צפירת יום הזכרון ויום השואה

צפירת יום הזכרון ויום השואה

מה ניתן לעשות כדי לחייב את קרית ספר להפעיל את האזעקה ביום השואה ויום הזכרון? מעבר לויכוח הערכ איתם, זה לא הגיוני שאנחנו צריכים לסבול את צפירות השבת שלהם מידי שבוע (כולל בחורף על שנת הצהריים ובימי המלחמה כשכולנו במתח) והם לא מתחשבים בנו רק פעמיים בשנה. רונן/ מושי, אתם יודעים מול מי צריך לפעול בנושא זה?

קרית ספר-ערכים וצפירות

ורדה שלום! ראשית לכל אני חושב שאכן הויכוח הוא ערכי בלבד. לכן אני מציע להפריד באופן ענייני בין טענותינו על הזלזול בקדושת הערכים בהם אנחנו (כציוניים גאים) מאמינים לבין קדושת הערכים שבהם הציבור החרדי מאמין. כאדם דתי אני מכבד את צפירת השבת אשר היתה מקובלת בתפוצות ישראל מאות בשנים, ואין טעם להתנצח איתם על כך. ראוי, לעומת זאת, לפנות אליהם ולשאול מדוע אינם צופרים בימים המקובלים. להערכתי אין דרך להכריח אלא רק לפנות בדרכי נועם והסבר, ובראש ובראשונה לתת דוגמא אישית גאה. עובדה היא שהציבור החרדי עושה ויעשה תפנית חדה לכיוון השרות הצבאי והשותפות בעול ובמסגרות תעסוקה "רגילות". זו אחת ההשפעות החיוביות של דעת קהל ומתן דוגמא אישית. אשמח אם תפני אליהם במכתב מכובד ואודה על קבלת העתק. העתק נוסף ניתן להפנות לשר הפנים, כמובן. יישר כוחך!!!

למעלה