הסיכום שלי:
- הסצינה בה אצבעון אומר לקייטלין של מי הסכין שיועדה לבראן מתרחשת בנוכחות ואריז, בבית הזונות של טיריון. לא ממש סביר שואריז היה הולך לשטח הביתי של אצבעון. בהמשך (בפרק הבא), השיחה הראשונה של ואריז ואצבעון בחדר הכס הריק. אחת השיחות היחידות מסוג זה בסדרה שהייתה יכולה להתרחש בספרים (הם לא מגלים שם את תוכנויתיהם, אלא מגלים אחד לשני מה תכניותיו של האחר ומשתמשים באיום ההדלפה). אגב, הם מדברים שם על לורד עם חיבה לגופות נשים טריות. לא מוזכר בספרים אבל אולי מבוסס על מידע פנימי?
- רוברט ובאריסטן מדברים על קרבות עבר. רוברט טוען שההרג הראשון שלו היה אציל צעיר מבית טארלי, בקרב סאמרהול (אפשר לנטפק כאן הרבה: לא ידוע על טארלים שנהרגו או על טארלים בסאמרהול. הפעם היחידה שרוברט פגש אנשי טארלי בקרב הייתה באשפורד, וגם אז רק חילות החלוץ התכתשו, ולא הגוף העיקרי של הצבא). עוד סצינה של ותיקי קרבות מגלגלים זכרונות היא ג'ורי קאסל וג'יימי, שמעלים זכרונות מהמרד של באלון גרייג'וי. סצינה נהדרת בהתחשב בכך שבפרק הבא ג'יימי הורג את ג'ורי בלא הינד עפעף.
- בדיבור על סדרי ירושה, ספטה מורדיין וסאנסה מזכירות שלאחי המלך יש קדימות בסדר הירושה על פני בנות המלך, אם למלך אין בנים. ככל הידוע לי להד"ם בספרים אלא כמו החוק האנגלי, הבת יורשת בהיעדר בנים (בניגוד לחוק הצרפתי, מה שהצית את מלחמת מאה השנים).
- לוראס ורנלי מדברים, ולוראס מנסה לשכנע את רנלי להיות המלך. אני מתחיל לחשוב שאולי יש אמת בתיאוריית הקונספירציה הטיירלית.