צרבות קשות לצמחוני?

מיכאל45

New member
צרבות קשות לצמחוני?

שלום חברתי צמחונית מזה 5 שנים. לאחרונה החלה לסבול מצרבות קשות ביותר. הן תוקפות ללא התראה ובלי איזה מזון ספציפי שמשמש כ"טריגר". בין ההתקפים אין לה שום בעיות ומצבה הכללי בסדר גמור. האם מישהו נתקל בתופעה דומה? מה הטיפול המומלץ מבחינת הדיאטה הצמחונית? תודה

d a p h n a

New member
אני גם התחלתי לאחרונה

לסבול מדי פעם מצרבות קשות. יכולות להיות כמה סיבות לכך, שרק חלקן קשורות לתזונה. קודם כל, אם חברתך סובלת מעודף משקל או עלתה במשקל בצורה משמעותית בזמן האחרון, זה כשלעצמו יכול להוות טריגר לצרבות (אצלי זה ככל הנראה קשור לעודף משקל משמעותי). שנית, יכולות להיות סיבות תזונתיות שקשורות למשל לצריכה של קופאין וחומרים אחרים (לאו דווקא בדמות קפה כמו בדמות תה, קולה, שוקולד ועוד). שלישית, אצלי לפחות בחלק מהמקרים צרבות מופיעות בעקבות אכילה מרובה או אכילה מאוד לא סדירה (כלומר במקום לאכול ארוחה מסודרת אני מנשנשת). בנוסף, אכילה לפני השינה או שכיבה (למשל כדי לראות טלוויזיה או לקרוא) זמן קצר אחרי האכילה יכולה לגרום לצרבות. אני לא חושבת שיש סיבה שהצרבות תהיינה קשורות ספציפית לתזונה צמחונית. אם הן קשורות לאחד מהגורמים שהזכרתי קודם לכן, פתרון יכול להיות ירידה במשקל, הורדת כמות הקפאין הנצרכת, אכילה יותר מסודרת והמנעות מאכילה לפני השינה ועוד. נוסף לכל זה, אם הצרבות מופיעות בתדירות גבוהה (כלומר לא משהו של פעם בכמה חודשים כמו שזה אצלי, אלא כל הזמן) או אם הצרבות מפריעות לה להרדם, כדאי לגשת לרופא ולהתייעץ איתו בנושא. לעיתים צרבת יכולה להיות קשורה לאולקוס או בעיות אחרות במערכת העיכול, ובנוסף חלק מהסימפטומים של צרבת דומים לסימפטומים של כל מיני בעיות לב - ואם זה משהו שחוזר על עצמו כדאי לוודא האם זה משהו מסוכן או רק עניין של לקחת כדור נגד צרבת ולשנות קצת הרגלי תזונה.

למעלה