"צ'קרות" ?

archangel100

New member
"צ'קרות" ?

מהו המשמעות המדויקת של מונח ה"צ'קרות" ומהו מקורו והשימוש הנעשה במונח זה היום ברחבי העולם , בתחומים השונים ?

archangel100

New member
ומה הן ...

גם כן מבחינת תרגום , משמעות , מקור ושימוש - האופנישדות ?

גלגל או מעגל

מילולית, המילה "צ'קרה" משמעה גלגל או מעגל. בהקשר הנוכחי, הכוונה למרכזי אנרגיה המצויים בגוף הסמוי לאורכו של עמוד השדרה ועד הקודקוד. ביוגה מיסטית המטרה היא לעורר את אנרגיית החיים מהצ'קרה התחתונה ואל עבר הגבוהה ביותר.

archangel100

New member
מתבלבל ...

מרכזי אנרגיה המצויים בגוף "הסמוי" ( ? ) לאורכו של עמוד השדרה ועד הקודקוד . קיימים מרכזי אנרגיה , אך דרך מה האנרגיה זורמת ממרכז אחד לשני ? בעזרת המרידיאנים ? האם היוגה המיסטית היא רק זרם אחד ביוגה , או שמא קיימים זרמים רבים כאלו ? אני שואל בגלל שלא ברורה לי כוונתך כשאתה אומר " מיסטית " ...

יוגה ומיסטיקה

בדרך כלל, המטרה של יוגה היא בהקתי, כלומר: חידוש היחסים של הנשמה עם העליון. לעומת זאת, מיסטיקאים שואפים להשגת כוחות מיסטיים. מיסטיקאים, להבדיל מבהקתים, אינם שואפים אל מערכת יחסים עם העליון ואינם תופסים אותו כלל כאישיות. אלו מתייחסים אל התגלות של העליון הקרויה ברהמן שהיא כלל האנרגיה של הבריאה. השאיפה שלהם היא להיטמע בסך כל האנרגיה הזאת ו"להיות אחד עם אלוהים". תוצר לוואי של דרך שכזו היא השגת כוחות מיסטיים. האנרגיה החומרית יכולה להיות אחת משני סוגים: אנרגיה חומרית גלויה, כלומר שנתפסת ע"י חמשת החושים, ואנרגיה חומרית סמויה, כגון מחשבה, רגש וכ'ו. לעיתים נהוג להתבלבל ולחשוב שהאנרגיה החומרית הסמויה היא רוחנית, אבל היא חומרית לחלוטין. מה שרוחני הוא הנשמה, העצמי. העצמי שוכן בגוף חומרי הכולל גוף גלוי, הכולל את החושים, וגוף סמוי, הכולל מחשבה, תבונה ועצמי כוזב (אהנקרה). כאשר מיסטיקאים מסויימים טוענים שהם רואים "הילות" הכוונה היא לגוף הסמוי.

archangel100

New member
אבל בכל זאת .

במיסטיקה נהוג להתיחס לאנשים שנולדים מחדש אם כוחות שרכשו כבר בגלגולים קודמים , וזה לא תואם את דבריך שגם הכוחות שרכשו הם בסופו של דבר , חומריים . אגב , אם המחשבות הן נחלת הגוף הסמוי - משמע שהדרך לטיפול בבעיות מחשבתיות הוא בעיקרו נוגד את עקרונות הרפואה המערבית ?

קרמה ומיסטיקה

"במיסטיקה נהוג להתיחס לאנשים שנולדים מחדש אם כוחות שרכשו כבר בגלגולים קודמים , וזה לא תואם את דבריך שגם הכוחות שרכשו הם בסופו של דבר , חומריים.": א- לא ידוע לי מי טוען שכוחות מיסטיים נרכשים בחיים קודמים. מכל מקום, לא ידוע לי שבוודות זה נאמר היכן שהוא. ב- גם אם אדם מקבל משהו כקרמה מפעולות שעשה בגלגול קודם, למה זה לא חומרי? קרמה היא חומר. גלגול נשמות הוא הגלגול של הנשמה בחומר, בסמסארה, בעולם החומרי. זהו מצב חומרי. מצב רוחני הוא מצב בו הנשמה משתחררת מהסמסארה. "אם המחשבות הן נחלת הגוף הסמוי - משמע שהדרך לטיפול בבעיות מחשבתיות הוא בעיקרו נוגד את עקרונות הרפואה המערבית?": למה?

archangel100

New member
משום שהגוף הסמוי לא נגיש

המערבית , שמשליכה את המחשבות כחלק בלתי נפרד מהמוח האנושי הידוע לרפואה זו .

זו אכן הנחת יסוד שגויה

אשר משליכה על מסקנות נוספות של האקדמיה המערבית. ובהחלט הפסיכואנליטיקה המערבית, המנתחת את המחשבות מנקודת מוצא זו, מגיעה למסקנות שגויות מסויימות. אבל עיקר הבעיה היא לא אי הכרה בגוף הסמוי אלא התעלמות מקיומה של הנשמה. של הבסיס. ושל צרכיה של הנשמה.

למעלה