צפיתי בתוכניתם

חר חר

New member
צפיתי בתוכניתם

של מרוז ופדרבוש. התוכנית הזו-נוראית,מדכאת. עד היום לא הייתי מודע כלל למציאות העגומה הזו. רציתי לדעת 2 דברים, 1. האם כיום יש מתנדבים שפוקדים ניצולי שואה למספר שעות? שומרים איתם על קשר כלשהו? עוזרים להם? אשמח לדעת. 2. האם ישנה אפשרות להשיג דפי עד עד למחר?אני מר"ג,האם לדוגמא אוכל להשיג דפי עד מבית ווהלין? או שמא רק מיד ושם? את סבתא שלי,אחרי התעקשות רבה מצידי הצלחתי לשכנע שתכתוב איתי דפי עד. עלה בדעת חברי לנסות ולאתר ניצולים שלא כתבו דפי עד ואיך נעשה זאת?... יש ליד בית הספר שלנו בית אבות נחמד,שידוע לנו שישנם כמה ניצולי שואה,חשבנו לעבור קומה קומה לכתוב איתם את שמות הנספים. מצד אחד אנחנו מודעים לעניין החשיבות,מצד שני לא יודעים אם ראוי בכלל לנהוג כך..?

dana0500

New member
בושה!!!!

בושה בושה לקחת מניצולי שואה פרור לא הייתי לוקחת מהם הכי מגיע להם מכולם אלו שסרדו את השנים הרעות הסיוט הזה!!! מדינה כזאת מגעילה חוסר צדק במקום לתת להם חיים הרי מכל שנה ושנה הדורות הולכים ופוחתים ולא היו עוד ניצולים אני כל כך מתביישת במדינה שלי עם כל הכבוד!!! בושה!!!! *לא עוד שואה ולא עוד שואה עבוד הניצולים במיוחד!

תשובה ל- חר חר

לשאלתך הראשונה - ברור שיש מתנדבים, אנשים טובי לב שעושים ומסייעים לניצולי שואה, אך זה דבר אישי ואני לא יכולה להגידעושים את זה פה ופה... בכל אופן, כל אדם חופשי לעשות מעשים טובים בכל שעה וזה תמיד מבורך. בקשר לדפי העד והרצון שלכם לתעד... הורידו מאתר האינטרנט של יד ושם, זה הכי קל ודפי העד האלו ערוכים וכתובים בצורה מסודרת והגיונית למען תיעוד מסודר. דבר אחרון, אין טעם למהר לעשות זאת היום ! יש לזכור מספר דברים - 1 ) מחובתינו לזכור נושא זה כל השנה ולא רק לרגע קט, אז גם אם תבואו ביום אחר, שבוע אחר או חודש אחר לתעד ולסייע, זו תהיה ברכה. 2) צריך לזכור שהניצולים הם בני אדם ואי אפשר כך " להסתער " עליהם ולצפות שישר יספרו הכל. זה תהליך שמצריך תאום, הסכמה, הקשבה וכו.... בכל מקרה, בהצלחה וכולי תקווה שלא תשכחו את הרעיון בעוד כמה ימים.

צונme

New member
זה מזמן לא מזעזע

זה פשוט מקומם!! אחרי שירות בצבא, ואח לפני גיוס כלוחם.. אני יכולה להגיד ( לצערי,בלי להתחרט על כך אח"כ ) שאני מתביישת בפעם הראשונה לקרוא לעצמי ישראלית. טבחו בנו, שנאו אותנו , הוקיעו אותנו בגלל סטריאוטיפים שמסתבר שמקורם אמת. אנחנו עם עושק,גונב,שונא... ועוד בתוכנו. וזאת סטירת לחי להכיר בזה. מי צריך אוייבים? אנחנו עושים את העבודה לבד מצוין. אני מתביישת בשביל סבתא שלי שהיתה צריכה לשכור עו"ד בשביל לקבל קצבה על היותה ניצולת לודג'. אני מתביישת בשביל סבתא שלי שבמו ידיה בנתה את ראשון לציון,שעד היום אוגרת אוכל "כדי שלא יחסר" אני מתביישת בשם סבא שלי ז"ל ששירת בצבא שנים ואהב את המדינה בכל רמ"ח איבריו.

למעלה