צפיתי היום לראשונה, תגובה

צפיתי היום לראשונה, תגובה

אהבתי את אורך החיים של קרן ומה שהיה מוזר לגלות הוא ששמי קרןאור. הזוי מעט, אבל ניחא. תביטו לרגע בצבעים, של הבית? החום, ההרמוניה, השילובים החיים. הילדים של שתי המשפחות. כמה הילדים של קרן קיבלו בחוסר פחד כמעט, בבכרה, בחיבוק את גילת. כמה הילדים של גילת חששו, דיברו והתלחששו עם האבא. הילדים של קרן לעומת זאת דיברו ישירות עם גילת- בלי מתווך. לא מאחורי הגב. לפתור, לשים על השולחן. גילת נראית מלאת חרדות, אובססיבית, מפוחדת. לא מתמודדת עם עצמה, חייבת מסיכה שתתן לה מסגרת, הגדרה, משהו להיאחז בו. ילדות- להתמודד עם עצמה דרכן. כי היא לא מתמודדת. היא עסוקה בלהתעסק 24 בבעל ובילדות (כשהיא בעצם לא מתעסקת ומתמודדת עם ה"אני" האמיתי שלהם אלא, שוב, באיזושהי בועה ומסגרת לא אמיתיים שהיא בונה ומציירת) ובורחת לגמרי מעצמה. שמתם לב? היא לא נפרדה מהילדות ליותר מכמה שעות מעולם. אני בכנות חושבת שיש לה משהו מאוד לא פתור, כילדה, אולי עם אמא, אולי אפילו בהריון, משהו שהיא צריכה להיאחז בו דרך הילדה הקטנה שבה, שהיא מחיה בעצמה דרך השליטה והילדות. ומישהו שם לב לאלימות של בעלה? ל"כמעט התפרצות" שלו במדורה? הכל מצועצע, הכל לא אמיתי. ובבית? אני מתערבת שיש קללות, שיש אלימות. וורבלית ואולי מעבר. הילדות הללו, שלא מריחות טוב "חלילה" ושכפייתיות עם נקיון וריח וג'ל ולא מסוגלות לתפקד בעצמן- זו אנורקסיה וOCD ותלות וכעס חבויים מובטחים. להתחבא בשיחים? אין לה "אני", "עצמי", החוקים הללו שהיא כתבה- להקדיש כל שניה ביום לילדות, מחשבה עליהן.. זה בסדר לאהוב, זה נפלא, אבל זה נפלא לאהוב את עצמך. ודרך שם- את כל העולם. כששמים גבול נרחב- הגבול הטבעי של הילד מצמצם את הגבול הזה לנורמלי. לגבי קרן? היא מתוקה, היא מקסימה. אני חושבת שצריך להתנהג כמו שמרגיש. זה לא אומר בהמיות. זה אומר לכבד. להבין היכן אתה נמצא. אבל כועסים? לא שמים מסיכה ולא מטאטאים מתחת לשטיח. מדברים. בכנות. פותרים. לא מסכימה, אגב, ללישון ביחד, כולם. מסכימה שילד יכול לבוא, כשהוא רוצה, אבל עם גבולות. הורים צריכים ייחוד, פרטיות. וילדים, גם צריכים מדי פעם "לא".

נב-

הילדות, אגב, אכן לא התגעגעו לאמא שלהן (גילת) עד כדי כך. ממה שזה נראה על פניו. ולא הבנתי למה הבעל שיקר לה. גילת, אם יש איזשהו סיכוי שאת קוראת. היה לי בן זוג עם אמא שדומה לך. תבני "אני". המקצוע של בעלך- לא קשור אליך. לכבד אותך זה לא לרקוד לפי החליל שלך. לאהוב אותך- גם. תגדירי את עצמך. לא לפי אחרים. אל תפחדי מזה כל כך. הלשעבר שלי, היה לו נקיון מופתי בבית. אמא שלו לא התקרבה אליו ואמרה "איכס, זיפים" כשהיא ראתה אותו. אמרה "שמן", במשך חודשים, בתקופה מסוימת. התקשרה אליו באמצע הלילה, ואמרה שהיא סיפרה לכל המשפחה שהוא במידה 40 או משהו כזה במכנסיים. הוא לא היה מסוגל להתנשק. 4 שנים בקשר, וגם לא עם הקודמות. לא עשה איתי כ-ל-ו-ם בלי לשים מגבת מתחת לישבן. פשוט כלום. היא עצרה אותו בכניסה לבית, אחרי שבועות שלא ראתה אותו ושאלה למה הכניס חול הביתה. והתקשרה ובשאלה 1 שאלה האם הרכב בסדר. הוא לא נתן לי לגעת בו ללא מקלחת קודם. ומה יקרה אם הילדה שלך תהיה לסבית, הא? או תתחתן עם מורוקאי? ללא מקצוע? בכלל? ובגרות? תאהבי אותה? בשל האדם שהיא, הא? תאיימי בנישול? מחבקי? מה? ישבתי עם אימי לצפות בתכנית, והיא אמרה "זה ההבדל בין תרבות אירופאית לישראלים, לפחות הילדים שלה לא יצעקו באמצע פריז "שמוליק!!" גם אני לא אצעק, אבל אולי ארים את הקול. הילדים שלך אולי לא יצעקו, אבל עם נפש חולה, לא נראה לי שזה ישנה כל כך.

לא יודעת כמה מותר לכתוב כאן את זה,

אבל אני מוכנה לחתום שגילת הותקפה מינית מתישהו..

יש לה פשוט חרדת נטישה מטורפת,

וזה מגיע מאיזשהו מקום שדומה להטרדה מינית, אולי חוסר משפחה בעבר, פרידה כואבת.. הפלה? משהו בסגנון.

רינתפ

New member
מסכימה איתך../images/Emo45.gif

מוזר, אבל גם אני ראיתי לראשונה את התוכנית היום, חיכיתי לתוכנית של עדי אשכנזי ויצא לי לראות. הייתי בשוק מגילת הזו, הבחורה לא נורמלית לחלוטין- הפוביות שלה זקוקות לטיפול דחוף. היא עושה נזק מטורף לילדות שלה. בחיים לא פגשתי ילדה בת 8 שאמא שלה ציחצחה לה את השניים, גם לא ילדה בת 4. פשוט מדאיג. מאוד מוזר שהיא אומרת שהיא רוצה שהן יהיו רופאות, כשהיא מדברת עברית עילגת, למ?ה היא רופאה? היא עושה משהו חוץ מלשגע את בעלה שאמר שהיא תלותית? והילדות לא התגעגעו לאמא שלהן, אחת אפילו אמרה "כייף לי עם קרן, אמא יכולה לנסוע יותר" ואיזה הבדל קרן הגיעה לביתה חיבקה את הבן שלה ואמרה לו היתה חסר לי ולא "התגעגעת אלי" שלוש פעמים. ואילו קרן רק שאלה את הבנות "התגעגעתן אלי? התגעגעתן עלי?"התגעגעתן אלי? " עד שהן לא ענו היא לא נרגעה. המשפחה של קרן נראת משפחה נורמלית לחלוטין ילדים בריאים בנפשם וגופם (רזים בלי עודף משקל) פתוחים, קיבלו את גילת בחמימות. אני לא הבנתי איפה האלימות של הקטננציק, הוא היה כזה מתוק! אז הוא השתעממם בים, גם אני היתי משתעממת רק מלהביט בגלים בלי להיכנס פנימה. קרן- יש לך משפחה נפלאה. גילת- טיפול דחוף, לפני שיהיו נזקים בלתי הפכים ולפני שהתינוק החדש שלך (אולי הוא נולד בנתיים) יזכה לאמא אובססיבית כמוך. חבל, חבל חבל שגלית "שברה את הכללים" והחליטה לפסיק את התוכנית. לילדות שלה ולבעלה זו יכלה להיות הזדמנות נדירה להיות חופשיים וגם לה זו היתה יכולה להיות הזדמות פז (אולי) לצאת מהלחץ/אובססיות שהיא נמצאת בהן.

למעלה