צרבת

פלפלית79

New member
צרבת אחרי ניתוח טבעת

שלום לכולם וחג שמח,

כחצי שנה אחרי ניתוח טבעת.
מוגבלת טוב, כמעט ולא מקיאה (רק לעיתים רחוקות מאד), ירדתי מאד יפה עד כה.

ביום שישי בשעות הבוקר הרגשתי שריפה ממש בגרון.
רק שתית 2 כוסות תה הצליחה להעלים את השריפה הזו.
אולם, לאחר כשעתיים היא חזרה.

מעולם לא סבלתי מצרבות (גם לא כשהייתי בהריון), לכן לא ידעתי אם זו צרבת או לא, אבל בכל מקרה לקחתי כדור טאמס (שהיה לי בבית מתקופת ההריון).
זה מיד עזר, ולכן אני משערת שסבלתי מצרבת.

גם אתמול בשעות הצהריים הרגשתי את אותה שריפה.לקחתי שוב כדור טאמס וזה עזר.

אני מניחה שאלה צרבות.
אלא שכאמור, מעולם לא היו לי צרבות.

מקריאה בהיסטוריה של הפורום ראיתי שכאשר מדובר היה בכאבים בפורט, הייתה המלצה של המנהלים לפנות אל הרופא, כי זה מראה על בעיה כלשהי.
לי אין כאבים בפורט, רק שריפה בגרון שעברה לאחר נטילת כדור טאמס.

רציתי לדעת אם זה מראה על בעייתיות כלשהי עם הטבעת או רק שעלי לשנות הרגלי אכילה?
האם יש בעיתיות בנטילת כדורי טאמס נגד צרבת?

אני יודעת שהרבה אנשים סובלים מצרבות, גם ללא קשר מטבעת, אולם אני רוצה להיות כמה שיותר בטוחה שאני לא גורמת נזק כלשהו לטבעת.

תודה!!

layazryl

New member
צרבת למשורוול

אני משורוול 3 שנים בהצלחה. יש לי צרבות אחרי האוכל (גם אחרי ארוחות קטנות).

השאלה שלי: איזה מאכלים גורמים לצרבת? נסיתי לעקוב אחרי איזה מאכלים אך ללא הצלחה.

אופירA

New member
מנהל
אחרי חצי שנה - כבר צרבות?

צריך לבדוק את כל ההתנהלות כולה, אם אין בעיה שתתפתח לנזק כרוני.
לא יתכן שתקחי נוגד צרבות (שמפחית את ההפרשת החומצה בקיבה) כמה פעמים ביום. זה לא טיפול בשורש הבעיה.

מה זה טאמס? למה היה לך אותו בהריון למרות שלא היו לך צרבות?

כרגע תימנעי מאכילת עגבניות, תפוזים ואוכל חריף, מה שנהוג להימנע ממנו בזמן צרבת, ותראי אם יש הפחתה משמעותית.
יתכן שמדובר בהתחלה של דלקת, שדורשת פתיחה של 1/4CC, אבל כדי לדעת זאת אני צריכה לשמוע את כל הסיפור - כמה ירדת, איך ומה את אוכלת, כל כמה זמן, כמה ומה את שותה, מתי היתה סגירה אחרונה וכמה סגרו בבת אחת?
אין פה כללים אחידים איך לנהוג. הכל לפי הנתונים.
צריך לנסות להבין למה זה נגרם לך, ואם זה מהטבעת (בדרך כלל בבעיה של צרבת מטפלים ע"י גסטרואנטרולוג, אבל הוא לא יודע מה הטבעת גורמת, אז הוא לא יתייחס אליה. לכן קודם חובה לנטרל השפעה של הטבעת, לפני שפונים לגסטרו).

יתכן שדיברנו בעבר, אני לא זוכרת. גם אם כן, אני לא מחברת בד"כ בזיכרון את הדמות בטלפון לדמות בפורום. רק באותו הרגע של השיחה.
אם דיברנו המידע כתוב על נייר, אז לא צריך לפרט את כל הסיפור מחדש בשיחה נוספת, אלא רק את המידע הרלוונטי שחסר לי מאז השיחה הקודמת.
טל' 03-5781855.

קוביd1

New member
צרבת

אולי אוכל מטוגן ,אוכל חריף ,עגבניות ,תפוזים זה מה שאני מכיר
הרשי לי להפנות אותך לשכנים שלנו פה בתפוז פורום המשורוולים ,אולי יעזרו לך .

קובי

ליבי3617

New member
לפי הידוע לי

בעיקר מאכלים שומניים וחומציים.
להשתדל לא לאכול כשלוש שעות לפני השינה

רוייקו

New member
צרבת אחרי שרוול

שני סוגי צרבות צפויות בניתוח הזה
1. בתקופה שלאחר הניתוח
2. שנים לאחר הניתוח

בשתי האופציות צריך לשלול כיב על ידי בדיקת גסטרוסקופיה. לא מן הנמנע שהכיב יופיע בקו התפר של הסיכות גם זמן קצר לאחחר הניתוח וכחלק מאי החלמה שלמה של המקום לאחר הניתוח, וגם שנים לאחר הניתוח, לאחר שהכל היה בסדר רוב הזמן.
הטיפול יהיה לרוב שמרני בנוגדי חומצה

רוייקו

New member
צרבת בניתוח טבעת

צרבת אצל מנותחי טבעת עשויה לנבוע מכמה סיבות. אמנה כמה מהן
1. אוכל שנותר מעל הטבעת ומגרה את רירית הקיבה (מזון חריף, חמוץ, מתובל). רצוי לשתות הרבה משקה קר ובסיסי כמו חלב. סידן במציצה או לעיסה.

2. פציעה של מעבר הטבעת. מתרחש לאחר אכילה מאומצת של מזון סיבי וקשה בעבירות. זה קורה פעמים לאחר אכילת סטייק, למשל. המזון "שורט" את ריקמת הקיבה בה הטבעת חובקת את הקיבה וכל אימת שאוכל עובר שם זה כואב או צורב, גם כשאוכל לא עובר שם. במצב הזה כדאי לעבור לכמה ימים כלכלה רכה (אוכל מעוך ומרוסק)

3. במצב של חסימה חלקית של הטבעת. לעיתים יש במעבר סוג של ביזואר (סיב ירקק או מזון שניתקע במעבר וגורם לצרבת וכאב). במצב הזה כדאי לשתות הרבה בלגימות זעירות. הרבה כוסות נוזלים של שתיה חמה וקרה. להוסיף על זה בהדרגה קרקר או בייגלה תוך כדי שתיה בלגימות. עד שמרגישים שהחסימה עברה.

4. לאחר פתיחה דרמטית של הטבעת. תתכן פציעה של הריקמה עקב פתיחת כיווצים או מתיחה של הריקמה. יתכן ויעברו שבועות עד שהטראוה הזו תעבור. זו הסיבה העיקרית למה חשוב לפתוח את הטבעת בצורה מבוקרת ובמנות מחושבות ולא כפי שקורה פעמים רבות במיון בית החולים. כדאי לעבור לכמה ימים של כלכלה רכה

5. החלקה של הטבעת. פה המצב עשוי לגרום לסבל מתמשך של צרבות וכאבים. הפתרון הוא ניתוחי

בכל הפעמים אפשר לנסות לסתור את הצרבת על ידי לעיסת תוספי סידן

למעלה