? כנראה כי זה סוד מסוכן מדי. ראינו מה רוברט היה מוכן לעשות כדי להשמיד כל שריד לבית טארגאריין. מה הוא היה עושה לנד לו הייתה נודעת לו זהותו האמיתית של ג'ון? זה סוד כל כך מסוכן שזו בעיה לספר אותו אפילו לאשת הסוד שלו - וגם בלי הסיכון, אולי חלק מההבטחה לליאנה הייתה לא לספר לאף אחד. אפילו לג'ון הוא לא סיפר.

לגבי איליריו, התשובה עדיין לא ניתנה. כמובן אם איליריו יכתיר את המלך הבא של ווסטרוז, הוא יקבל המון השפעה, אבל ההימור הזה לא נראה בטוח מבחינתו. תיאוריה ידועה גורסת שאשתו של אילריו באה מבית בלאקפייר, והילד המשותף שלהם הוא לא אחר מאשר גריף הצעיר. לפי זה, איליריו עובד כדי להושיב את הבן שלו על כס הברזל. סוג של אבא גנוב.

הדבר המוזר הזה זו העובדה שאחיו הגדור היה רודף שמלות ידוע

ולא נשוי לקייטלין, כך שנשאלת השאלה למה הוא העמיד פנים שג'ון הוא הממזר שלו ולא הממזר של אחד מאחיו ?

AnyNickname

New member
בסדרה, כשג'ון נוסע לראשונה לחומה,

נד מבטיח לספר לג'ון על זהות אימו כשהם ייפגשו שוב.
כמובן שהם לא נפגשו, אבל השורה הזאת הייתה גם בספרים?
אם כן, הוא תיכנן לספר לג'ון על זהותו ללא סיבה ברורה לעין.

לא, אבל אתה יודע, זה כמו להראות תמונה לחברה או

להצטלם תמונה קבוצתית.... יש דברים שיבטיחו את העובדה שעוד מעט אתה תמות

יש לו סיבה ברורה לעין:

מגיע לג'ון לדעת מיהי אמו. כל החיים שלו היו בצל העינוי שבחוסר הידיעה מיהי אמו. בגלל זה הוא נמנע מיחסי מין אפילו לפני שהוא הצטרף למשמר הלילה.

וממילא ג'ון הוא האדם היחיד בווסטרוז שאפשר לסמוך עליו שלא ירוץ לרוברט לספר לו על המוצא שלו...

AnyNickname

New member
ו... סיימתי גם את עונה 2

ככה זה שיש יותר מדי זמן פנוי.
&nbsp
שמתי לב בעונה הזאת לקירבה הגדולה בין לורד ואריז לטיריון, ידוע למה? אנשים עושים בריתות מתוך אינטרס, אבל אני לא מצליח להבין למה לורד ואריז מתייחס לטיריון כחבר.
&nbsp
ובפרק 3, לאחר שג'ון גילה שקראסטר רוצח את הבנים שנולדים לו, לורד מורמונט אומר: "הפראיים משרתים אלים אכזריים יותר מאשר שלי ושלך. קראסטר נותן את הבנים שלו כמנחה." אבל בעונה הרביעית אנחנו רואים שהתינוקות נלקחים אל המהלכים הלבנים... זו טעות של ההפקה או רמז כלשהו?

ואריז התייחס לטיריון כאל חבר כי זה תאם את האינטרסים של ואריז

ולא, עדיין לא ידוע בדיוק לאן ואריז חותר.

זו לא טעות. בספרים קראסטר חזר והדגיש שהוא "אדם ירא אלים", ואחת מהנשים שלו (אולי גילי) אומרת בהמשך שהוא מציע אותם כמנחה לאלים כדי להגן על עצמו (העובדה היא שהוא לא מפחד מהאחרים בזמן שכל הפראים סביבו מתאחדים כדי לברוח דרומה). כשהאחר מתקרב לתינוק של גילי, היא אומרת ש"הבנים של קראסטר באו לקחת את אחיהם".

אם כבר, האשה הנ"ל של קראסטר מציינת שהאלים באים בתכיפות גבוהה והולכת לאחרונה ואין לקראסטר מספיק בנים, אז הא מגיש להם כבשים כמנחה. האם זה אומר שנראה בהמשך הסדרה כבשים עם עיניים כחולות? למרטין פתרונים.

למעלה