צפייה בזוחלים בטבע?

Folklore

New member
צפייה בזוחלים בטבע?

היום טיילתי בגבעת הרקפות, שנמצאת ליד ק. גלעד בצפון (קרוב ליקנעם ולזכרון). היה חם כמו ששמתם לב, אם כי לא היתה שמש. לקחתי מצלמה בכוונה לצלם את התצפיות, וזו הפעם הראשונה שערכתי טיול בכוונה לצלם זוחלים, ולא היה לי מזל. אחרי שהקפתי את ג. הרקפות, שזה מקום יפייפה ובתולי ד"א באזור העמקים, המשכתי עם הרכב בין הקיבוצים בכביש שניראה שלא הוביל לשום מקום אלא לעוד שדות, שזה היה אמור לעזור לי (או כך חשבתי). כלום לא היה מלבד נחש אחד ששם גז מול העיניים שלי כמעט מתחת לגלגלים, ולא היתה לי אפשרות לזהות אותו, למרות שלפי הצבע אני חושב שהוא היה זעמן שחור צעיר או תלום קשקשים צעיר. למישהו יש טיפים לתצפיות בטבע? אזורים מועדפים (בכוון צפון גליל עמקים)?

tesnake

New member
עצה ונצל"ש..

היית במקום מצויין וכמו שאמרת, לא היה לך מזל.. בצפון כל מקום הוא טוב פוטציאלית לצפיה בזוחלים: מהמגוון העצום של שמורות והשטחים הפתוחים ועד לטרסות אבנים בתוך העיר חיפה... צריך לפקוח עיניים ולהקשיב היטב לרשרושים בעשב( לדוגמא , ישבתי פעם על סלע בשדה ליד דליית אל כרמל שמעתי פעמיים רשרושים לידי פעם אחת זה היה זעמן שחור שעבר שם, פעם שניה קמטן וזה מבלי לזוז בכלל). אתה יכול גם אקטיבית לחפש מתחת לקרטונים, פחים ועוד. בזהירות כמובן! ולהחזיר הכל למקום אח"כ.עכשיו לנצל"ש: לפני שלושה שבועות נסעתי לגולן היה יום קריר , ירד גשם ועדין השמש צצה מדי פעם והזוחלים התחילו לצאת ולהפשיר לסרוגין. הזריזה החמוד הזה נתפש בעדשת המצלמה באופן הזה רק משום שהיה חצי קפוא.

gaichuk

New member
צבעים מדהימים !!

חבל שלא הקטנת את התמונה ... גודל של 100 KB או רזולוציה של 800X600 עדיף...

יופי של תמונות

אבל תקטין!!

tesnake

New member
עד אחת

תמונה של הגוף כולו לא נשלחה אלי , את התמונות לא צילמתי במצלמה שלי. הדיגיטאלית שהיתה לי הושמדה ...

tesnake

New member
מטבעות צעיר..

את הזריזה צילמתי בנחל גובתה. ואת זעמן המטבעות הזה מצאתי משתזף ומפשיר בעשב בין סלעים באיזור קלעת נמרוד..

tesnake

New member
עוד אחת וזהו להיום..

סליחה על הגודל המפלצתי של התמונות, אין לי תוכנה נורמאלית לעריכת תמונות, אז אני משתמש ב"צייר" וכל מיני שטויות... בפעם הבאה, הפתעה להדר מגיחה קצרה שלי לאשכול..

youvalosman

New member
איתי...

בצייר פשוט מאוד להקטין. לחץ על ctrl ואז על w ,תקטין את ה%. 40% על 40% יהיה בסדר אני מאמין

tesnake

New member
אני אנסה את זה תודה.

יש לי המון תמונות שאני "חייב" לפורום. בחופש אני אמצא את הזמן ואעלה מה שאפשר.

פעילות הזוחלים עדיין לא בשיאה

אני יצאתי לפני שבועיים שלושה ולא ראיתי זוחל אחד פעיל. לעומת זאת בגן אני רואה חרדונים פעילים כל הזמן וגם הלטאות הזריזות החלו בפעילות. כמו שכבר נרשם: צפיה בזוחלים דורשת הרבה סבלנות ועירנות לכל תנועה ורחש.

Folklore

New member
תודה לכולם!

הפכתי המון המון אבנים, ובגבעת הרקפות נתקלתי בגזע עץ נרקב על האדמה שהזזתי אותו באופן שפורר אותו (השתדלתי להחזיר אותו כפי שהיה), יצאו המון חרקים ופרוקי רגליים מעניינים שאני לא מכיר בכלל. מתחת לאבנים בגבעות שבאזור הזה, היו חיפושיות גדולות פעילות והמון נמלים או טרמיטים.. את הנחש היחיד שראיתי לא הייתי בחיים מספיק לצלם כי הוא פשוט טס על הכביש וחתך אותו הישר לתוך אזור מגודר ומלא בסבך, ולא התחשק לי להיות טרזן מעל הגדר טיל.

למעלה