צפייה בעגורים

yossef100

New member
צפייה בעגורים

שלום לכם מאז שסגרו את אגמון החולה והפכו את האתר למסחטת כסף אני מחפש אתר חלופי לצפייה בעגורים המגיעים לעת ערב וממריאים עם זריחה האם יש עוד מקום בארץ הדומה בהתרחשות שלו למה שקורה באדמון החולה ? תודה

סאקרה

New member
אגמון החולה-לא מסחטת כסף.

אתה רשאי להכנס ברגל חינם אין כסף! הבא איתך את המשקפת/טלסקופ ולך ברגל אל נקודת התצפית הראשונה (כק"מ וחצי). כל עוד אתה לא קונה שרותים-אתה לא משלם. הלוואי שזו היתה הגישה בכל אתרי הטבע בארץ. משלמים על שרותים ולא על הטבע.

שיר ורד

New member
האם מותר לבקר שם בשעת השקיעה

או שכמו בשמורות הטבע האתר נסגר באור יום. (שעה 16:00 בחורף ו 17:00 בקיץ).

סאקרה

New member
לשיר: תשובה מהאתר

אפשר להשאר אחרי רדת החשיכה במקום. אין נעילה לחניה. הם ממליצים לא להשאר בחושך אבל אין כפיה. בכל מקרה אני מצרפת את הקישור לאתר שלהם. בבדיקה טלפונית שעשיתי אימתתי את העובדות: 1. אין דמי כניסה להולכי רגל. 2. אין שעת סגירה.

yossef100

New member
אגמון

אני שמח לקרוא את שכתבת בשנה שעברה כאשר סגרו לראשונה לא הרשו להכנס אפילו עם אופניים פרטיות ותבעו לשכור אופניים בכניסה כמו כן אנסה לברר לגבי הגבלות בשעות הבוקר המוקדמות מאוד\זריחה להבדיל מסוף היום בו העגורים מגיעים באור אחרי אחרון בזריחה ניתן לראות את הממראה שלהם ולצלם טוב בהרבה יש לזכור שאין זאת שמורת טבע מוכרזת וכל ההתארגנות וסגירת המקום הם יוזמה של ישובוי האזור

צלמניה

New member
אין כמו האגמון בבוקר

להגיע ב 6 בבוקר, לא ניתן לראות ממטר - יש ערפל כבד ופתאום מתוך הערפל, להכות של שקנאים שטים באגם וקצת מתחיל להיות יותר אור ומתחילים לראות יותר טוב וכל הזמן ברקע שומעים את האגורים. מומלץ

yossef100

New member
ובכל זאת האם יש אלטרנטיבה לאגמון ?

חבר דיווח מצניפים על להקה האם יש עוד מקום , כמובן לא ברמה של האגמון! , לצפייה בעגורים ??

insomni

New member
לא מתקרב לממדי עמק החולה...

אבל בכל זאת, דרום רמת הגולן במאגרים (בני ישראל,חיתל וכד') אזור חבל תענך (מאגר ברק) נגב מערבי (קו אורים אופקים) אך חשוב לציין שמדובר בלהקות של בודדים - עשרות (עד מאות) ובטח לא אלפים רבים כםי שבשטחי העמק. אני ממליץ יותר לכיוון החורף, ואז ישנו ערך מוסף לאזורים אלו - חובות קטנות בגולן, צחראשים בתענך ובתשלובת, דורסים וקיויות להקניות בנגב המערבי. שי נ.ב. יש לי הסתייגות מסוימת מהכינוי החדש של אזור ההצפה ומי שמכיר מבין :)

insomni

New member
הלו הלו בלי חשיפות ארוכות טווח

אתה הבנת את זה... (מה הוא קופץ?)

strix butleri

New member
לאות סולידריות- גופן במובן גאעפן או

גאעפן במובן גופן? (או שמא בכלל- גפן?!)

א.א.אפל

New member
האם יש ריכוז עגורים באיזור עמק

איילון? צפיתי כמה פעמים בלהקות עגורים מעל איזור מודיעין, לרוב בשעות הערב המוקדמות. כולן עפו לאותו כיוון, שהוא קצת סטייה מהדרום, וגם לכיוון עמק איילון. ההשערה שלי היא, שהם עושים חניית לילה באחד ממקווי המים המלאכותיים בעמק איילון (לדעתי מדובר במי קולחין) ולכן הם סוטים מהכיוון הכללי (דרומה) ייתכן?

היינו בשבת האחרונה באגמון בשקיעה

נשארנו עד שהחשיך לחלוטין וז גם הגיע אוטובוס לאסוף את המטיילים מהתחנה האחרונה במסלול, לכניסה/יציאה.

למעלה