צפירה

doronimous

New member
צפירה

האם אתם עומדים את דקת הדומייה ? מה דעתכם לגבי יום הזכרון ?

Mיקי_

New member
עומדת

גם ביום השואה וגם ביום הזיכרון הזיכרון של אנשים שנהרגו הוא חשוב, במיוחד בתור פציפיסטית (שעברה את התהליך הגדול והמרוכב בהכרה המוחלטת של הפציפיזם שלי לאחר מותו של מורה וחבר יקר בעת שירות מילואים פעיל בשטחים הכבושים), אלו אנשים שמתו, וזה שהם היו חיילים לא הופך אותם לפחות אנשים. הכאב הגדול נובע דווקא עקב כך שהם היו חיילים. וכל עוד יש חיילים ויש צבא, יהיו עוד ועוד חללים. (מכל צד שהוא) יום הזיכרון לא נועד לפאר את הצבא, אלא באמת ובתמים להזכיר לנו את המתים. (לשווא או לא לשווא זה שאלה אחרת) בכל מקרה אני קצת המומה מידי מהחיסול של רנטיסי (כשעוד לא היה פיגוע נקמה רציני מאז חיסולו של השיח יסין) אז יכול להיות שאני לא ממוקדת מידי. נצל"ש מה אתם חושבים בכלל על השפעת חיסול הדרג הראשי בחמאס... אני דיי מבועתת

אimר

New member
לא עומדת, כשאפשר

אני משתדל לא להרגיז אנשים אז בסיטואציות חברתיות יש להניח שאני עומד, אבל אישית זה לא מדבר אלי, אני ממש לא טוב וממש סולד מאבל בפקודה. בניגוד למיקי, אני דווקא חושב שהצבא מאוד משתמש במתים כדי לחזק את מעמדו, זה מתבטא בהמון דברים כמו ההתעקשות על קבורה צבאית, הדבקת הדרגה לצד שם המת, זה שחיילים מתפעלים את כל הטקסים הללו וכל הטררם. כמו שלקחו להאג ופרסמו את שמות כל הרוגי הפיגועים ושמו תמונות ענקיות בלי לשאול אותם או את קרוביהם אם הם מוכנים לצעד כזה. אני חושב שהמתים מגויסים פה על ימין ועל שמאל, אז אין לי טענות למי שרוצה להתאבל, אבל יש לי טענות למי שמארגן את האבל למטרות פוליטיות. לגבי יום השואה, יש לי יותר סימפטיה כי הוא פחות צבאי אבל הוא עדיין מאוד מגויס בשם מיתוס היהודים הנרדפים שזקוקים למדינה וגם בה הם עם קטן מוקף אויבים אז יאסין הוא כמו היטלר אלא שעכשיו אנחנו מחזיקים בטנקים ובפצצות ואנחנו צודקים. עדיין, אין לי כוונה לעמוד בצפירה, אלא אם כן כאמור הסיטואציה תיצור לחץ קבוצתי.

לדעתי זאת בושה לא לעמוד בצפירה.

לגבי יום השואה- אני לא רוצה להכנס לזה עכשיו, אבל לגבי יום הזיכרון לחללי צה"ל- האנשים האלו מתו בשביל המדינה, בשביל שמדינת ישראל תמשיך להתקיים ולשרוד, המינימום שאתה (אmור) יכול לעשות זה לעמוד לכבודם, ולחשוב במשך דקה או שתיים על כל האנשים האלו. לכן, אני ממש לא מבינה את הקטע הזה של לא-לעמוד-בצפירה... ואם כבר, זה חשוב, וזה נושא אחר, אבל ממש חשוב שתכנסו- תאי הגזים בקוריאה

אimר

New member
קטעים צחוקים ושיגועים

בסוף יצא משעשע. הייתי ברכבת והרכבת עצרה וכולם נעמדו אבל לא שמעתי צפירה ותהיתי למה הם נעמדים כל כך הרבה זמן מראש ורק כשהסתיימה הצפירה שמעתי אותה. אולי אם הייתי טיפה יותר ערני וצלול הייתי קולט שהם עומדים בגלל הצפירה אבל ככה נחסכה לי אפילו ההתלבטות אם לעמוד או לא, פשוט לא שמתי לב.

למעלה