צפיתי עד עתה באירוויזיון

faridi

New member
צפיתי עד עתה באירוויזיון

חבל שסלובניה לא נכנסה לעשירייה. אני הצבעתי עבור סרביה, הן שרו גם בקצב נשמה. (מה גם שהן היו צנועות שזה מאד קוסם לי).

מסכים עם כבודו במאת האחוזים

יש לזכור שתחרות היא תחרות ואישית אינני מאמין בתופעת כוכב נולד, כלומר מי שזוכים לחשיפה והם אכותיים ימשיכו ויצליחו. רובי סרבי

טליה ג

New member
שלושה שירים מעולים!

לסרביה יש בלדה קסומה ומרגשת, רק שהזמרת רחוקה מלהיות יפה וההופעה לא הכי מתאימה לבלדה בעלת נגיעות אתניות. אבל השיר מהמם ולזמרת יש קול ענק. גם לסלובניה יש בלדה אופראית יפהפיה, והופתעתי מאוד שהיא עלתה לגמר, כי סלובניה קצת מבודדת בברית האקס-יוגוסלבית, כיוון שמבחינה תרבותית ומוסיקלית היא פחות קרובה לשכנותיה מקרואטיה, בוסניה, סרביה או מקדוניה, ובנוסף לכך האוכלוסייה שם פחות מעורבת וגם אין כמעט סלובנים במדינות השכנות. כנראה שהשיר הסלובני באמת מצא חן בעיני צופים רבים ועלתה בזכות עצמה ולא בזכות נקודות השכנים. למקדוניה שיר נפלא, אבל הסיום באנגלית לא תרם לו והריקוד היה קצת מוזר ולא במקום. דרך אגב הזמרת Karolina Gocheva כבר ייצגה את מולדתה באירוויזיון 2002 עם שיר די ביזארי בשם Od nas zavisi וסיימה במקום ה-19. קרואטיה ומונטנגרו לא עלו לגמר, ובצדק. לקרואטיה הייתה בלדה משעממת וסתמית, ולמונטנגרו היה שיר קליט אמנם אבל זול וחסר ייחוד. את בוסניה לא ראינו אתמול, כי היא כבר משוריינת לגמר בזכות המקום השלישי שהשיג Hari Mata Hari באירוויזיון שעבר עם השיר "Lejla".

ADB

New member
אם כבר מדברים על מוסיקה

את מדברת כל "שיר זול וחסר ייחוד"... רציתי לומר (כפי שכבר כתבתי בעבר) שבעוונותיי אני גם נהנה להקשיב לטורבו פולק וטראש מסרביה, כשאני במצב רוח ירוד - וזה תמיד עוזר לשפר את המצב רוח. הרבה משירים של אמנים מפורסמים בסרביה והסביבה מז'אנר הטורבו פולק הם זולים וחסרי ייחוד - אבל זה מה שגורם לי לאהוב אותם ולהעלות חיוך לאחר שאני שומע אותם... לרובם יש מילים מגוחכות כמו "אני מרגישה את השריטות של הכלבה שהיית איתה אתמול כשאני מחבקת אותך, אז תלך ממני ותחזור אליה ותסיים את מה שהתחלת" או כמו השיר הבא של צצה הגדולה מכולם - הפזמון הפואטי אומר "39.2 מעלות - זה כמה אני חמה עליך, עם כמה אפסים כותבים את המילה עצב? אני יודעת הכי טוב מכולם...." אני מקווה שתיהנו מזה כמו שאני נהנה
http://www.youtube.com/watch?v=ATm2r9STXkQ

גוראן

New member
לדעתי צצה מזכירה בפואטיקה את שרית חדד

אך ההומור הסרבי שונה מהישראלי ונעים לשמוע גם דברים כאלו

טליה ג

New member
אני מתה על טורבו פולק "זול"../images/Emo6.gif

ומאוד אהבתי את השיר שצירפת כמו את רוב השירים של Ceca. אני יודעת שהמוסיקה הזאת לא נחשבת לפאר היצירה, וגם הטקסטים נחשבים לרדודים (בדומה לחלק מהמוסיקה המזרחית אצלנו), אבל היא עושה שמח, אז מה רע? אבל השיר של מונטנגרו באירוויזיון הוא לא טורבו-פולק אלא סתם פופ סתמי וחסר ייחוד. אתה מוזמן לצפות בקליפ ולהתרשם

ADB

New member
טוב, את צודקת, זה נורא.

אוי לאוזניים שככה שומעות ולעיניים שככה רואות! זה נראה ונשמע כמו משהו עלוב מהאייטיז גם המילים מטומטמות! אני מבין רק מעט סרבית, אבל המעט שאני מבין מספיק להבין את המסר העיקרי וה"עמוק", וזה לא מצחיק כמו טורבו פולק! הנה עוד קליפ שממחיש את הפופולריות העצומה של צצה: http://www.youtube.com/watch?v=Xi9kpf1VxKU לשיר קוראים "BEOGRAD" ואני מאד אוהב אותו - בהופעה חיה בערב ראש השנה הסרבי לא מזמן, כשברקע ניתן לראות את בניין הפרלמנט הסרבי... רק לראות את זה עושה לי חשק לנסוע לשם שוב!

טליה ג

New member
אמרתי לך../images/Emo13.gif

לי השיר המונטנגרי נשמע כמו ג'ינגל פרסומת לאבקת כביסה!
מקסים השיר של צצה, וממש ממש לא זול. ממש מרגש לראות איך הקהל אוהב אותה ומצטרף אליה בשירה!

beti123

New member
שבת בקצב הצצה - לא ידעתי על בעלה מרתק

אך לדעתי המלחמה ההיא והמידע אודותיה קצת מושפע מתעמולת המערב ובראשם ארה"ב שכיסחה את הכוחות הסרבים ללא רחם והעלתה את אל קעידה לאיזור הבלקן, צביעות מערבית.

למעלה