צפייה בטלויזיה לילד בן 4 חודשים

saroman

New member
צפייה בטלויזיה לילד בן 4 חודשים

אני שומעת על הזמן מידע סותר לגבי השאלה האם מותר או אסור לאפשר לתינוק בן 4 חודשים לצפות בטלויזיה. מצד אחד חברות בעבודה טוענות שבטיפת חלב אמרו שעד גיל שנתיים לא רצוי לתת לילד לצפות בטלויזיה מנגד,אני יודעת שכל התוכניות/סרטים מסוג בייבי מוצארט ואחרים,שנועדו בדיוק לגיל זה, הוכנו בהשתתפות פסיכולוגים. אם כך מה התשובה?

לאחר חשיבה בנושא

נראה לי שהכל עניין של מינונים, אם הפעוט יושב שעות מול המסך לדעתי זה כבר מזיק ולא בריא אם הצפיה היא לפרקי זמן קצרים וביחד עימך וגם לא אין בזה שום נזק ביחוד שהתוכניות של הפעוטים באמת מושקעות. הבעיה היא כאשר הופכים את המסך לבייביסיטר ומשארים את הילדים מול המסך שעות על גבי שעות.

vered73

New member
אצלנו מצאנו שבייבי מוצרט מרגיע את

הילד ומספק 20 דקות של מנוחה כאשר היינו מתעוררים בשעות מוקדמות מדי (5 וחצי למשל, במקום 6). זה עזר גם לנוח קצת כשהילד בעגלה ובגיל זה ניתן להטות מעט את העגלה. עם זאת אני חושבת שהצפיה בטלויזיה בגילאים מוקדמים אינם תורמים לילדים כפי שתורם המשחק המשותף במיוחד משחקי דמיון. שעה עם אדם או ילד שווים פי כמה וכמה על פני צפיה בטלויזיה, אפילו אם זה רצף של 3 קלטות/DVD של בייבי משהו. זאת ועוד, מחקר שנערך על ילדים שבגיל טרום בית הספר לא צפו בטלויזיה העלה שמשחקי הדמיון העלו את יכולתם השכלית (קרי IQ) בכמה נקודות (דבר שבהחלט עוזר בחיים במיוחד לרכישת בטחון בשנים הראשונות של בית הספר, כאשר לילד קל יותר בלימודים). אצלנו לא היתה 4 שנים טלויזיה והילדים ראו רק טלטאביז שהיו אז כל יום בשעה 4 וחצי, וקלטות שהייתי בודקת היטב מה התכנים שלהם. ראיתי בתכנית של הופ לא מזמן סרט מצויר עשיר בזבל מילולי, פשוטו כמשמעו. אז גם סרטון בהופ, שהוא ערוץ שבתחילתו היה משובח, לא תמיד מועיל לנו. שלא לדבר על תעשיית המוצרים הנלווים (דוגמת הסרט דורה המצליח) שהוא בדיוק מה שהורים רבים לא סובלים כ"ערך נלווה" לצפיה בתכניות. אני בעד הגבלת הצפיה ואני נוהגת כך עד היום. 20 דקות ביום נראה לי בסדר, גם ובמיוחד לאיזון הנפשי של ההורה...

למעלה