צרור שאלות בנושאי לילות

• פותח הנושא yuad
  • פורסם בתאריך

yuad

New member
תכיפות הנקה בלילות

הבן שלי וכל בלילות כל שעתיים לערך. ההוא בן 3 חודשים ושבועיים ובאחוזון גבוה במשקל. בעבר הוא כבר ישן יותר רצוף אך מזה שלושה שבועות הוא מתעורר כל שעתים. היות ואני צריכה לחזור לעבוד אני מוכרחה להספיק ולישון מעט בלילות... מה עצתכן?

גילימא

New member
אמא כמוצץ לתינוק גדול

הבן שלי בן שנה וחודש רגיל להתעורר לפנות בוקר לינוק קצת ולחזור לישון אבל בימים האחרונים הוא מתעורר בשעה שלו של היניקה (בין 3-4 בבוקר) אך לא חוזר לישון וממשיך וממשיך לינוק, משחק עם הציצי ופתאום רוצה בקבוק ואז שוב ציצי וכו. בהתחלה חשבתי שהוא צמא בגלל החום אבל עכשיו זה נראה לי כהרגל. ואני ובעלי ישנים מעט מאד וכמובן שאיך שאנחנו הולכים לעבודה הוא חוזר לישון. עכשיו קראתי את ההודעה של חיוך כל ביתה שבכתה לילה אחד והבינה שאין מה להתעורר יותר אבל לא נראה לי שאנחנו נעמוד בזה. מה עוד שהבן שלי רגיל לישון איתנו חצי לילה ונראה לי שינוי מאד דרסטי גם למנוע ממנו הנקה וגם להשאיר אותו לבד. מה אתן אומרות?

סיפור מוכר מאוד

האפשרויות שהייתי מייעצת לך הם * להעביר אותו אליכ למיטה וכך מתוך חצי ערות את מניקה (יש לכך חסרונות של ילד במיטת הורים אבל יתרונות בכך שאת מצליחה לישון ולהניק וללא דאגות) * לשאוב ולבקש מבן הזוג לקום למתן בקבוק ארוחה אחת בלילה * לבדוק כמה ישן במשך היום ואם אפשר להפעיל יותר ולעייף ואם ישן יותר מידי לא לתת לו * לנסות להניק כמה שיותר במשך היום (על כל פיפס להציע שד) כדי שיהיה שבע לקראת שינה (תינוקות יונקים צורכים כמות לה הם זקוקים במשך היממה ולא מעבר לה) * קבלת המצב שכאמהות אנחנו לא זוכות להכיר את המושג שינה רצופה

לאה_מ

New member
אבל למה את חושבת שאלו שתי האפשרויות

היחידות - או לתת לו למצוץ שעה או לא לגשת אליו כשהוא בוכה???? אני מציעה לך לקרוא במאמרים את סיפורי הגמ"ל - את בעצם אומרת, שמה שאת רוצה הוא לקצר את היניקה של שעה 3-4 - נכון? אז אפשר להסביר לו "לאמא קשה שאתה יונק הרבה זמן בלילה - אני אתן לך לינוק קצת, ואחר כך תוכל לקבל בקבוק מים אם תהיה צמא". אני חושבת שהמפתח בעניין הזה הוא שאין ציצי אין פירושו אין אמא. גם אם את רוצה לקצר את ההנקה, זה לא אומר שאת לא שם בשבילו. את בהחלט יכולה לחבק, לנשק, להרגיע, לקחת למיטה שלך, להציע מים, להציע אוכל - לא לינוק יותר ממשך יניקה רגיל.

zimes

New member
פתרון חלקי

אם הוא זקוק לבקבוק, וגם זקוק לך כדי להרדם, אולי אפשר תלא תתעוררו שניכם, אלא בעלך ותן בקבוק ורק אז את תקבלי אותו להנקה. אנחו חיים כך די הרבה זמן.

Shellylove

New member
אני מסכימה עם לאה וצימס

וגם, אם מדובר רק בלילות האחרונים, אולי מדובר במשהו נקודתי שמציק לו? אולי חם? אולי הוא "מבשל" מחלה? אולי לא נוח לו? לח? יבש? אני מציעה לך לקרוא את מאמרי הגמ"ל ולחזור אלינו עם שאלות. הולך?

Shellylove

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo24.gif

לצערי אין בשורות בפי. יש לך תינוק בבית ולכן את לא ישנה טוב - זו עובדת חיים, מצערת וקשה, אבל עובדה. הבשורה הטובה היא שזה יעבור מתישהו. דפוסי השינה של ילדים משתנים לעיתים קרובות ועד שבנך המתוק (ששמו בישראל...?) יהיה בן שנתיים זה ישתנה עוד המון פעמים. הדרך להתמודד היא לנסות להשלים שעות שינה כשאפשר (יחד איתו, אחה"צ כשאבא שומר למשל). בחודשים הראשונים אני הייתי הולכת לישון בשמונה-תשע בערב עד ההנקה הראשונה של הלילה. אלו היו שעות השינה האיכותיות ביותר במהלך כל היממה. תנסי להיעזר בכל מי שאפשר בדברים אחרים (אמבטיה, בישולים, כביסות וכו') ותני לעצמך הנחות בנושאי תחזוקת הבית. נשמח אם תישארי איתנו.

למעלה