צרות חישוביות עם הקייטרינג

צרות חישוביות עם הקייטרינג ../images/Emo5.gif

נפגשנו עם הקייטרינג לפגישת סיכום תפריט, וגילינו - להפתעתנו - שצורת החישוב שלהם לגבי מספר האורחים בפועל והרזרבה שהבטיחו מאוד מוזרה... אנחנו צריכים לתת להם רשימת אורחים שמית, לפיה הם עורכים את השולחנות. גם הרזרבות (5%) הם שמיות... כך יוצא שאם אורח לא הגיע, אבל לא היה ברזרבה, אנחנו משלמים. ואם אורח הגיע, אבל לא היה ברזרבה, אנחנו משלמים... בקיצור, מאוד היינו רוצים לשמוע איך מחשבים בקייטרינג אחרים את עניין המקומות, ומה עושים כדי לא לשלם המון על אורחים שלא מגיעים.

*שיר

New member
זה ממש לא נהוג!!!

משמעות הרזרבה היא שאנשים לא צפויים יגיעו. היות ובהגדרתם הם אורחים לא צפויים איך אתם יכולים לתת רשימת שמות???

tell me about it...

אנחנו כבר כמה ימים בעצבים עד אין-קץ... וזה שלושה שבועות לפני החתונה. כשכבר היינו בטוחים שהעצבים מאחורינו. הם - לטענתם - לא מוכנים שנזיז כסאות משולחן לשולחן (רזרבות, זאת אומרת), כי "זה לא יפה". נותרנו ללא רעיון. כל רעיונות ה"להתחייב ל10%- פחות" ירדו מהפרק...

*שיר

New member
מי הקייטרינג הנ"ל?

אתם יכולים אולי לדבר עם בעלי המקום ולשאול לעצתם. אולי הם יוכלו לעזור

dorlim

New member
מי זה הקייטרינג הזה?

ומה הוא חושב לעצמו? זה ממש לא מקובל!!!!! ושלא יעז לעשות לך בעיות!!! שלושה שבועות זה מספיק זמן גם כדי למצוא קייטרינג אחר. אולי זה קצת לחוץ ומלחיץ (ואפילו מלחיץ בטירוף) אבל עדיף, לדעתי, להזהר מאנשים כאלה, כי אם הם ככה עכשיו, לכי תדעי מה הם יעשו לך בחתונה. את מזמינה מהם מספר מסוים של מנות ותו לא אין להם שום צורך ושום זכות לבקש מך דבר כזה. ובדרך כלל הרזרבה היא 10%

שירי71

New member
לא שמעתי על רזרבה שמית נשמע תמוה

מילא שמות לנוחות האורחים וההושבה אבל שתשלמו אם הגיע מישהו אלף במקום מישהו בת?! נשמע לי דרך מעולה לסחוט ממכם כספים. מי הקייטרינג ה"מעולה" הזה?

מעדיף לא לתת שמות... עדיין.

אבל זה קייטרינג נחשב ודי יקר, ולכן מאוד מפתיעה אותנו היציאה הזו. כמו שכתבו למעלה, זה נשמע כמו אחלה קומבינה לגזול מאיתנו כסף. בכל זאת, היינו שמחים לשמוע איך אתם (אתן, יותר נכון) מסתדרים בעניין סידור המקומות, הרזרבות ומניעת תשלום על אורחים ש(חס וחלילה) לא יגיעו... תודה על התמיכה והעצות, בכל מקרה.

*שיר

New member
אז אצלנו זה ככה...

הם מכינים 10% רזרבה (שולחנות שערוכים ונמצאים בצד למקרה חירום) בסיום הארוע אנחנו אומרים להם כמה הגיעו, וגם הם סופרים ומגיעים לעמק השווה בין שני המספרים - זוגות שהתחתנו במקום אמרו לי שהם לא עושים בעיות עם הקטע הזה, שהם מאוד מאוד הוגנים.

dorlim

New member
מניעת תשלום על אורחים שלא באים

קודם כל, תתחייבו על פחות אנשים. תמיד אפשר להוסיף אחר כך, ואפילו להתמקח איתם על הנוספים. רק יש לערוך סבב טלפונים בין האורחים שבוע לפני החתונה, לוודא כמה באמת מגיעים

אתי@

New member
שאני אבין: הם יעברו בין השולחנות

וישאלו את האורחים מה השם שלהם????????????

אז ככה... (התמונה המלאה)

הם רוצים שנעביר להם, לצד פירוט השולחנות (וכמה כסאות בכל שולחן), רשימת שמות. כמו-כן, אנחנו צריכים לסמן בפירוט השולחנות את הרזרבות (ב-*, נניח) ולצרף רשימה שמית של הרזרבות האלה. לרזרבות הם עורכים מקום אבל לא מוסיפים כסא. את הכסא הם מוסיפים רק אם צריך, ואז הם מחייבים אותנו. נשמע יותר ויותר מוזר, בכל פעם שאנחנו מתארים את זה.

dorlim

New member
מוזר בטירוף!!!!!

מי אלה? איך לעזאזל הגעתם אליהם? יש להם מזל שאתם לא אני. עם הפיוז הקצר שלי עוד הייתי דוקר אותם.

dorlim

New member
מה מעוגן בחוזה?

אם לא כתוב כלום, אסור לו בבירור לעשות לכם את זה. גם אם זה כתוב, זה לאו דווקא חוקי.

*שיר

New member
טוב, תשמעו, זה ממש מוזר...

אתם בטוחים שזה מה שהם אמרו?! זה פשוט נשמע לא הגיוני לחלוטין! אולי תסדרו שאיזה אמא/אבא ישחקו את השוטר הרע ויתקשרו לצעוק עליהם? (אני לא מתנדבת כי אני ממש גרועה בזה...)

אינצה

New member
תגידו מדובר בקייטרינג בראף במקרה?

חברה שלי שהתחתנה בשבוע שעבר סיפרה לי שזה מה שהם עשו אבל כשהיא תיארה את זה, זה לא נשמע לי כל כך מוזר כמו עכשיו. אז אולי יש פה איזה קצר בתקשורת ביניכם לבין הקייטרינג? בכל אופן אם תרצו אני יכולה לשאול אותה איך בדיוק זה הלך אצלם ולהעביר לכם תשובות. (אם אתם רוצים, אתם יכולים גם לשלוח לי מייל)

זאת חוצפה מדרגה ראשונה !

תראו, אני לא ממש מבינה בכל סיפור הקייטרינג הזה, אבל איך שלא יהיה, אין לאף אחד זכות לדרוש מכם רשימה שמית של האורחים, לאף ספק שרות שלא יהיה. קוראים לזה צנעת הפרט, וזהו. שלא ימרחו אתכם בתירוצים. לא משנה כמה הקייטרינג יוקרתי, אני לא הייתי משתפת פעולה עם אנשים שעובדים בצורה הזו. שיעבדו כמו כולם. חלאס, כמה אפשר לשגע את המוח לזוג שמתחתן ?

sariteran

New member
מה שאתם מתארים...

...נשמע מאד מוזר, אלא אם חשבתם לעשות סידורי ישיבה מלכתחילה, ואז חייבים לתת רשימה שמית. לנו יש בעיה דומה בנושא, החלטנו על סידורי ישיבה וזה אומר שלא נוכל לנצל את הרזרבה (10%, לא 5%!), כי אנחנו עורכים לכל מי שאישר השתתפות, ולא נוכל לדעת מי לא מגיע. ביום חמישי יש לנו פגישה עם הקייטרינג, ואז נדע סופית מה עושים - אשמח לעדכן. הערה - האם אתם משלמים בנפרד למקום ובנפרד לקייטרינג? אם כן, הרי שהמקום אמור להביא את הכסאות, ולא נשמע הגיוני הסיפור של לערוך מקום ללא כסא! הכסאות לא שייכים להם בכלל! אשמח אם תעדכנו מה כתוב בחוזה - זה מאד משמעותי! שרית.

למעלה