צפצוף באוזן

תותית 20

New member
צפצוף באוזן

שלום אתמול בשעה 20:30 לאחר יום עבודה ארוך מול המחשב פתאום התחיל לי צלצול רציף באוזן שמאל והאוזן היתה קצת סתומה. בשעה 21:30 הלכתי לישון עם הצפצוף וכשעתעוררתי לאחר שעתיים הצלצול היה אוזן ימין ולאחר מכן עבר לאיפשהו במרכז הראש. כשתעוררתי בבוקר לא היה צפצוף. איני יודע אם באמת נעלם או שהצלחתי להדביר אותו בעזרת מחשבה ודימיון, נראה לי שאם אנסה בהחלט אוכל לשמוע אותו שוב אך איני מעונין לנסות (מוזר, אני יודע, אך כך אני חש). נתונים נוספים : בן 34 הצפצוף התחיל לאחר יום עבודה שבו הייתי עייף באופן חריג לאחר כמה ימים ללא שינה ממשית. למרות שזאת פעם ראשונה שזה קורה לי הצפצוף הוא מעין אורח מוכר, נראה לי שהיה מגיע מדי פעם בעבר לשניות בודדות. שאלות : האם מחייב בירור רפואי ? (ממש לא רוצה לעלות את הענין לסדר היום ולהתרכז בצפצוף - קראתי אף שכך מומלץ) האם צפוי שיחזור בעתיד או שבד"כ חד פעמי ? בקרוב יש לי מילואים ששם יורים בנק"ל - האם אפשר עם הגנה טובה לאוזניים או להודיע שלא אגיע ? תודה רבה מראש

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום תותית 20

שלום רב מטונטן צעיר, אכן אתה סובל מטינטון וזה מחייב לעשות בירור רפואי. עליך לפנות לרופא א.א.אג. המתמחה בטינטון. הטינטון התארח אצלך מספר פעמים והוא לא זר לך, הוא בהחלט עלול לשוב ולהתחזק. האם אתה חשוף לרעש ? מבלה בדיסקוטקים ובפאבים עם מוסיקה רועשת? האם נחשפת לרעש בצבא , בעבודה? חשיפה לרעש גורמת לטינטון ולירידה בשמיעה. אתה מיסכת את הטינטון בעזרת דמיון וזה טוב.אך אין זה אומר שנרפאת.... לגבי המילואים נא לשים אטמים באזניים ואזניות כדי להגן על האוזן מפני חשיפה לרעש. רפואה שלמה, זהבה שחם

תותית 20

New member
משהו לא ברור לי

קראתי ש 10% עד 17% מהאוכלוסיה סובלים מטיניטוס לפי מקור אחד ו 15% עד 32% לפי מקור אחר וכי לכ 5% זה תמידי. מדובר בתופעה רחבה ביותר. איפה כל אותם אנשים ? מדובר בהמונים וכמעט ולא שומעים על זה.(חחח, תרתי משמע). אני מניח כי זה לא מפריע לכולנו באותה מידה או שחלק נרחב מתרגל עם הזמן, אין לי הסבר אחר. תות

zs1957

New member
היכן כל המונטנים?

שלום תותית20 יש אנשים רבים הסובלים מטינטון ,מוורטיגו ומסחרחורת. לגבי המטונטנים מי שסובל מטינטון קל ולומד לחיות עם זה לא ילך לטיפול. אלה שהולכים לטיפול הם אלה שסובלים מטינטון קשה ,שמפריע להם בחיי היום יום. לצערי רופאים בקהילה אומרים לחולים שאין טיפול וגוזרים עליהם לחיות חיי סבל המלווים בחרדות, דיכאונות חוסר שינה ועוד. אחת המטרות של אגודת נטו"ס -האגודה הישראלית לטינטון וסחרחורת היא ליידע את רופאי המשפחה , הנוירולגים ורופאי א.א.ג. אודות הטיפול בטינטון.יש טיפול לטינטון מיסוך, TRT , היפנוזה, תרופות, מכשירי שמיעה. בוודאי שאצל כל אחד הטינטון שונה ויש כאלה שלמדו לחיות אתו, אך יש רבים שאינם מסוגלים לקבל את הטינטון ולחיות אתו. זהבה שחם

למעלה