צפייה במערכת התקשורת של המעסיק

1אנטוניו

New member
צפייה במערכת התקשורת של המעסיק

אני בעל חברה לשרותי גרפיקה. במערכת המחשבים יש לי אפשרות לצפייה בכל מחשבי הרשת . והסתבר לי כי אחד העובדים מבצע עבודות פרטיות ואף מקבל מיילים דרך ה-GMAIL הפרטי שלו בשעות העבודה. האם אפשר להשתמש בצילומי המסך כראיה לתביעה לפיטורין של העובד? או שמא יש כאן חדירה לפרטיות? תודה

guya72

New member
תשובה חלקית

התשובה איננה פשוטה בכלל. במידה ובעסק ידוע לעובדים כי יש אחריהם מעקב אחרי מעשיהם בזמן העבודה או לחילופין במידה ובחוזה העבודה מופיע סעיף בנושא זה - אזי ניתן להשתמש בצילומי המסך ללא שום בעיה. (אבל עדיין תצטרך לשלם לו פיצויי פיטורין וכו'). לגבי שימוש בדואר אלקטרוני אישי - קשה להאמין כי זה יהיה קביל כל עוד השימוש בדואר האלקטרוני הוא בגבול הטעם הטוב. הכותב איננו עו"ד.

בוא נעשה קצת סדר

אמנם שאלת שאלה בתחום דיני הראיות, אבל הנחת איזו הנחה שלא ברור לי על מה היא מתבססת, שצריך להגיש איזו תביעה תביעה. על איזו תביעה אתה מדבר? כעיקרון, אם אתה לא מעוניין להמשיך להעסיק עובד, אתה זכאי לפטר אותו, תוך כיבוד זכויותיו בתחום דיני העבודה. במשור של דיני הראיות, ראיות אלקטרוניות המעידות על שימוש פרטי במשאבי המעביד בהחלט עשויות להיות קבילות. צילומי מסך עשויים להיות קבילים, אך מהימנותם נמוכה ולכן עדיף לאסוף ראיות יותר טובות, כגון העתקים של הקבצים עצמם.

John the Savage

New member
ניראה לי שהוא מתכוון

לתביעה בבית דין לעבודה לצורך שלילת פיצויי פיטורין (כלומר, קביעה של בית הדין שמדובר בנסיבות המצדיקות פיטורין ללא פיצויים).

למעלה