צפרא טבא ...

zelig0n

New member
צפרא טבא ... ../images/Emo42.gif

אני לא יודע אם אני במקום הנכון (זה אתם או גרפיקה ודפוס) אז במידה ולא אתם יודעים מה לעשות
. אז ככה, אני לא גרפיקאי ולא מעצב, אני בונה אתרים, ביקשתי מכמה חברים\מעצבים שאני מכיר לעזור לי במה שמסתבר "כבעיה גדולה" (כולם אמרו שזה מאוד פשוט בהתחלה ואח"כ הסתבר להם שהם לא יכולים ליצור דברים פשוטים
). אז ככה, אני "בסה"כ" מעוניין ליצור "כדור" מתמונה שטוחה, קל לכתוב\להגיד קשה לבצע, הרקע של התמונה הוא שקוף\התמונה לא מלאה (קורי עכביש) ואני מעוניין שהתמונה "תעטוף" את "הכדור" כך שברווחים שעל פני הכדור יהיה אפשר לראות את הקורים בצד השני. אני פונה אליכם בתור התחלה כדי לדעת באיזה תוכנה אני אמור להשתמש, יש לי את "הרגילות" (photoshop ו-fireworks) אבל לא נראה לי שהם מתאימות לביצוע המשימה. תודה מראש על כל כיוון אפשרי, zelig0n.

izackv

New member
בתוכנת תלת ממד כמו מאיה, מאקס ורבות

אחרות אין שום בעיה ליצור כדור, לעטוף אותו בתמונה ולהגדיר שקיפות לפי ערוץ הצבע של התמונה. זה יעבוד בעיקר עם אכן "הצבע השקוף" של התמונה הוא צבע אחיד שאינו מופיע בשאר התמונה. (או כמובן עם יש בתמונה מסכת שקיפות על השטח הריק) אולי כדאי שתשים את התמונה כדי לראות עד כמה זה מורכב... כדי שהתמונה באמת תעטוף את הכדור כמו שצריך, צריך להגדיר את הטקסטורה כדו-כיוונית במאיה. אין לי מושג בתוכנות אחרות.

zelig0n

New member
תודה על התגובה המהירה ...

מעולם לא שמעתי על מאיה (התוכנה כמובן
), חיפוש בגוגל העלה את את המאיה הזאת (Maya 7 by Alias), האם אליה התכוון המשורר
התוכנה היחדיה שאני מכיר היא 3DMax, אין לי מושג אם היא עדיין קיימת, ניסיתי לעבוד איתה לפני איזה 6-7 שנים, סתם לשם השעשוע וזה לא היה פשוט
אני מצרף את התמונה, בעקרון מצאתי אותה בגוגל וניקיתי אותה בעזרת fireworks (היה לה רקע חום), התמונה שהורדתי הייתה jpg, כרגע הקובץ מאוד גדול ואני לא יכול להעלות אותו לפה (גם אחרי מיזעור ויצוא לווב הקובץ עדיין גדול מידי), לכן אני מצרף תמונת מסך (עדיין לא סיימתי לנקות ...).

izackv

New member
בתוכנות תלת ממד קשה למצא דברים

פשוטים. אבל אחרי שאתה מכיר את התוכנה אז הלבשה של טקסטורה על כדור צריכה להיות משימה פשוטה למדי. דרך אגב - במקרה הזה נראה שיהיה לך קל יותר לצייר את הטקסטורה מחדש מאשר לנקות אותה.

zelig0n

New member
סבבה, תודה ... אני אנסה לעבוד איתה

ונראה לאן זה יתקדם. לגבי ההערה שלך, אם אני אצור את ה-"טקסטורה" מחדש זה יהיה מלאכותי ועכשיו זה אמיתי, אין לי מושג אם זה ישנה משהו במוצר המוגמר אבל אני בטוח שעם הכישרון שלי ... עדיף לנקות

למעלה