צפיתי עד עכשיו באירוויזיון

faridi

New member
צפיתי עד עכשיו באירוויזיון

לא התלהבתי מהקצב שנתן המועמד הטורקי. סליחה, אה?

rachelcohen9

New member
השיר הטורקי בארוויזיון

לעומתך אני מאד אהבתי את השיר הטורקי שמח ומלא קצב והכי חשוב מאד קליט . SHEKERIM לילה טוב או בוקר טוב לכולם רוחה.

טליה ג

New member
ברוכה הבאה לפורום, רוחה!

זה אכן שיר קליט וחביב, אבל כמי שמכירה מוסיקה טורקית אסלית אני פחות מתחברת אליו. בכלל אני לא בדיוק מתלהבת מהזמר Kenan Doğulu וגם על השירים שלו בטורקית אני לא בדיוק מתה.

טליה ג

New member
גם אני לא התלהבתי

מפני שכמי שמכירה היטב מוסיקה טורקית אמיתית, השיר הטורקי לאירוויזיון נשמע בעיני מלאכותי וממוסחר, וגם האנגלית לא תורמת לו. אבל זה היה ברור שטורקיה תעלה לגמר, כי המהגרים הטורקיים ברחבי אירופה הצביעו עבורה בהתלהבות. השנה שלחה טורקיה את Kenan Doğulu, אחד מזמרי הפופ המצליחים בטורקיה בשנה האחרונה, שהלהיט שלו Çakkıdı צעד בקיץ האחרון כמה שבועות בראש המצעד הטורקי. אני משוכנעת שגם מחר בגמר הגדול הוא יתברג גבוה. אני כאמור לא מתלהבת, ואני חוששת מאוד שאם הוא יצליח גם מחר בגמר, טורקיה תשלח גם בשנה הבאה שיר באנגלית, וחבל.

ו-3 מדינות יוגוסלביה:סרביה, מקדוניה וסלובניה

בגמר. ואיך זה נגמר נדע מחר, אלא שלדעתי השיר הסרבי שהינו מקורי ובעל ניחוח בלקני מבוצע ע"י זמרת בעלת ייחודיות שהינה יותר מוכשרת מיפה, וזה חידוש...

טליה ג

New member
ואני הצבעתי לשתיים מהן

לסרביה ולסלובניה. למקדוניה יש גם שיר חזק, אבל התאכזבתי מאוד משני הפזמונים האחרונים שהיא שרה באנגלית. זה פגם מאוד באותנטיות של השיר לדעתי.

תורכיה התאימה את עצמה לתחרות

אני לא חושב שיהיו עוד שירים תורכיים אמיתיים באירווזיון... התחרות הזאת הדרדרה בשני העשורים האחרונים וירדה לדעתי לשפל המדרגה. כל השירים קיטשיים ושמים דגש רק על ההופעה. תורכיה, כמו יתר המדינות, התאימה את עצמה לתחרות המדרדרת וזו התוצאה. לדעתי זו תחרות מיותרת שאבדה את הטעם הטוב שהיה לה...

למעלה