צפעים

צפעים

מה אני יכול לעשות כדי למנוע מצפעים (א"י מצוי) להכנס לחצר ביתי? אני גר בשטח חקלאי פרטי ויש לנו מידי שנה מכה של צפעים, וזה לא שיש לול או עופות בסביבה, פשוט זה האיזור ההומה חיות היחידי שנשאר מסביב לראשל"צ בגלל הפרוייקטים של הבניה החיות מתרכזות באיזור של השטחים שלנו. עד לפני היום בבוקר היו לי 3 כלבים חמודים , ואתמול אחד מהם הוכש (בפנים כנראה) ונמצא מת בבוקר, זה קורה כל שנה ויצא לי לא אחת להגיע לבי"ח הוטרינרי בבית דגן עם כלב אחרי הכשה (ואף הוכשתי ע"י צפע, וננשכתי ע"י זעמן שחור בעבר בפתח הבית), אבל זה כבר ממש בלתי נסבל, והקיץ רק התחיל וצפעים בוגרים של 1.2+ משאירים סימנים בסביבה מידי יום אני חרד לגורל הכלבים האמיצים שלי (כנענים מתל ערד) . מה אפשר לעשות ???

חתולים לא ישרדו את הכלבים שלי

וזאת אחת הבעיות השרשרתיות....אין פה כ"כ הרבה חתולים(באופן מפתיע ועצוב)

tesnake

New member
עצות מועילות מפי לוכד

1) תפנה כל אשפה מחצרך(פחים , גזם עצים). 2) תדאג שלא יהיו מקורות מים פתוחים בגינה(ברז מטפטף, מקווה מים מתחת למזגן, טפטפות שעובדות תמיד..) 3) שייר מזון למכרסמים (פסולת אורגנית אנושית, פח זבל פתוח לחם בגינה להאכלת יונים, אוכל כלבים\עופות פתוחים בלילה, ) שלא יהיו. 4)דאג שיהיו שבילים מוארים לביתך, ( מנורה שנידלקת ל 5 דקות אחרי שפתחת את השער לחצר). 5) לא ללכת יחף , סנדלים בחושך... 6) כלבים: דאג בלילה שיהיו קשורים קרוב לקירות הבית, במקום חשוף או בתוך הבית עצמו ,זה מה שאני הייתי עושה.. המטרה היא שהם יהיו קשורים במקום שהם לא יוכלו להפתיע את הצפע וללכוד אותו בפינה. במיפגש עם כלב צפע תמיד יחפש מקום מיפלט, כשהוא לא מוצא והוא לכוד בפינה הוא מכיש. 7) חתולים: טוב שיש לך כלבים
8) לוכד נחשים מוסמך:לדעתי מומלץ להזמין פעם בשנה, שיעשה סיבוב ו"ינקה" את השטח מסביב לביתך. ** משתתף בצערך על מות הכלב.

תודה-

ה 'נהלים' הקבועים אצלי הם לעשות נקיון עם הטרקטור כל שנה לקראת הקיץ מסביב, ולהמנע מגרוטאות ומקומות מסתור . אין לי אפשרות לקשור את הכלבים בחצר כיוון שהם עובדים בה בשמירה, שנה שעברה הזכר כשעוד היה גור הצליח למנוע מצפע די אקטיבי ונועז(באופן מוזר) מלהכנס למטבח- ממש ברגע של פתיחת הדלת הכלב הבחין בו וזרק אותו באויר, שבועיים אחר"כ יצאתי החוצה מהדלת הקידמית ובמקום לדרוך על צפרדע דרכתי על צפע קטן שלא ממש קיבל את זה בעין יפה ודאג להעניש אותי, אני כבר לא נהנה מההרפתקה הזאת של להרוג או ללכוד נחש , מעבר למיגננה הפסיבית אין איזה חומר שדוחה אותם ? דרך אגב ב 5-6 ההתקלויות האחרונות בשטח הבית השתמשתי בקילשון לנחשים וכדי להוציא אותם ממתחת למלונת הכלבים אני משתמש במים רותחים(כשאין ברירה)

tesnake

New member
לצערם של מיליונים, אין כל חומר שדוחה

אותם. כל הכבוד שאתה משתדל שלא להרוג אותם,ומבין מאליו שהם גם סה"כ מנסים לחיות בעולם שהולך ומצתמצם. הלוואי והיו רבים כמוך. תשתדל לעשות את כל מה שכתבתי לך, ונקווה שיהיה בסדר. שאתה כותב "סימנים שלהם" למה אתה מתכוון?

סימנים

אני מבדיל בסימנים שהם משאירים על השבילים,גם בצורת של הפיתול וגם במעברים, הזעמנים מתקדמים הרבה יותר מהר וצפיפות הפיתולים קטנה (יותר ישר) כרגע לפי הסימנים יש כמה צפעים בגדלים שונים בסביבה,הבעיה עםה הצפעים שההתקלויות הן בדר"כ בערב או כשכבר מחשיך. הזעמנים לעומת זאת לא ממש מדאיגים אותי, הם גם די אדישים לכלבים שלי ופעילים בשעות היום בגדר האבן שמסביב לבית.(ממש משתזפים לפעמים בלי להתרגש מהכלבים!)

shirarmony

New member
תגובה לצפעים

אין לך הרבה מה לעשות, אם זה הצב יש ודאי מאות של נחשים באזור שלך... תנסה להסיר מקומות שבהם הם יכולים להסתתר (שיחים גבוהים, דשא גבוה). נחשים לא מכישים סתם אין להם אינטרס, אם יתקפו בחוסר ברירה מוחלט של תוקפנות מצד הכלב. הנחש מגיע רק לאיזורים שיש בהם אוכל ומים!!!אם לא יהיה לו שם מזון (עכברים, סממיות, זיקיות וכו'...) הוא לא יתקרב. תנסה להרחיק את הגורמים לתופעה. כימהנחשים בחיים לא תיפטר. נחש גם לא נודד, הוא מאוד טריטוריאלי אז ברגע שתשמיד את המזון שלו לא יהיה לו מה לחפש בחצר שלך.

כן זה נכון

יש לי מצולם את אותו הנחש , נראה כצפע כהה 1.3-1.4m שממש גרבסביבת הבית, ויש פה כמות אדירה של חרדונים, אבל קשה לי להאמין שהם יכולים להיות טרף לנחש אני טועה? ,בכל אופן נשתדל לנקות ולכל הסקרנים שכתבו לי בקרוב תמונות של התלום קשקשים מהמשק.

למעלה