צרבת בצלילה?

yossin

New member
צרבת בצלילה?

חזרתי מספארי (ראשון בחיי, נכון שמיותר לספר איך היה?) ונשאלתי על ידי שני חברים (צוללים מזדמנים, בממוצע יום כל חצי שנה): במהלך הספארי, כמה פעמים הם חשו צרבת במהלך הצלילה. האם זו תופעה ידועה/ יש לה הסבר או שזה צירוף מקרים שיש לברר עם השף בסירה? תודה

mesan

New member
צרבת או גרון יבש?

לפעמים בעת צלילות בעיקר כאשר אולי האויר הדחוס לה היה נקי מספיק או כאשר הכושר הגופני ממש לא משהו ומתאמצים הרבה יש מצב של בליעת אויר רב אשר יוצר מעין תחושת צרבת או גרון יבש. התופעה באופן כללי ידועה ומוכרת וכמובן הטיפול הוא אויר נקי יותר וקצת כושר. אם בכל זאת אתה נעול על צרבת אז זה באמת רק הטבח בספינה. נכון שהיה מדהים בספארי?!

yossin

New member
צרבת, לא גרון יבש

טוב, מאחר שכולם חושבים שמקור הבעיה היא הטבח בספינה ומאחר והוא נהנה מדרגת קדושה שגם רבנים ראשיים לא מגיעים אליה אגיד לחברים שלי להחליף מערכת עיכול תודה

yossin

New member
נכון

האקט של הכניסה למים טובה כמעט כמו ההאקט של כניסה להריון, אבל מעולם לא שמעתי שהתופעות מגיעות תוך 2-3 ימים. וסתם בדיחה נחמדה בהקשר, אחרי שהיה מי שהחזיר את כל הארוחה עקב ים גלי, היה מי שהציע לו בארוחה הבאה לא לאכול אלא לזרוק את המנה שלו ישר לדלי, לחסוך בתהליך

קוזק

New member
טשולנט../images/Emo69.gif

פעם פולניה אחת הזמינה אותי לבית הוריה בשבת לאכול טשולנט. כשחזרנו לביתה הסטודנטיאלי, היא קבלה מנת-שאריות אדירת-מימד למקרר שבדירתה. ואני רוקנתי את המנה הנ"ל ישר לאסלה. כשהפולניה שאלה למה, עניתי שגם מוצק יודע להפוך לגז בלי להתעכב בפזה הנוזלית קודם. קוראים לזה "סובלימציה". האמא של הפולניה (נקרא לה "הפולניה senior") מיד פיטרה אותי ולכן אני עדיין כאן כדי לספר על זה
.

אבי ע

New member
כן, נתקלתי בתופעה ../images/Emo39.gif

והבחנתי גם שהיא מחריפה ככל שהים גלי יותר, גם אם איני חש מחלת ים (משום שהים לא מאד גלי, או כי לקחתית בונין). אני מייחס אותה לנדנוד הגלים שלפני הצלילה, ולא למשהו שכרוך בצלילה עצמה אם כי התהפכויות מרובות עשויות להגביר זאת גם הן. נתקלתי בזה במקומות שונים בעולם וגם לאו דוקא בצלילות שלוו בארוחה בספינה. הפתרון שלי, מעבר לעצה הרגילה לא להפריז באכילה לקראת צלילה (עצה שאינה ישימה בספארי...), הוא לקחת כדור נגד צרבת שמסדר את העניין. איני זוכר כרגע מה הכדור וגם לא אם נדרש מרשם רופא (נתנה לי אותו רופאת המשפחה) אבל אשתדל להסתכל בבית.

narcosis

New member
למה כימיקלים אם אפשר מלפפון ?

מלפפון פותר את בעיית הצרבת ואפשר אפילו לקחת אותו איתכם לצלילה .

taldrel

New member
טמס הוא הכדור המוכר יותר אבל

רני RENI הוא הכדור הטוב ביותר לצרבת. כדור לצרבת אפשר לקנות ללא מרשם רופא מדובר בסידן בלבד ולא תרופה בכלל. אין תופעות לוואי והכדור משפיע בשניות. אני מחזיק מס' כדורים בתיק צלילה שלי לכל מקרה שלא יהיה. זכור לי ספארי שבו סבלתי כלכך שצללתי עם כדור בתוך הכפפה ואפילו השתמשתי בו מתחת למים היה מעניין ואפקטיבי. בכל מקרה הצרבת נובעת מהאוויר היבש במיכל יחד עם הפעילות הגופנית במים. שתיית מים בצורה מרובה דבר טוב בכלל יפתור את הבעיה חלקית או לגמרי.

אבי ע

New member
צרבת נובעת מהאויר היבש במיכל ?!?

איכשהו לא נשמע לי, זו בעיה בקיבה אז מה הקשר לאויר? אבל לך דע... מישהו מהרופאים לעתיד כאן, אולי?

elad 2808

New member
לא יודע אם מאוויר יבש

אבל בטח מאוויר לא נקי ומשומן. כפק"ל קבוע לצלילות יש לי בתיק קופסת Tumms EX (הרגיל כבר לא עובד אצלי..) כדור אחד מחולל פלאים, במיוחד אחרי קפה וג'חנון לפני צלילת בוקר

צרבת, רקע, והמלצה אישית.

צרבת היא תחושה שנוצרת למעשה עקב הנוזל החומצי שמפרישה דופן הקיבה בבואו במגע עם דופן הוושט. בעוד שהקיבה מוגנת על ידי ריר, הוושת בעלת מבנה תאי שונה, ונצרבת ממגע הנוזל החומצי של הקיבה. תחושת "צרבת" הנה בד"כ תחושה זו. ישנה תחושה דומה של צריבה נמוכה יותר שנובעת לעיתים מכיב קיבה בדרגה זו או אחרת(אך היא אינה "צרבת"). צרבת, לרוב מטופלת על ידי שתי קבוצות עיקריות של תרופות- האחת היא סותרי חומצה כמו טאמס או מאלוקס. יש להזהר עם לקיחת תרופות אלו שכן מינון גבוה מדי שלהן יכול לשנות את מאזן החומציות בדם. קבוצה שניה של תרופות נקשרת לקולטנים על גבי התאים מפרישי החומצה ומעכבת את המשאבות על גביהן, למעשה בכך הקיבה יוצרת פחות חומצה. אז מה הבעיה בעצם עם צרבת? ראשית, אם הבעיה היא חומציות יתר, או שהשסתום בין הוושת לקיבה לא סגור כהלכה, אזי הוושט נצרבת שוב ושוב על ידי החומצה ולבסוף לאחר שנים יש שינוי מבני בוושט (בארט אזופגוס), שעשוי להפוך לממאיר. שנית, אם התחושה היא עקב כיב קיבה, כיב יכול להתפתח והוא אינו נעים יכול לגרום לדימום פעיל במערכת העיכול ואף יכול לסכן חיים. אז מה עושים? אם המצב לא פשוט ויש לך הרבה התקפי צרבת, פנה לגסטרואנטאורולוג, הוא יבדוק את הקיבה ואת השסתום בינה לבין הוושט, באחת ממספר דרכים כמו בליעת בריום, גסטרוסקופיה או מבחן נשיפה. במידה ומדובר במשהו פשוט תקבל סותרי חומצה או מעכבי משאבות. במידה ויש לך תחושת צריבה (לא צרבת בהגדרתה הקלאסית) כיב שנובע מחיידק (רוב הכיבים נובעים מחיידק בשם הליקובקטר פילורי), תטופל בשילוב אנטיביוטי, ובד"כ הבעיה נפתרת. במקרים חמורים יותר יש טיפולים כירורגים. הגורמים לצרבת הם - סוגי מזון עשירים בשומן, עישון, סכרת, מאמץ גופני רב ועוד. בכל אופן לא שמעתי עד כה על כך שאוויר יבש גורם לצרבת. לדעתי הדבר נובע אולי מהזווית בה מצוי הצולל (מאוזן) שיכול אולי לסייע בחזרה של נוזל קיבתי חומצי לכיוון הוושט, או אכילה מוקדמת לפני הצלילה, או כפי שאבי אומר ייתכן וזה בשל התנועה על הגלים שמעודדת רפלקס הקאה או המאמץ הגופני הרב. ישנן תרופות שמעלות את הסיכוי לצרבת. לדעתי, אם הבעיה נמשכת פנה לקופת החולים הקרובה וקבע תור חינם לגסטרו' והסבר לו את הבעיה... זהו, גמרתי לקשקש... אילן

הקרפיון

New member
מהנסיון שלנו (ושל אחרים סביבינו)

צלילה מאוד מעלה את הרגישות לצרבת מאוכל. הדוגמה הקלאסית לזה היא הצרבת הקבועה שנגרמת מאכילת גחנון לפני צלילה. אותו הגחנון (מהגחנוניה של חני, בכביש שעולה מהצומת של אל-גאווצו למעלה) הוא מצויין לתדלוק לפני העליה צפונה, אבל אכילה שלו לפני צלילה גורמת צרבת - גם לי וגם לאחרים. בפעם האחרונה לקחנו מנה לטאבה, ואם אני זוכר נכון של מי שאכל וצלל חטף אותה. נראה שהתנוחה האופקית או\ו משהו עם גזים דחוסים אחראיים לבלגן. בכל אופן, ההמלצה היא להזהר ממזון שמנוני לפני צלילות - גם אם במצב "יבשתי" (לא "מצב נורמלי", חס וחלילה) אין לכם בעיה של צרבות ממזון כזה.

אבי ע

New member
כן, אליך התכוונתי... ../images/Emo13.gif

תודה על ההסבר הממצה. גם אני סבור שלא יכול להיות קשר לאיכות האויר (חוץ מפסיכולוגי, או סביר יותר: ייחוס תוצאה לסיבה הלא נכונה). הצרבת שאני מרגיש אינה צריבה אלא מין תחושה לא נעימה שאמרו לי כי צרבת מורגשת גם כך. לי יש את זה כמעט אך ורק בצלילות מספינה. אכן, בעת שהגוף מוטה בזוית קדימה היא מתגברת והדבר מחזק מאד את מה שעולה מדבריך.

../images/Emo13.gifאבי, אל תשכח גם שבצלילה,

בנוסף לזווית יש גם לחץ שמופעל מחגורת המשקולות, מהחליפה ומהמים על דופן הבטן, דבר שמעלה את הלחץ על הקיבה. בנוסף לכך, אכילת מזון גורמת במנגנון עצבי להפרשת חומצה מדופן הקיבה. תוסיף לזה את הזווית וחולשה קלה של השריר שסוגר את הוושט ויש לך צרבת... אילן

למעלה