צרור נדודים ממולא-מתכון

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
צרור נדודים ממולא-מתכון

צרור נדודים כמות-18-20 צרורות. מצרכים: 500 גר' קמח רגיל 10גר' שמרים יבשים(כף שטוחה שמרים יבשים) 2 ביצים גדולות חצי כפית מלח 1 כפית גדושה סוכר חצי כפית אבקת אפיה 40 גר' חמאה בלי מלח, או גיי(חמאה מזוקקת הודית) 100 מ"ל יוגורט ביו 100מ"ל חלב 1 כפית משפר אפיה ללחם. הכנה: לערבב חלב ויוגורט ,ולחמם על אש בינונית עד שמקבלים נוזל גבישי-גבן. לא להרתיח. להוריד מהאש לערבב היטב.את הגבן שנוצר, לתערובת חלקה. להוסיף לנוזל החם חמאה, סוכר,אבקת אפיה. לערבב היטב, מתקבלת תערובת סמיכה שנראית כמו רביכה. לטרוף שתי ביצים להוסיפת לתערובת שהתקררה מעט. בקערה נוספת,לנפות קמח, להוסיף מלח, משפר אפיה ושמרים. להעביר לקערת מיקסר עם וו לישה לבצק,לערבב תערובת יבשה כשתי דקות. להוסיף את הרביכה שהכנו קודם. ללוש 3 דקות על מהירות נמוכה. 7 דקות על מהירות בינונית ,הבצק נראה דביק זה בסדר. להפסיק מיקסר לשתי דקות. ללוש עוד 5 דקות. סה"כ 15 דקות לישה. הלישה הממושכת חשובה מאד להשגת האלסטיות שיש לבצק זה אח"כ. ולכן קל לעצבו. להעביר למשטח עבודה ללוש לבצק אחיד וחלק. להניח להתפחה . בשלב זה אפשר גם להתפיח לילה במקרר. למחרת להביא לטמפרטורת חדר להתפיח שוב. ולעבור לעיצוב רצוי. עיצוב: *********** לחלק לכדורי בצק בגודל כדור פינג פונג,אצלי זה בין 45-50 גר כל כדור. לרדד לעיגול 15 ס"מ.למלא בנדיבות בשתי כפות מילוי,לכווץ כמו חצאית ולקשור ברפיה. לייצב על מגש. אחרי שממלאים , יש להתפיח שנית לפני אפיה. למרוח ביצה לפזר שומשום או מה שבוחרים. ולאפות . עד שמשחים,לקרר על רשת. נתן להקפיאם בשלב זה. כמות שמתכוונים להקפיא. אני ממליצה לאפות עד שכמעט מוכן. לארוז את הכל בנייר כסף. ולאפות אחרי הפשרה בנייר כסף בתנור מחומם. ************** עד כאן זה הבצק. השאר תלוי בכם. לאלה שלא פוחדים לקרוא מתכונים ארוכים. תודה על סבלנותכם המשיכו לקרוא. רעיונות למילוי הצרורות. ****************** מלית 1 כבד עוף מטוגן עם הרבה בצל קצוץ.פטרוזיליה שן שום לטעם , סלרי קצוץ,קצת רוטב צ'ילי ,מלח לפי הטעם.נתן להעשיר בטופו קשה קצוץ דק,ולטגן יחד. מלית 2 בשר טחון , בצל,פטרוזיליה,סלרי,רסק עגבניות מעט לטעם, פלפל שחור פפריקה,מלח לטעם.טופו קצוץ למי שרוצה. מלית 3 –צמחונית טופו קשה קצוץ,בצל קצוץ,סלרי ,פטרוזיליה,פלפל אדום טרי ,פלפל ירוק ,קצוצים או לקוביות. או להכין בסגנון אנטיפסטי. מלית 4 טונה,להכין כמו השאר בתוספת כוסברה טריה,לימון כבוש קצוץ,צ'ילי.או רוטב צ'ילי חריף. מלית 5 להכין ירקות בסגנון אנטיפסטי,בלי בטטות.יוצא מדהים. מלית 6 נקניקיות קצוצות מטוגנות,כרוב חמוץ,בצל מטוגן. מלית 7 נקניקיות מרגז קצוצות מטוגנות,בצל,סלרי,טופו קצוץ(לא חובה אני אוהבת להוסיף כי מעשיר מלית). מלית 8 מלית גבינות, כמו בולגרית מעורבת בגבינה צהובה,אני מדללת את הבולגרית במעט יוגורט,וביצה.לתבל בזעתר. מכינים כמו מלית לבורקס,בלי תפוחי אדמה כמובן. אפשר גבינות עם זיתים קצוצים. אין סוף אפשרויות,מלאו כיד הדמיון . הערות: כל המליות צריכות להיות קרות. ואפילו רצוי להכין יום קודם. כך קל למלא בצקים שכלום לא ינזל. או לקרר היטב לפני מילוי. לא למלא במלית חמה. ניתן לעצב מהבצק- צרור נדודים( כפי שאנחנו קוראים לזה-או כמו שהסינים קוראים לזה שק כסף-מאני באג.) סהרונים לחמניות.-עגולות ומאורכות. אוזני המן, מלוחים ומתוקים. ולזה אנחנו קוראים ארוחה בלחמניה-כשבנותיי היו ילדות קטנטנות,הן סרבו לגעת בכל מה שנראה כמו בשר. לכן מצאתי כל מיני תחבולות להסתיר את זה. היום הן טורפות את זה בשמחה. בביקורי האחרון בארץ הישארתי לבתי הסטודנטית, פריזר מפוצץ בצרורות ,ועוד כל מיני וראיציות של הלחמניה הנ"ל. מה שנקרא אוכל לסטודנטים. ומה שהיא לוקחת אתה, זה ירקות חתוכים. היא אפילו ארחה חברים עם הצרורות הנ"ל עם סלט ירוק גדול ונרשמה התלהבות גדולה מצדם(הייתי עדה לה) זה נפלא לארוח, לימי הולדת לגן ילדים. הם מתים על זה. וגם הגדולים מתים עליהם. ואם תכינו מזה עוד משהו ספרו לנו. בהצלחה מקור:WAN
 

נופר א

New member
איזה יופי!!!!!! מגיע לך../images/Emo47.gif

קודם כל תודה רבה רבה על ההסבר הארוך והמפורט. ועכשיו נעבור להתלהבות שלי,זה נראה ממש ממש ממש
והילדים שלי עכשיו הסתכלו בתמונה שלך וצעקו שהם רוצים גם כאלו!!!!!! איזה יופי,ממש עבודת אומנות!!!!!
 
סוף הדרך איזה יופי של דבר../images/Emo59.gif

ממש אומנות ובטוח טעים, ומה עוד ששם לנו תמונה של צלחת מלאה ולא צרור יחיד. כמה שאלות אם אפשר לפני שאני מכינה
איך הצורה נשמרת לאחר ההתפחה? הבצק נראה עבה מיידי, לא? כמו תמיד גדולה
 

wan

New member
הצורה נשמרת

כי יש מספיק מילוי. לכן הדגשתי שתי כפות. הבצק מרודד לדק. בערך קוטר אם תמדדי עיגול מצד אחד לשני תקבלי 15 ס"מ. וצריך להתפיח כדי לקבל שוב נפח של לחמניה לא מלאה בבצק עבה , אלא בצק רך ונעים.
 

נירהמ1

New member
חחחח - קישלורן...../images/Emo8.gif

יהיה לך קצת קשה לנדוד אל WAN, תצטרכי לחצות את היבשת מהמזרח-התיכון למזרח-הרחוק - וכל זה כשהצרור על הגב?
. אבל מסכימה איתך, היצירות של WAN מדהימות. הכל כל כך אסתטי ויפה.
 

effyba

New member
במחשבה שנייה - אכן נראה לי שמשפר

האפייה הוא פשוט גלוטן. אני אשווה. יש לי בבית את שניהם. בערב כשאחזור מהעבודה.
 

wan

New member
שוש משפר הוא המלצה לא חובה

יצא בצק מצויין גם בלי. אני מוסיפה כי אני אוהבת להחזיקם במקרר , או להקפיא. גלוטאן זה לא משפר. גלוטאן זה על מנת להעלות את רמת הפרוטאין בקמח.אנחנו משיגים זאת כאן על ידי לישה ממשוכת. ואופן ההכנה.
 
וואו../images/Emo127.gifאת לא תאימי מה עולה לי בראש

שאת יכולה להיות אופה לסרטים או ספרים...
 

wan

New member
אמא של פיונה../images/Emo24.gif

מתאים לי . את במאית באיזה סרט? או בעלת הוצאת ספרים?
תודה כייף לראות אותך. מה שלום ליטוש והקטנטן?
 

oisdvib

New member
אני שואלת אתכם, זה בסדר ?

|לא אחד לא שניים, צלחת מלאה צרורות !!!!! ממש להושיט את היד ולקחת. כל הכבוד.
האם בגלל שהבצק עבה צריך לקשור עם רפיה ולא עם עירית ?| |
 

wan

New member
לכל השואלים לגבי הצורה

אכן אפיתי בכמה אופנים. אחת בתבנית עגולה - כשהצרורת מסודרים סביב אחד שיושב באמצע. וזה מה שאתם רואים. בהגשה כל אחד מפריד לו צרור . וחלק אפיתי לחוד על תבנית. ככה
 
למעלה