צפצופים

בארקודה

New member
צפצופים

שלום, בנוסף לשאלתי הקודמת... כאמור בתי בת חודשיים.מאז לידתה ,עם החמרה בחודש האחרון מחרחרת ומצפצפת בעת נשימה(בעת האכלה מבקבוק,שינה,התרגשות) עד שלעיתים נשמע כאילו היא ממש מתעייפת מהנשימה. רופאת ילדים טענה שהיא מצוננת ,הריאות נקיות אך כל המערכת הפנימית סתומה והנחתה אותי לתת טיפות מיי מלח פעם בשעה.לאחר יומיים אכן הייתה הקלה קלה אך עדיין לא נעלם כליל. אתמול לקחתי אותה למומחה ריאות שטען שהצפצוף לא מגיע מהריאות,הסביר תופעה (ששמה אינה זכור לי) שקיימת אצל תינוקות ואמורה לעבור עד גיל שנה(משהו במיתר הקול?),ובכל מקרה על מנת לשלול דברים אחרים,נשלחנו לבצע אנדוסקופיה. מיותר לציין את החרדה האופפת אותנו. הבדיקה מתבצעת תחת טשטוש.אודה על הסבר בנוגע להליך הבדיקה(זמן?כאב? )ועל השלכותיה מבחינת הילדה . תודה מראש!!!

תינוקת מצפצפת

אתחיל עם השאילה השניה: אני מניחה שהתופעה שאובחנה היא "סטרידור".מדובר ברעש שהתינוק משמיעה בעת כניסת האויר דרך מיטרי הקול. במספר רב של ילדים מיטרי הקול וגם קנה הנשימה בנוים עדיין מחומר רך אשר "נשאב" פנימה בעת השאיפה ע"י הלחץ השלילי הנוצר בבית החזה. עם הגדילה החוליות מהם בנוי קנה הנשימה וגם מיטרי הקול מתקשות והתופעה חולפת . למרות שהתופעה שכיחה וחולפת, יש צורך לבדוק אם אין בעיות אחרות נדירות יותר במבנה עצמו של מיטרי הקול, או אם אין לחץ מבחוץ על מיטרי הקול, כמו כלי דם לוחץ. אנדוסקופיה היא מונח כללי שאומר בדיקה פנימית של אברים כמו: מיטרי הקול, (לרינגוסקופיה), או של קנה הנשימה והסימפונות (ברונכוסקופיה). לא ברור לי איזה מהבדיקות בתכם אמורה לעבור. אני מניחה שמדובר בבדיקה הראשונה שהיא בדיקה קצרה של מספר דקות . ברונכוסקופיה לעומת זאת היא בדיקה בהרדמה כללית, הרבה יותר מסובכת.לדעתי עם הבדיקה הזאת טרם הסתיים הבירור שהוא אמור לכלול גם בדיקת אולטאסאונד של הלב, ואולי גם צילום ושט אחרי בליעת בריום. לרוב מתחילים עם הבדיקות האלה שהם קלות יותר. מי שצריך לתת את דעתו על סדר ביצוע הפעולות הוא רופא ילדים מנוסה, ולאו דווקא מומחה בראיות. מי שמבצע את הלרינגוסקופיה הוא לרוב רופא אף, אוזן,גרון, רצוי מאוד מומחה בתחום הילדים. לגבי הגירוי בכפלי הצואר, זה קורא הרבה. יש צורך בעיקר במניעה ע"י ניקוי יסודי כל ערב ברחצה, כמו כן במריחת שיכבת מגן שיכולה להיות אותה משחה בה משתמשים להגנה התוסיק. בהצלחה, דר' מילה ברק

בארקודה

New member
בהמשך לתשובתך...

תודה על התשובה המפורטת. לצערי,מבדיקה שערכתי,הרופא מבקש ברונכוסקופיה. מדוע מסובכת ומה השלכותיה? מה ניתן לבדוק בה שלא ניתן באחרת? לא הבנתי מתי לדעתך יש לבצע צילום ושט ואולטראסאונד לב ולאיזה צורך? אודה על התיחסותך.

המשך שיחה

ברונכוסקופיה היא בדיקה שבודקת את דרכי הנשימה מעבר למיטרי הקול, זאת אומרת את קנה הנשימה והסימפונות הגדולים. בזמן הבדיקה יש צורך להבטיח נטיב אויר שיאפשר לתינוק לנשום תוך כדי בדיקה. בדיקה זאת דורשת הרדמה כללית. לרינגוסקופיה בודקת את דרכי הנשימה העליונות : אף, לוע, מיטרי הקול, בזמן הבדיקה התינוק יכול לנשום בכוחות עצמו, לכן אפשר לעשות זאת תחת הרגעה בלבד. מאחר ולא מכירה את כל הפרטים אלא מהמעט שאת מסרת, אני מנועה מלקבוע סדר נכון של פעולות . לכן הצעתי לך לפנות לרופא ילדים מבין עינין שיכול להתייחס לכל המכלול של סימנים ויכול להגיד עד כמה הבעיה הקיימת מצדיקה את הברונכוסקופיה שהיא לא פעולה פשוטה. דר' מילה ברק

למעלה