הספקתי רק את 5 ו-6 הפעם, אבל גם זה משו
(הערה כללית רק כדי שאולי חלק מהדברים יהיו יותר מובנים, צפיתי בסדרה לפני שקראתי את הספרים, קראתי את הספרים, ועכשיו אני צופה שוב אחרי שקראתי. זה גורם לצפייה החוזרת שלי להיות שונה מאוד ואני רואה דברים בצורה שונה מאוד עכשיו, לטוב ולרע).

1. משהו קטן שהציק לי, אני יודע שזה קורה בוודאות עוד כמה פעמים במהלך הסדרה - שמתי לב שסנדור קלגיין מתעצבן או מזעיף פנים כל פעם כשקוראים לו "כלב" או משהו בסגנון (במיוחד על טיריון, מה גם שטיריון יודע בגלל זה שהוא לא ממש סובל אותו). אבל כשקראתי בספרים תמיד הייתה לי התחושה שבדרך עקומה הוא אפילו אוהב את הכינוי הזה, ואת זה שמשווים אותו ומכנים אותו כלב. זכור לי קטע עם סאנסה בעימות המלכים שהוא שיכור וקורא לעצמו כלב כל הזמן, וסאנסה אפילו שואלת אותו למה הוא קורא לעצמו ככה ולמה הוא מתנער מהתואר "אביר" שאמור להיות טוב והוא אומר משהו שהוא מעדיף להיות כלב ולא אביר. לא זוכר במדויק אבל מה שאני מנסה להגיד זה שהתחושה שלי מהקריאה הייתה שהוא משלים ומקבל את השם הזה (ונהפך להיות כזה), שלא כמו התחושה שלי מצפייה שהוא שונא את זה. וזה מצד אחד לא מאוד משמעותי אבל כן אהבתי את הרעיון שהוא הופך להיות אותו דבר שמכנים אותו כל הזמן...

2. הו, סצינת ההתקפה ברחובות מעלה מלך. אחת הסצנות הכי טובות בעיני בכל הסדרה, מתחילת ההתקפה ועד לשיא של הדיאלוג הקצרצר בין טיריון לג'ופרי. בימוי מעולה, צילום נהדר, וכמובן משחק מרשים מאוד. במיוחד במיוחד במיוחד של פיטר וג'ק. מושלם. והסטירה, אוי הסטירה. לא נהננו ככה מאז... הסטירה בעונה הראשונה בעצם. טוב נו, גם סופי הייתה משכנעת מאוד בתור ילדה שכמעט נאנסת. בכלל כל הבנייה של הסצנה הזאת הייתה טובה, במיוחד לאור כל ההכנות שהכינו אותנו כצופים אליה (כשאנחנו רואים את טיריון מתוודע לרגשות של האנשים ברחוב כמה ימים קודם וכו').

3. טיוון ואריה. שכחתי כמה שאהבתי את היחסים ביניהם בצפייה הראשונה. אז בפעם הראשונה עוד לא קראתי את הספרים שכל קו העלילה הזה לא קיים בספרים. אבל לשם שינוי - זה אחד השינויים/ההוספות המוצלחות ביותר של הסדרה מהספרים. זה לא מאפיל לדעתי על הסיפור "המקורי", וזה מוסיף המווון. דרך אריה אנחנו רואים צד שונה של טיוון, ואיך שהוא גם צד שונה של אריה. היינו מצפים מאריה הנקמנית והמרדנית שלא תתחבר עם האויב, בטח כאשר היא יודעת מי עומד מולה (אותו אפשר להבין עוד איכשהו, הוא לא יודע מי היא באמת). אבל בסופו של דבר החיבור ביניהם עניין אותי מאוד, וזה הוסיף הרבה עניין ואיכות לפרקים.

4. לא חשבתי על זה בצפייה הראשונה - מה גורם לחיבור הכל כך מיידי וקרוב של בריאן וקייטלין? הם לא הכירו קודם. מרגע ההיכרות שלהם הם בשני צדדים שונים של המלחמה (אמנם לא מאה אחוז עויינים, בכל זאת כמעט והיה איזה שהוא הסכם). אוקי אז שתיהם היחידות שחזו ברצח של רנלי ויודעות מה קרה באמת. סו וואט?? למה שפתאום הם יהיו החברות הכי טובות בעולם? ומילא הם ברחו ביחד, איך תוך שנייה בריאן מחליטה שקייטלין אמיצה בצורה מיוחדת ונשבעת לה אמונים? וקייטלין אוכלת את זה בקלות כזאת? (נכון ששתיהם היו כנות בשבועות שלהם ובלה בלה בלה, אבל מה שאני אומר זה שזה לא בהכרח נכון ונראה לי מוזר מאוד שהם בוטחות אחת בשנייה כל כך מהר ונהיות BFF כאילו הם איזה... סאנסה ומרג'רי בעונה 3. שאגב גם זה מוזר אבל סאנסה ידועה בתמימותה באותה תקופה, מקייטלין ומבריאן הייתי מצפה ליותר.)

בינתיים לא זוכר עוד דברים, אוסיף עוד אם אזכר ואחרי שאצפה גם ב7...