צפרה- ארוחת ערב

yesman95

New member
צפרה- ארוחת ערב

אחי הסטודנט הגיע לסופ"ש בתא וחיפשנו מקום נחמד לאכול בדגש על אסייתי. בבית תאלנדי היה רק על הבר, בהאנוי האהובה היינו המון פעמים ואני העלתי את צפרה.
מעולם לא ביקרתי בא, אך שמעתי רבות בעיקר דברים טובים.
אחי הזמין שולחן ל-18:30.
כשהגענו המארחת שאלה אם נהייה מעוניינים במקומות על הבר, ענינו שלא. שאלה האם רוצים לשבת בלאונג' וענינו שהזמנו שולחן במטרה לשבת בשולחן.
הובלנו לשורה של 3 שולחנות זוגיים זה לצד זה אשר המרחק ביניהם אולי 20 ס"מ. ישב בשולחן האמצעי זוג וזה הרגיש כאילו אנחנו יושבים איתם באותו שולחן. אין שולחנות רגילים אחרים במסעדה ולא רצינו לשבת על שולנות בר משותפים או בלאונג'. שאלתי את אחי האם אמרו לו משהו על ה"ישיבה האינטימית" מדי כשהזמין ואמר שלא.
לטעמי חייבים לציין את זה לטובת אלו שלא מכירים את המסעדה.
בגלל שיום שישי והמסעדה מרוחקת ממרכז העיר נשארנו בכל זאת, בלאונג' שגם שם השולחנות צמודים זה אל זה אבל החדר היה ריק. יש לציין כי בהחלט נעים לשבת שם, פשוט בכוונה רצינו שולחנות רגילים.
המלצר ששירת אותנו היה באמת בחור נחמד ושירותי אבל פתח במונולוג ארוך-ארוך ומעט מוזר שהתחיל ב "ברוכים הבאים לצפרה, המסעדה של השף אבי קונפורטי וכאן במסעדה שלנו.....(את ההמשך לא כל כך קלטתי כי פשוט לא הקשבתי).
לאוכל:
הזמנו לראשונות
- סלט בודהה בריאות (49) : שמעתי רבות על הסלט המפורסם הזה וחייב להגיד שהסופרלטיבים מוצדקים. טעים, טרי והרוטב משגע.
-פונגוס הר גאו (48): כיסונים פטריות שחורות קצוצות וסוית פטריות מוקפצת.
4 כיסונים אוויריריים עם מילוי טעים אבל שוב הרוטב הפטרייתי הקרמי גנב את ההצגה והיה מעולה.
- ביג איי טונה פיצה (77): צ'פאטי עם פרוסות טונה, בצלים ואיולי צ'ילי:
המנה טעימה אבל לא גדולה במיוחד, לא מיוחדת ולדעתי מחירה יקר מדי ביחס לתמורה.
עיקריות:
אטריות זהב (89): אטריות אורז, פטריות אקזוטיות, ירקות ירוקים ברוטב סויה וג'ינג'ר. ביקשתי שיעשו אותה חריפה.
מוקפץ אבל מהסוג הטוב והכיפי, מוצלח מאוד.
אחי הזמין את הבלק טייגר שרימפס (128): לא טעמתי כי אני צמחוני אבל הגיעה מנה נדיבה, דווח שהשרימפס מאיכות טובה ובסך הכל אחי נהנה מאוד.
בערך לקראת הגשת העיקריות האורות עומעמו, התחילה מוזיקת האוס(?) די חזקה והמקום החל להתמלא.
האוירה פחות התאימה לנו לכן ויתרנו על קינוח וביקשנו 2 קפה, קפוצ'ינו בשבילו ומקיאטו בשבילי. הקפה מצוין לא יודע באיזה סוג משתמשים שם אבל אני רוצה כזה!
הארוחה עם שני קולה עלתה בסביבות 550 ש"ח.
לסיכום, מקום עם אוכל באמת טעים, כשחלק מהמנות קצת יקרות מדי לטעמי. פחות התחברתי לאוירה ולצורת הישיבה אבל אולי זה אשמתי שלא קראתי ביקורות טרם הביקור. מזל לפחות שבאנו מוקדם ורק לקראת סוף הארוחה האוירה הפכה לבארית רועשת שממש לא התאימה לי.
הייתי חוזר לעסקית צהריים אז המחיר אולי שפוי יותר, ופחות מפריע לי לשבת בשולחנות משותפים אם במקרה נקלעתי לאיזור.



 
הסכומים לא מסתדרים לי

ביקורת נהדרת אבל התשלום לא מסתדר לי עם מחירי המנות.
בין מחירי המנות לסכום ששולם יש הפרש של כמאה ששים ש"ח.
בהנחה ששני קפה ושני קולה לא עוברים את החמישים אז כמה טיפ אתה נותנים?????
 

yesman95

New member
אתה לגמרי צודק- טעות שלי

להחישבתי שוב את הסכומים בהנחה שלא שכחתי מנה...
2 קולה 32 ושני קפה 30 (16 קפוצ'ינו ו-14 מקיאטו) יצא לי הכל באיזור ה-450.טיפ אני משאיר 15%.
כנראה שבאמת טעיתי בסכום שזכרתי..
סה״כ לא זול אבל לא שונה ממסעדות מקבילות חוץ ממנת הביג איי טונה שהיתה קצת יקרה מדי.
להבא אשמור את הקבלה :)
 

החתולית

New member
על הדיווח ו
לתפוז ולפורום

בהרבה מסעדות השולחנות צפופים, זו לא המצאה של צפרה.
&nbsp
מומלץ להכנס לאתר האינטרנט של מסעדה לפני ביקור ראשון בה, כך אפשר לקבל מושג על העיצוב, התפריט וכו'. באתר של צפרה רואים בבירור שהשולחנות קרובים אחד לשני.
&nbsp
מפתיע אותי שהלאונג' החל לפעול יחסית מוקדם (אם הגעתם ב- 18:30 ונניח שאכלתם שעה וחצי או שעתיים). בדרך כלל לאונג'ים מתחילים לפעול סביב 21-22 בסופי שבוע.
&nbsp
משמח לקרוא שאהבתם את האוכל. אין ספק שהתפריטים של קונפורטי מעניינים ומוצלחים, גם אם המחירים גבוהים והמסביב קצת מאולץ.
&nbsp
אני מצטרפת לפלאפל ירוק1 בתהייה לגבי החשבון. השארתם טיפ גבוה במיוחד?
 

yesman95

New member
תודה חתולית :)

האמת שכתבתי כאן תקופה קצרה לא כל כך מזמן אבל הייתי צריך להחליף יוזר כי שכחתי לא רק את הסיסמה ��
אני אוכל המון במסעדות ובדרך כלל מבצע תחקיר קטן לפני , ומכיר את הסגנון ישיבה הזה.. פחות מתחבר אליו בארוחת ערב של 200+ שקל לאדם. שוב, אוכל טעים ומקום נחמד בסך הכל, קצת עניין של תיאום ציפיות.
לגבי החשבון, כנראה זכרתי לא נכון והוא היה סביב 450 שח. הייתי משנה את זה אבל כבר לא ניתן
 

yesman95

New member
תיקון סכום כולל

אני חושב שטעיתי והסכום לפי החשבון שלי יצא 453 לפני טיפ.
מתנצל על הבלבול :)
 
מהיכרות עם המסעדה ופועלה

לא הייתי מתפלא אם יצאת בחשבון של 550 ורק עכשיו אתה מגלה
 

lriemann

New member
"מעולם לא ביקרתי בא, אך שמעתי רבות בעיקר דברים טובים."

לא שמעת או שלא אכפת לך שהבעלים נוכל שהגיש בשר חזיר בלי ליידע את הסועדים והשתמש גם בבשר מפוקפק מהשטחים?
בנוסף לכך הוא גם חייב מלצרים לשלם מכיסם על המדים החדשים של המסעדה.
&nbsp
למה אנשים מתעקשים לפרנס נוכלים?
&nbsp
&nbsp
 

erezavn

New member
כי בשורה התחתונה טעים שם להרבה אנשים...

המוניטין של קונפורטי מוכר וידוע (לפחות לפודיז התל אביביים). זה מרגיז. זה לפעמים מגעיל. אבל עובדה שאנשים ממשיכים להגיע. למה? כי הם כנראה אוהבים את האוכל ואת האווירה.

יש מקומות שלא משנה מה יפרסמו על הבעלים שלהם - הם יהיו תמיד מלאים והומים. כמו שהמשיכו לנהור למפעלות אייל שני, אחרי הפרסומים השליליים על פשיטת הרגל והסדר החוב שלו בזמנו.

אני באופן אישי אף פעם לא נעקצתי בצפרה ולרוב יצאתי מבסוט מהאוכל עצמו. (אם כי לא נכנסתי לשם כבר כ-5 שנים. אם אני בסביבה אכנס לטופולופומפו המוצלחת יותר). טופולופומפו לטעמי, על אף אותו מוניטין של קונפורטי, היא המסעדה האסייתית הכי טובה בארץ. אפילו טובה יותר מטאיזו.
 

yesman95

New member
מסכים

האוכל בהחלט טעים והאוירה כנראה קורצת לחלק מהאנשים.
 

lriemann

New member
ברור לי שהאוכל שלו טעים

הייתי שמח לטעום מהמנות שלו.
&nbsp
אבל אם אני עושה זאת אני בעצם מצהיר שזה בסדר מצדי שהוא ירמה את הלקוחות, יסכן את חייהם ויתעמר במלצרים שלו.
&nbsp
למה שאתמוך במישהו חסר מוסר כשיש עוד מסעדות טובות בסביבה שיכול להיות וסביר להניח מנוהלות על ידי אנשים שאינם נוכלים? למה לתת כסף לאנשים רעים כשלא חייבים?
&nbsp
זה אולי נראה צדקני לחלק מכם, אבל תתארו לעצמכם איך אתם נראים מהצד שלי.
יש הרבה שחיתות בארץ הזאת וברובה האזרח הפשוט לא יכול להילחם לבדו.
במקרה הזה ובמקרה של שני לא קשה להעניש מישהו דרך הכיס - ובכל זאת הם משגשגים.
&nbsp
&nbsp
 

yesman95

New member
לא שמעתי על זה

ציינתי ששמעתי דברים טובים על האוכל, לא על כל השאר שכן אם היתי יודע איך האוירה היתי מוותר כי היא לא כ"כ לטעמי. לגבי הדברים שציינת, מניח שזה היה גורם לי לבדוק ולשקול טוב האם לאכול שם.במקרה הנ"ל כבר פחות רלוונטי עבורי כי לא מתכנן לבקר שם בקרוב.
 
למעלה